Huvila ja Huussi – kysymyksiä ja vastauksia!

Toissapäivänä televisioista nähtiin mökkimme remontti Huvila ja Huussi -ohjelmassa. (Jos et ole vielä nähnyt jaksoa, voit kurkata sen täältä!) Remontti valmistui jo viime syksynä, mutta aina tähän asti meidän on pitänyt pitää mökin remontoitu lopputulos salassa. Vaikka siis somessa emme ole voineetkaan näyttää uutta mökkiemme, olemme siellä kuitenkin viettäneet todella paljon aikaa viimeisen puolen vuoden aikana. Ennen remonttia mökille meno tuntui aina pakotetulta – kävimme siellä muutaman kerran vuodessa, koska ”pitäähän siellä nyt kerran vuodessa käydä”. Kun remontista oli kulunut yksi kuukausi, huomasimme, että mökillä vietettyjä öitä oli kertynyt meille jo enemmän, kuin viimeisen kahdeksan vuoden aikana. On siis sanomattakin selvää (ja kuten meidän reaktioista tv:ssä oli havaittavissa) olemme äärimmäisen onnellisia ja tyytyväisiä lopputulokseen. Se täytti kaikki unelmamme – ja enemmän! <3

Olen saanut valtavasti erilaisia kysymyksiä liittyen Huvila ja Huussi -ohjelmaan sekä mökkimme remonttiin. Ajattelin koota tähän postaukseen teidän lähettämiä kysymyksiä, jotta ne ovat yhteisesti kaikkien luettavissa!

Miten päädyitte hakemaan ohjelmaan?

Olimme miettineet jo jonkin aikaa, että olisi ihana tehdä remonttia mökillämme. Rakastamme mökkipaikkaamme, mutta mökin toiminnallisuus ja viihtyvyys eivät ole olleet sillä tasolla, että olisimme siellä kuitenkaan valtavasti halunneet viettää aikaa. Kiireisen elämäntilanteen vuoksi toiveissa on ollut aina, että mökki olisi rentoutumispaikka, ei työleiri. Viime keväänä istuimme kotisohvallamme ja katselimme tv:stä Huvila ja Huussin uutta jaksoa (olemme aina olleet sarjan faneja!) ja päivittelimme jälleen toisillemme, että olisipa ihanaa, jos meidänkin mökillä ammattilaiset toteuttaisivat remontin kokonaisuudessaan. Ihan täytenä päähänpistona otimme tv-ruudusta kuvan someen ja kirjoitimme siihen: ”meidänkin mökki kaipaisi kipeästi Huvilan ja Huussin apua”. Seuraavana päivänä ohjelman tuottaja soitti.

Miksi halusitte ylipäätään mökillenne remontin, sehän vastaa jo nyt täydellisesti perinteistä suomalaista mökkiä?

Mökissä ei tavallaan ollutkaan mitään vikaa, mutta se ei toiminnallisuudeltaan tai viihtyvyydeltään ollut meille sellainen, että siellä olisimme halunneet viettää paljon aikaa. Paikka on aivan fantastinen (ja vieläpä lähellä Helsinkiä) ja sen vuoksi meitä itseämmekin on harmittanut kaikki nämä vuodet, että mökillä on tullut oltua niin vähän. Haaveissa olikin saada toiminnallisempi ja kaikin puolin viihtyisämpi mökki, sillä kaipaamme rauhallista ja rentouttavaa mökkipaikkaa hektisen keskusta-asumisen rinnalle.

Mitkä olivat tärkeimmät toiveenne mökin suhteen?

Tärkeimpinä ehdottomasti juokseva vesi, lasitettu terassi sekä yleisilmeen / sisustuksen raikastaminen. Juokseva vesi lisää käyttömukavuutta aivan valtavasti. Varsinkin ruoanlaitto ja peseytyminen helpottuvat merkittävästi juoksevan veden myötä. Sisävessa oli perheellemme myös tärkeä toive. Tiesimme alusta alkaen (ja kerroimme tästä myös tuotannolle), että meillä ei ole toiveissa vain pieni mökin freesaus (maalaaminen tms.) vaan toiveissa oli nimenomaan radikaalimpi muutos.

Kävittekö kameroiden ulkopuolella läpi tarkemmin toiveitanne esimerkiksi sisutuksen suhteen vai tuliko kaikki yllätyksenä?

Meillä oli yksi vähän pidempi sisustuspalaveri Mikon kanssa, jossa kävimme tarkemmin läpi toiveitamme sisustuksen suhteen. Näytin Pinterestistä inspiraatiokuvia, joiden avulla oli helpompi selittää millaista tyyliä toivoisimme mökille. Palaverissa tuotiin esille myös asioita, joita emme mökillemme toivoisi. Nämä tosiaan olivat vain toiveita ja kaikki Mikon tekemät sisustusvalinnat tulivat meille täytenä yllätyksenä. Mikko ei kuitenkaan olisi voinut paremmin saada ideoistamme kiinni, sillä kaikki hänen valintansa olivat meille täydellisiä. Sisustuksen lisäksi hänen sisustusarkkitehdillinen ammattitaitonsa tuli esille, kun hän osasi taikoa meidän pienestä, ahtaasta mökistä upean ja toimivan kokonaisuuden. En vieläkään ymmärrä, miten hän sai pyöritettyä pohjaa niin, että mökkiimme mahtuu nyt keittiö, olohuone, eteinen, vessa ja vieläpä kaksi makuuhuonetta – siis mitä? 😀 Sain valtavasti kehuja ja suosituksia Mikosta jo ennen ohjelmaa, joten emme olisi voineet olla luottavaisimmin mielin, kun kuulimme, että juuri hän vastaa Huvila ja Huussin tämänkin kauden sisäkohteista. Voin lämpimästi suositella Mikko Vesasta , mikäli sinulla on tarvetta äärimmäisen taitavalle sisustusarkkitehdille <3

Mitkä olivat teidän toiveenne pihan suhteen?

Alunperin meille piti suunnitella ja remontoida ainoastaan pää- ja saunamökki. Remonttimme kuitenkin laajeni vähitellen myös pihan puolelle, kun materiaalien kuljetusta varten mökillemme piti rakentaa jo pieni huoltotie. Kun pihasuunnittelu ja pihatyöt tulivat puheeksi, toiveisiin tulivat lasitetun terassin lisäksi mahdollisimman paljon oleskelualueita pihalle, siistit kulkuväylät sekä kaunis pihavalaistus. Miklun toiveissa oli myös palju. Palju olikin aivan mahtava päätös, sillä olemme nauttineet siitä yllättävän paljon! Pihan toteutuksesta vastasi loistava Suomen Kivipiha Oy.

Kuinka kauan remonttinne kesti?

Meidän remontti kesti vain viisi viikkoa! Renoworks vastasi kokonaisuudessaan sekä päämökin, saunamökin että saunan remonteista. Vanhasta päämökistä taisi jäädä ainoastaan kolme seinää jäljelle, mutta muuten kaikki on uudelleen rakennettua. Renoworks teki ihan mielettömän ammattitaitoista ja laadukasta jälkeä – ja missä ajassa! Ihan uskomatonta! Lämmin suositus myös tälle uskomattoman taitavalle tehotiimille.

Kuinka paljon remontti maksoi?

Tätä on kysytty paljon, mutta valitettavasti remonttimme kustannuksia emme kerro. Tämä toive on tullut Huvilan ja Huussin tuotannosta.

Saitteko remontin aikana mitään tietoa itse remontista?

Ei. Tämähän onkin Huvila ja Huussin yksi monista loistavista puolista, sillä konsepti toimii avaimet käteen -periaatteella. Jos remontin aikana tulee mitään mutkia matkaan tai muita ongelmia, tuotanto ja tuotannossa olevat rakennusalan ammattilaiset vastaavat ja hoitavat nämä puolestamme. Kaikki pysyy siis meiltä salassa. Meidän kohteessa ainoastaan meidän piti hyväksyä yksi rakennuslupapaperi, mutta sekin tehtiin niin, että emme tienneet mihin tätä rakennuslupaa haettiin. Ajattelimme tuolloin, että rakennuslupaa pyydetään mitä luultavimmin lasitettuun terassiin, mutta todellisuudessa terassin lisäksi päämökkiin tehtiin myös pieni laajennus, joka vaati rakennusluvan.

Mikä jännitti eniten paljastushetkellä?

Paljastushetkellä oli todella sekavat fiilikset. Jännitti aivan valtavasti eikä ajatus leikannut kunnolla. Sen huomasi varmasti tv:stäkin, kun hoimme Miklun kanssa kilpaa koko paljastuksen ajan ”mitäääääääää” ja ”ei oo totta” 😀 Olimme niin yksinkertaisen häkeltyneitä ja koko ajan tuli uutta yllätystä, että emme saaneet sanottua mitään muutakaan. Kuten sanottu, meidän toiveemme olivat hyvin mittavat, joten ennen paljastusta jännitti ehkä eniten se, mihin asioihin suunnittelijat ovat tarttuneet ja mitkä muutokset ovat olleet ylipäätään mahdollisia toteuttaa.

Mikä on uudessa mökissänne parasta?

En voi sanoa vain yhtä asiaa! Parasta on varmasti se, että kirjaimellisesti KAIKKI toiveemme oli otettu huomioon ja toteutettu! Mökkimme on nyt äärimmäisen toiminnallinen, se on kuin toinen koti <3 Sinne on helppoa ja rentouttavaa mennä. Keittiöstä löytyy kaikki uusimmat kodinkoneet tiskikoneineen ja pyykinpesukoneineen. Sisävessa on parhautta (!) ja lisää käyttömukavuutta, kun ei tarvitse lähteä pienen matkan päähän huussiin. Ihanat oleskelutilat mökissä ja sen pihapiirissä ovat aivan ihania. Ennen kaikki ihmiset pakkautuivat mökillä yhteen ahtaaseen tupaan, mutta nyt ihmiset voivat levittäytyä useille eri oleskelualueille ja nauttia rauhassa. Parasta on myös kaksi makuuhuonetta, lukuisat säilytystilat, viihtyisä vierashuone, upea sauna suihkuineen, uusi saunaterassi paljuineen… kuten sanoin: olemme niin onnellisia ja kiitollisia ihan kaikesta!

Mikä yllätti eniten?

Lasitetun terassin paikka! Olimme toivoneet kovasti lisätilaa mökkiimme ja juuri sen vuoksi halusimme lasitetun terassin, joka toimisi ns. lisähuoneena. Olimme päässämme ajatelleet, että lasitettu terassi tulisi suoraan mökkimme eteen (olohuoneesta astuttaisiin terassille), mutta terassi olikin sijoitettu mökkimme sivuun (kulku suoraan keittiöstä). Tämä ratkaisu oli aivan mieletön ja niin äärimmäisen toimiva, etten voi sanoin kuvailla. Keittiöstä on nyt suoraan kulku ”ruokailuhuoneeseen”. Nyt myöskään tämä lasitettu terassi ei pilaa upeaa merimaisemaa suoraan olohuoneesta, mutta samalla siitä samaisesta merimaisemasta pääsee nauttimaan myös lasitetulta terassilta. Tässä huomaa juuri amatöörin ja ammattilaisen eron – jos olisimme itse suunnitelleet remontin, lasitettu terassi olisi tullut suoraan mökkimme eteen. Varmasti ihan ok ratkaisu tämäkin, mutta ei läheskään niin loistava kuin ammattilaisen suunnittelema. Siksi suosittelenkin lämpimästi kääntymään ammattilaisten puoleen myös pihasuunnitteluissa! Meidän pihamme suunnitteli Kati Jukarainen. Häneen ja hänen töihinsä pääset tutustumaan halutessasi täällä!

Kuuluuko kaikki huonekalut ja piensisustustavarat teille vai palautetaanko ne ohjelman jälkeen?

Kaikki isot huonekalut, kuten sohvat, pöydät, matot, lamput jne kuuluvat automaattisesti meille, mutta piensisustusjuttuja sai joko halutessaan lunastaa itselleen tai vaihtoehtoisesti palauttaa. Muutamaa sohvatyynyä ja kippoa lukuun ottamatta pidimme kaiken. On aivan ihanaa kun kaikki sisustuselementit aina isoista sohvista pieniin tarjottimiin ja serviettirenkaisiin on mietitty yhteensopiviksi.

Jäikö jokin asia harmittamaan, tai olisitteko tehneet jotain toisin, nyt kun olette päässeet mökillänne aikaa viettämään?

Rehellisesti sanottuna ei ole jäänyt harmittamaan mikään, emmekä olisi tehneet mitään toisin! Se tässä juuri uskomatonta onkin, sillä olimme varautuneet myös pieniin pettymyksiin. Tällaisessa projektissa tehdään kuitenkin niin valtava määrä erilaisia päätöksiä toisten puolesta, että olisi ollut odotettavissa, että jälkeenpäin olisi tullut fiilis ”no tähän olisin kyllä itse valinnut toisenlaisen”. Mutta kaikki ratkaisut olivat meille ihan täydellisiä <3

Kaikki kuvat: Henrik Leppänen

Vielä kerran: Maailman isoin kiitos koko Huvilan ja Huussin tuotantotiimille. Emme voisi olla kiitollisempia ja onnellisempia lopputulokseen. Teitte mökkiunelmistamme totta – ja enemmän! Kiitos <3 

ps. Olette ihan aina tervetulleita mökillemme <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. Taija 15.04.2020

  Oli kyllä huippu jakso. Se muutos oli jotain niin käsittämätöntä! Super ammattitaitoista porukkaa ❤ Huomasin et hymyilin koko ajan, kun siinä paljastuksessa te olitte niin innoissanne ja itsekin ihan fiiliksissä, vaikka ei ollut edes oma mökki ?

  Vastaa
 2. Helen 15.04.2020

  Muutos on mahtava! Paikka jo sinällään on upea, mikä näköala, ja nyt kokonaisuus on täydellinen. Ihana paikka teillä!

  Vastaa
 3. Carolina Buchert 15.04.2020

  Muistatko mistä makuuhuoneen seinävalaisimet hankittu?

  Vastaa
 4. Elviira 15.04.2020

  Hei,
  Minkä merkin on ihana valkoinen neuleesi?

  Vastaa
 5. Piia 16.04.2020

  Upea Metti ja upea huvila! Hienoa työtä on koko tiimi tehnyt. Olipa kiva katsoa jakso. Mistä tuo kiva neule ja farkut on? 🙂

  Vastaa
 6. Arja Vauhkonen 16.04.2020

  Teille taiottiin ihana mökki! Tulin jotenkin niin onnelliseksi teidän puolesta, kun näki miten yllättyneitä ja tyytyväisiä olitte. Hyviä hetkiä uuteen mökkiinne!

  Vastaa
 7. Anni 17.04.2020

  Hei Metti, mikä ihana valkoinen mekko sinulla oli kun alkuun esittelitte mökkiä Mikolle? Aivan ihanan näköinen! 🙂

  Vastaa
 8. tepa 18.04.2020

  ihonhoitojutut kiinnostaisi nyt näin kevään tullessa! 🙂

  Vastaa
 9. Riina 19.04.2020

  Upea lopputulos. Ehkä ”hivenen” kadehdin. Mistä/ kenen valmistamia nuo paljun ympärillä olevat kalusteet on? Näyttävät ilmatäytteisiltä.

  Vastaa
 10. Ari 19.04.2020

  Hei. Mikähän oli saunamökin maalin värisävy?
  Sopisi hyvin omankin mökin väriksi.

  Vastaa
 11. Seija Keränen 10.06.2020

  Saako nämä ihmiset jotka esiintyy teidän ohjelmassa kaiken ilmaiseksi.? Minäkin haluan jos niin on. Kaikki tehdään ns. uudesta jos haluaa. Siis rempataan vanhaa ja tehdään uutta. En oo kyllä julkkis. Mut haluun ilmaiseksi

  Vastaa
 12. Misa 10.06.2020

  Kaunis mökki! Minkä merkkiset ovat nuo upeat baarijakkarat?

  Vastaa
 13. […] 612X, jota olin ihaillut muun muassa Minna Jonesin mökissä sekä Huvila & Huussi -ohjelmassa Metti ja Mikael Forsellin mökissä. Mummoni oli ihastuttava persoona, joka piti väreistä. Aivan vanhoilla päivillään hän ihastui […]

  Vastaa
 14. Milla 17.03.2021

  Hei, mistä & minkä merkkiset nuo baarijakkarat on keittiössä? Hienot, sopisivat meillekin.

  Vastaa
  • Metti 18.03.2021

   Baarijakkarat ovat Cobellosta! 🙂

   Vastaa