Muuttokuulumisia

Huomenta! Tulin juuri tähän meidän parvekkeelle istumaan ja nauttimaan upeasta kevätaamusta. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, kauniit narsissit komeilevat ruukuissa ja lokkien kirkuna kuuluu taustalta – kevät on täällä! Tämä parveke on itse asiasssa yksi suosikkipaikoistani kodissamme. Istumme mieheni kanssa täällä lähes ympärivuotisesti. Talvella puetaan paksuja toppatakkeja ja pitkiä kalsareita myöten itsemme, jotta voisimme istahtaa edes hetkeksi kahdestaan parvekkeelle kylmästä säästä huolimatta. Juodaan lasit viiniä, sytytetään muutamat kynttilät ja ihastellaan upeita Kaivopuistoon avautuvia maisemia. Keväällä ja kesällä puolestaan nautin päivittäiset aamukahvini parvekkeella tai tulen muuten vain nauttimaan auringosta. Muistan vieläkin Lilian ollessa vauva – se hetki, kun sain hänet nukahtamaan päiväunille: puin itse nopeasti bikinit päälle, nappasin lehden kainaloon ja istahdin itkuhälyttimen kanssa partsille. Oh memories…

Tänään tulin tähän ulos vetämään hiukan happea vaatekomerossa (kirjaimellisesti!) vietetyn aamun jälkeen. Muuttopuuhat on nyt todella aloitettu täällä ihan uudella vaihteella!  Eilen minulla vierähti viisi tuntia siivotessani vaatekomeroa sekä käydessäni läpi eri meikkilaatikoita. Muuttoomme on vielä jonkin verran aikaa, mutta haluamme aloittaa hyvissä ajoin pakkaamisen tämän poikkeustilanteen vuoksi. Muuttoon kun on päivisin vähemmän aikaa nyt kun olimme koko perhe kotona 24/7. Kuulostaa ehkä hassulta (nythän tätä aikaa nimenomaan viettää kotona), mutta pienten lasten kanssa ei pysty keskittymään järjestelyyn ja pakkaamiseen niin intensiivisesti, kuin olimme alun perin suunnitelleet. Muutossa saattaa siis kestää aavistuksen pidempään, joten sen vuoksi halusimme aloittaa sen hyvissä ajoin kaiken härdellin ja stressin välttämiseksi.

Kirjoitin blogiini aikaisemmin tällä viikolla postauksen, jossa kerroin asuntomme myynnistä ja muutosta. Inboxini räjähti viesteistä ja luonnollisesti monia kiinnostaa kuulla meidän tulevista suunnitelmista. Minne muutamme? Mikä tämän hetkisestä muutosta tekee aavistuksen haastavampaa onkin nimenomaan se, että muutamme hetkeksi väliaikaiseen asuntoon. Uusi asuntomme valmistuu vasta myöhemmin, joten pikaisesta kotimme myymisestä johtuen, siirrymme hetkeksi väliaikaiseen kotiin Punavuoreen. Meidän on siis muutossa mietittävä ja pakattava asioita tavallaan kahteen osoitteeseen: Mitkä tavarat tulevat väliaikaiseen asuntoon ja onko jotain sellaisia asioita, jotka avataan seuraavan kerran vasta lopullisessa osoitteessa? Väliaikainen asuntomme on huomattavasti pienempi, joten emme pysty ottamaan läheskään kaikkia tavaroitamme mukaan. Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen, että kaikki asuntojärjestelyt sujuivat äärimmäisen helposti, sillä väliaikaisasunto on oma sekä sijainniltaan vielä hyvin optimaalinen lastemme päiväkodin ja Lilian tulevan esikouluun kannalta. Saimme avaimet tulevaan asuntoon itse asiassa jo tällä viikolla, joten voimme alkaa edistämään muuttoa jo senkin osalta hyvissä ajoin.

Mutta nyt on aika sulkea jälleen läppäri ja jatkaa pakkailua. Kiitos muuten kaikille, jotka annoitte eilen vinkkejä muuttoon. Tärkeimpänä asiana nousi tavaroiden karsiminen ja kierrätys. Monet myös neuvoivat tarkasti merkitsemään muuttolaatikoihin laatikon sisällön ja minne huoneeseen tavarat tulevassa kohteessa menevät. Voin listata muita saamiani vinkkejä vielä yksittäiseen postaukseen, että teidän jakamista erinomaisista vinkeistä olisi hyötyä mahdollisimman monelle. Eilisien viestien perusteella nimittäin monet teistä ovat myös tässä samassa muuttoveneessä.

Palataan ja aurinkoista sunnuntaita kaikille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.