Metin teriyakilohi

Nyt pääsen viimein jakamaan paljon kysytyn teriyakilohen ohjeen täällä blogin puolella! Kyseessä on äärimmäisen helppo ja herkullinen resepti, joka syntyi tavallaan puoli vahingossa muutamia kuukausia sitten. Rakastamme mieheni kanssa aasialaista ruokaa, joten intohimosta tähän ruokakulttuuriin, päätin kerran kokeilla valmistaa lohta hieman eri tavalla. Jo ensimmäisellä kerralla ruoasta tuli niin hyvää, että mieheni sanoi sitä Farangin ruoan veroiseksi, haha 😀 Ei ehkä aivan niin hyvää (taisi olla miehellä oma lehmä ojassa, kun toivoisi vain minun kokkaavan enemmän tulevaisuudessakin), mutta todella hyvää kuitenkin! Suosittelen kokeilemaan!

1. Aloita valmistamalla kastike/marinadi lohelle. Laita isoon kulhoon teriyaki- ja soijakastike. Pilko joukkoon haluamasi määrä tuoretta chiliä, valkosipulia sekä kevätsipulia. Purista joukkoon yhden limen mehut. Paahda pannulla muutama ruokalusikallinen seesaminsiemeniä ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Sekoita.

2. Kuutio lohiviipaleet ja kaada ne marinadin joukkoon. Sekoita hyvin. Anna lohikuutioiden jäädä maustumaan teriyakimarinadiin hetkeksi.

3. Valmista haluamasi kasvislisukkeet. En laittanut ohjeen ”tarvitset” -osioon mitään tiettyjä kasviksia, sillä lohen lisukkeeksi voi valita juuri niitä kasviksia, joista itse tykkää. Itse olen kokannut tämän lohiannoksen kanssa esimerkiksi kaalta, brokkolia, paprikaa, sipulia ja porkkanoita. Kasvikset voi kypsentää uunissa tai grillissä.

4. Laita kasvikset uunniin/grilliin kypsentymään ja laita samalla riisi kiehumaan.

5. Seuraavaksi on aika paistaa pannulla lohikuutiot. Kaada pannulle loraus oliiviöljyä ja kaada lohikuutiot teriyakikastikkeineen paistinpannulle. Kypsennä ja kääntele lohikuutioita noin 5 minuutin ajan tai sen verran, että lohikuutiot ovat kypsyneet sopivasti.

Valmista! Kokoa riisiä ja kasviksia lautaselle ja päälle herkullista teriyaki lohta! Mausta halutessasi vielä tuoreilla yrteillä tai lisää tulisuutta esimerkiksi pienellä määrällä sriracha-kastiketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 kommenttia

 1. Viivi 02.05.2020

  Tosi kiva resepti, ja ruoasta tuli todella hyvää! Ilomielin näitä postauksia lisää?

  Vastaa
  • Metti 03.05.2020

   Jes ihana kuulla! Tää on kyllä niin herkkua vaikka itse sanonkin 😉

   Vastaa
 2. Outi Kettunen-Walter 11.04.2021

  Tuli kyllä hyvää! Kiitos reseptistä?
  Vaihtelua omiin menuihin, kun ravintolat kiinni ja lähes joka päivä kotona kokkausta?

  Vastaa
  • Metti 12.04.2021

   Kiva kuulla, että maistui! 🙂

   Vastaa
 3. Mari 22.06.2021

  Tämä menee testiin! Rakastan korianteria ja lohta syödään muutenkin aivan liian vähän, tai kalaa ylipäänsä. Lisää reseptejä Metti! 🙂

  Vastaa
  • Metti 26.06.2021

   Ihana kuulla! Ehdottomasti 🙂

   Vastaa