Uusi tukka?

Minua hieman pidempään seuranneet tietävät, että olen jo monen vuoden ajan haaveillut hiustenleikkuusta. Tuntuu ihan hassulta edes myöntää, että olen jo useamman vuoden (!) miettinyt hiusteni lyhentämistä. Miksi en sitä kuitenkaan ole vielä tehnyt? En rehellisesti tiedä. Minulla on aina ollut pitkät hiukset, joten pienikin muutos hiusten pituudessa jännittää. Varmaan suurin pelkoni on, etten tuntisi oloani omaksi lyhyemmässä mallissa. Mielessäni olen kuitenkin useamman kerran päättänyt, että seuraavalla kampaajakäynnillä hiukseni leikkaan, mutta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta muutan mieleni kun istun kampaajan penkkiin. Hiustenleikkuu on pyörinyt mielessäni jopa niin paljon, että hiusasiat ovat tulleet välillä myös uniini. Saatan nähdä unia, joissa hiukseni on leikattu todella lyhyiksi tai värjätty neonväriseksi ja tähän herään paniikissa keskellä yötä. Sitten helpottuneena huomaan, että se olikin vain unta. I´m crazy, I know… 😀

Nyt minulla on ensi viikon maanantaina jälleen kampaaja ja olen (99% varmuudella) päättänyt vihdoin leikata hiukseni. Haluaisin leikata suositun long bob -mallin (tai ei tämä malli taida edes olla enää niin suosittu kun olen jahkaillut päätökseni kanssa kolme vuotta), eli hiusteni pituudesta lähtisi pois noin 10 – 15 cm. Aavistuksen lyhyempi tukka voisi olla ihanan kevyt ja raikas tulevaksi kevääksi. Muutenkin tuntuu, ettei hiukseni ole kasvanut kunnolla pituutta enää aikoihin, joten reilu napsaisu latvoista tekisi hiusteni kunnolle varmasti hyvää. Hiusvärini osalta tavoitteena olisi mennä hiljattain kohti aavistuksen luonnollisempaa värisävyä. Haluaisin antaa oman hiusvärini tulla vahvemmin esille nyt kesää kohden. Kesällä kun aurinko vaalentaa hiuksiani niin helposti ja antaa niille kaunista, luonnollista vaaleutta.

Mitä mieltä te olette hiussuunnitelmistani? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Maria 27.02.2020

  Kuulostaa hyvältä! Leikkaa lyhyemmäksi ehdottomasti, hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ?! Tylsäksi menee jos ei koskaan muuta koita ❤️ Hyvää kevättä! M

  Vastaa
 2. Noora 27.02.2020

  Hei Metti anna mennä! Itse tein saman päätöksen noin 2 viikkoa sitten ja tukka tuntuu ihanan freesiltä ? Minä mietin kans monta vuotta ja hyvä etten perääntynyt kampaajan penkissä vielä.. Mutta etenki tämmöinen pitkä polkka on aika helppo koska noin puol vuotta sitä leikkaamatta hiukset ovat jo pitkät 🙂

  Vastaa
 3. Sonja 27.02.2020

  Leikkaa vähän vaan , Sulla in kaunis tukka joka sopii sulle hyvin. Hyvää kevättä ♥️?

  Vastaa
 4. Inna 27.02.2020

  Leikkaa rohkeasti! Hiukset kasvavat kyllä takaisin, tai saa vaikka pidennykset laitettua mikäli olo tuntuisi TODELLA epämukavalta lyhyemmässä kuontalossa 🙂 Se tuo niin ihanaa vaihtelua kun on välillä hieman kevyempi olo hiusten osalta ja saa paremmin muotoiltuakin!

  Vastaa
 5. Tuuli 27.02.2020

  Omasta kokemuksesta voin sanoa, että hiusten lyhyemmiksi leikkaaminen kannattaa. Itsellänikin oli aikoinaan pitkät hiukset. Pienen pohdinnan jälkeen päätin ne leikata lyhyemmiksi. Päätös oli ehkä maailman paras. En ole katunut sitä päivääkään. Hiukseni olivat niin ihanat lyhyempinä. Ensimmäisenä viikkona en meinannut pystyä irrottamaan katsettani peilistä. Hiukset ovat lyhyämpinä helpommin hoidattavissa ja hiusten muotoilu on nopeampaa. Uskon, että tulet myös nauttimaan lyhyemmästä tukasta. Ja hiukset kasvavat aina takaisin, jos ei miellytäkään.

  Vastaa
 6. omenainen 27.02.2020

  Olen aina katsellut että kun jätät latvat vaikka poolokauluksen alle niin näytät upealta! Siis just siltä kuin sulla olisi long bob. Se on mielestäni kaunein hiusmalli ja sopii kaikille!

  Vastaa
 7. Helena 27.02.2020

  No koska noin kauan olet pähkäillyt asiaa, niin kannattaa varmaan kokeilla uutta tyyliä. Eihän sinun tosiaan tarvi lyhyiksi hiuksia leikata, vaan lyhyemmiksi vain. Niin, että saat ne vieläkin ponnarille tai nutturalle jos vaihtelua kaipaat.

  Minulla on aina ollut pitkä ja vahva tukka, enkä aio siitä nyt nelikymppisenäkään luopua, tykkään niin pitkistä hiuksista ja siitä, miten saan ne laitettua niin monella eri tavalla. Hiuksesi ovat upeat, ja varmasti yhtä lailla upeat vähän lyhyempänäkin!

  Vastaa
 8. Mm 27.02.2020

  Suosittelen,että annat nyt mennä vaan ja leikkautat reippaasti lyhyemmät hiukset! Usein sitä vaan jämähtää samaan hiusmalliin eikä uskalla tehdä muutosta, kun pelkää, ettei sitten ehkä viihdykään uudessa hiustyylissä. Mutta hiuksethan kasvaa takaisin, jos ei sitten miellytä. Lyhyemmät hiukset ovat reippaamman ja raikkamman näköiset aina!

  Vastaa
 9. Elina 27.02.2020

  Go for it! Näytät varmasti upealta ?

  Vastaa
 10. Heidi 28.02.2020

  Anna mennä! Muutos ei kuitenkaan ole suurensuuri, ja varmasti antaa keveyttä kevättä kohti 🙂 itse harkitsen myös, vielä himpun lyhyemmiksi. Enkä tiedä miksi itsekään jahkailen, minulla on ollut jopa toinen puoli päästä melkein siili 😀

  Vastaa
 11. Helena 28.02.2020

  Lisäisin vielä, että vaikka hiukset tosiaan kasvavat takaisin niin kuin moni täällä toteaa, niin sinun hiuksesi ovat niin pitkät, että kasvu lyhyestä pitkäksi ei todellakaan tapahdu nopeasti eikä aina yhtä vaivattomastikaan kuin aiemmin. Naiset (miksi ei miehetkin) joilla ei ole ikinä ollut kovin pitkiä hiuksia eivät ehkä ymmärrä tätä seikkaa. Mutta jos lyhennät reilut kymmenen senttiä, niin näet tykkäätkö lyhyemmästä tukasta ja pidemmäksi kasvattaminen ei vie vuosia.

  Vastaa