Laukkuarvostelu – osa 2

Vajaa kuukausi sitten julkaisin teidän toiveesta laukkuarvostelu postauksen. Pääsette lukemaan postauksen halutessanne täältä! Tänään vuorossa olisi tämän postaussarjan toinen osuus. Tässä postauksessa esittelen siis osan laukustani ja kerroin hieman enemmän, miten laukku on toiminut käytössä, onko se kestänyt hyvin ja mikä tärkeintä: ostaisinko saman laukun vielä uudestaan?

Diorin Saddle bag roikkui jokaisen it-girlin olalla 90-luvulla. Pari vuotta sitten Dior toi tämän ikonisen käsilaukun takaisin mallistoonsa. Ei tule äkkiseltään mieleen toista designerlaukkua, joka olisi tehnyt näin vahvan comebackin 20 vuoden jälkeen – ja vieläpä tismalleen samanlaisena kuin vuosikymmeniä sitten. Oman Saddle Bagini ostin Espanjasta reilu vuosi sitten ja siitä on tullut yksi käytetyimmistä laukustani aina ostohetkestä lähtien. Laukku on suhteellisen pieni (sisältä), mutta sinne mahtuu kuitenkin kaikki oleellinen. Rakastan laukun ajatonta, mutta samalla trendikästä ulkonäköä. Laukun pinta on pehmeää ja laadukasta lehmännahkaa ja sen metalliosat juuri täydellisen kokoiset ja väriset – varsinkin tuo C & D yksityiskohta laukun sivussa on aivan ihana! Laukkuun on mahdollista ostaa myös pidempi olkahihna halutessaan. Ostaisin laukun ehdottomasti uudelleen!

Näin olen yhdistellyt Diorin laukkua asuissani: Look 1, Look 2, Look 3

Louis Vuittonin Petit Malle laukun hankin itselleni noin reilu vuosi sitten. Laukku on todella kaunis, mutta tänne ei kyllä yksinkertaisesti mahdu yhtään mitään ylimääräistä! Kännykkä, kortit ja ehkä (pieni) avainnippu. Hyvä puoli sinänsä, että ainakin tarvitsemansa asiat löytyy laukusta nopeasti. Itse olen käyttänyt laukkua pääsääntöisesti iltamenoissa, kun mukaan ei tarvitse ottaa paljon mitään. Hintaa laukulla on melkein 4000€, eli suhteellisen hintava näin pieneksi laukuksi. Laukusta on saatavana useita eri sävyjä aina klassisesta monogramkuosista villeihin metallihohtosävyihin. Laukun hihna on irrotettavissa, jolloin laukkua voi käyttää halutessaan myös clutchina. Ostaisinko uudelleen? Luultavasti.

Näin olen yhdistänyt laukkua asuissani: Look 1, Look 2

Tämä Valentinon Rockstud niittilaukku oli minulle must-have hankinta aikanaan. Rakastuin palavasti laukun ulkonäköön – mielestäni hieman rock-henkinen laukku tuo juuri kivasti kontrastia muuten suhteellisen klassiseen tyyliini. Logo-mania oli iso juttu vuonna 2018 ja ehkä osaltaan sen vuoksi kiinnitin huomioni nimenomaan tähän VLTN -kirjailtuun laukkuun, enkä vastaavaan ilman tekstiä. Ostaisin edelleen tämän laukun nimenomaan tuolla VLTN -kirjailulla. Se on mielestäni hauskan erilainen eikä teksti koskaan ole häirinnyt tai estänyt minua yhdistämästä laukkua haluamaani asuun – päinvastoin. Laukku on äärimmäisen tilava sekä kahden eri hihnan vuoksi hyvin monikäyttöinen. Laukusta löytyy pieni kantokahva (yläpuolen kuva) tai sitten laukkua voi pitää myös crossbodyna, mikäli haluaa kädet vapaiksi!

Näin olen yhdistänyt Valentinon laukkua asuissani: Look 1, Look 2, Look 3

Ostin tämän Guccin laukun vuonna 2016. Guccin klassikkoprintti näyttää hyvältä ja ajattomalta. Tykkään laukun hienoista yksityiskohdista, kuten esimerkiksi sivuissa olevista mokkakohdista, mustanhopeasta hihnasta sekä näyttävästä lukosta. Nämä yksityiskohdat tekevät laukusta mielestäni astetta nuorekkaamman. Laukun materiaali on laadukas ja kestävä, joten laukkua voi huoletta käyttää murehtimatta, että se kuluisi huononnäköiseksi. Ainoa huono puoli on laukun suhteellisen lyhyt hihna, eli tätä laukkua ei pysty pitämään crossbodyna. Laukku oli äärimmäisen trendikäs ostaessani sen neljä vuotta sitten ja muistan silloin pohtineeni tulisko laukulla olemaan käyttöä vielä vuosienkin päästä. Edelleenkin laukku on minulla käytössä. Ostaisinko uudelleen? Rehellisesti tämä laukku ei enää ole minulle sellainen must-have juttu, mutta toisaalta en ole siitä valmis luopumaankaan.

Näin olen yhdistänyt Guccin laukkua asuissani: Look 1, Look 2, Look 3

Tämän Pradan laukun ostin hetken mielijohteesta Helsingin Nina`s liikkeestä pari vuotta sitten. Laukku kolahti heti ensi näkemällä niin kovasti, että se oli saatava! Pradan Cashier on osoittautunut kauniin ulkonäön lisäksi aivan loistavaksi käytössä. Laukku on täydellinen arkilaukku. Suhteellisen pienestä koostaan huolimatta laukkuun mahtuu kaikki tarpeellinen – ja enemmän! Paksun olkahihnan ansioista laukkua on miellyttävä pitää yllään. Laukun mustavalkoinen väritys on mielestäni upea ja kultaiset yksityiskohdat viimeistelevät laukun täydellisyyden. Olen käyttänyt laukkua valtavasti vuosien varrella ja ostaisin sen uudelleen saman tien.

Näin olen yhdistänyt Pradan laukkua asuissani: Look 1, Look 2, Look 3

Ostin tämän valkoisen Valentinon laukun Lontoosta 2016. Valentinon Glam Lock laukkua tulee käytettyä paljon kesäisin, mutta muuten sen käyttö on jäänyt harmillisen vähälle. Laukussa ei ole mitään vikaa, mutta jostain syystä se valikoituu harvemmin mukaani. Laukku on aika pieni kooltaan, mutta onneksi sinne mahtuu kuitenkin kaikki tärkeimmät. Arkikäytössä tämä minilaukku ei ole ehkä kaikista toimivin, mutta iltameinoissa laukku on toiminut ongelmitta! En ehkä ostaisi laukkua uudestaan, mutta on se edelleen mielestäni todella suloinen. Olen vähän miettinyt laukun myymistä, sillä se on jäänyt itselläni niin harmillisen vähälle käytölle.

Näin olen yhdistänyt Valentinon laukkua asuissani: Look 1, Look 2

Viimeisimpänä Hermesin Birkinit. Mitä voin sanoa – nämä laukut ovat olleet pitkäaikaisia haaveitani ja olen erittäin onnellinen, että minulta nämä molemmat löytyy. Musta Birkin on upea klassinen laukku, joka sopii lähes jokaiseen tilanteeseen ja jokaiseen asuun. Oranssi Birkin on puolestaan ihanan erikoinen, varsinainen katseiden kääntäjä! Molemmat laukut ovat ajattomia ja tulevat olemaan käytössä minulla aina. Ymmärrän, että monien mielestä on aivan hullua laittaa niin paljon rahaa yhteen käsilaukkuun, mutta itselleni Birkinit ovat suolaisen hinnan arvoisia. Mihin hinta sitten perustuu? Laukun ostaja totta kai maksaa brändistä – Birkin laukut ovat erittäin harvinaisia ja kyseisiä laukkuja saattaa joutua jonottamaan vuosia (eikä tämänkään jälkeen ole varmuutta saako laukkua). Tämän lisäksi laukun hinta perustuu huippulaatuun sekä loistavaan käsityöhön. Yhden Birkin valmistamiseen menee vähintään 72 tuntia ja laukun valmistamiseen käytetään äärimmäisen hienoja materiaaleja.

Näin olen yhdistänyt Birkinejä asuissani: Look 1, Look 2, Look 3, Look 4

Jos teillä jäi mitään kysymyksiä laukkuihin liittyen, vastaan niihin mielelläni kommenttiboxin puolella. Voitte käydä kurkkaamassa (tästä!) halutessanne kolme vuotta sitten tekemäni laukkuarvostelupostauksen, jossa vielä lisää laukkujani! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 kommenttia

 1. Saara 07.04.2020

  Onko tuo Diorin Saddle bag se pienin koko mikä sulla on? 🙂

  Vastaa
 2. Jenni 07.04.2020

  Hei Metti! Tama oli tosi kiinnostava postaus, kiitos! Haluaisin kysya tuosta mustasta Valentinon Rock Stud Spike -laukusta, etta kuinka kestavaa nahka sinun mielestasi on? Naarmuuntuko se helposti? Voiko laukussa olla vahan enemman painoa niin, etta se ei kuitenkaan mene keskelta poimulle? Olen mielestani nahnyt jossain kuvan kyseisesta laukusta, jossa laukun lappa oli keskelta hiukan taittunut selvastikin painon takia, mutta se saattoi olla saman mallin isompi versio, jossa varmaankin taittuminen tapahtuu helpommin.

  Vastaa
 3. Helen 08.04.2020

  Tuo Valentinon Glam Lock Bag on juuri sen värinen ja kokoinen laukku, joka on ollut mielessäni hankkia. Todella kaunis laukku! Ainoa asia, joka tuossa mietityttää on, ettei olkapään kohdalle tule nahkaista pehmikettä, vaan on ketjua koko hihna (tietääkseni).

  Vastaa
 4. Krista 14.04.2020

  Hei, kiinnitin huomiota, että olet mahdollisesti pohtinut tuon Glam Lock laukun myyntiä. Onko sinulla hintapyyntö mielessä. Olisin hyvin kiinnostunut ostamaan. Ei tarvitse julkaista tätä kommenttia, sähköpostilla voi ottaa yhteyttä. 🙂

  Vastaa
 5. Milla 14.04.2020

  Tuo oranssi Birkin on kyllä sellainen ostos että sitä et kadu. Sopii niin hyvin pukeutumisesi värimaailmaan yllätyksellisenä väriläiskänä ja on elegantti vaikka väri onkin oranssi.

  Vastaa