Mistä meidän joulukuusi on?

 Rakastan joulua ja varsinkin joulun tunnelmointia, joten haluan joka vuosi aloittaa jouluvalmistelut hyvissä ajoin. Niin tänäkin vuonna tehtiin, kun ihana tekokuusemme kaivettiin varastosta viime viikolla esiin. Meillä on ollut jo vuosia käytössä tekokuusi, joka on kaikin puolin helppo ja ihana valinta. Vaikka autenttista kuusen tuoksua ei tekokuusestamme lähde, siinä on paljon muita hyötyjä, joiden vuoksi en ole siitä valmis luopumaan. Minulla on edelleen kauhukuva mielessäni viiden vuoden takaa, kun loppiaisena raahasimme kolme metristä rutikuivaa kuusta alas talomme neljännestä kerroksesta. Sanottakoon vainlyhyesti, että havunneulasia löytyi mattojen alta vielä seuraavanakin jouluna 😀 Helppouden lisäksi nykyinen tekokuusemme on myös mielestäni todella kaunis. Metsästin viime vuonna käsiini haluamani lumikuusen, joka aina kerää valtavasti ihastelua sekä kysymyksiä, mistä sen olemme hankkineet. Tässä postauksessa saatte siihen vastauksen.

Tilasin joulukuusemme royalchristmas.eu sivustolta. Kyseessä on hollantilainen yritys, jonka valikoimasta löytyy erittäin laaja valikoima erilaisia tekokuusia. Nettisivu saattaa näyttää ensisilmäyksellä hieman epäilyttävältä, sillä sivujen ulkoasu on todella ”mainosmainen” ja esimerkiksi tuotetietojen suomennokset ovat tehty hyvin köykäisesti. Oma kokemukseni lopulta kuitenkin tilaamisesta, tekokuusesta ja koko yrityksestä ovat kääntyneet päälaelleen eikä minulla ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Monet ystävänikin ovat tilanneet Royal Christmasiltä tekokuusen vinkkini perusteella ja kaikki on olleet äärimmäisen tyytyväisiä.

Halusin ehdottomasti meille lumikuusen. Iloiseksi yllätyksekseni heiltä löytyi vielä sellainen malli, jossa oli valmiina valot – täydellistä!

Mitä mieltä te olette – oikea kuusi vai tekokuusi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

9 kommenttia

 1. Saaga 19.11.2019

  Kaunis! Meillä on myös tekokuusi ollut jo useamman vuoden. Juurikin sen helppouden, siisteyden takia. Ihanaa on myös se, että sen voi halutessaan laittaa esille nopeastikin. Se, että kyseessä on tekokuusi ei ainakaan omalla kohdallani vähennä joulun tunnelmaa ? Hankin juuri viikonloppuna muutamia uusia koristeita siihen. Mukavaa joulunodotusta!

  Vastaa
 2. annemari 19.11.2019

  Hei Metti, ihanaa että sinäkin olet ns. jouluhullu 🙂 Tässä jouluvinkkiä meiltä… kuusen tuoksua saat kun keräät aatonaatona kimpun kuusen oksia metsästä ja leikkatt puolsenttiä ns.juuresta pois tasaisesti niin että ne ”juo” kun laitat ne vesimaljakkoon. ja sit aattoksi ostat pipari taikinaa ja lasten kanssa teette ns. hajupipareita, sydämmiä jne… ja reikä niihin narulle ja sitten roikumaan vaikka kuuseen taakse niin joulun tuoksua koko joulu.. ja sittten mistä jolukoristeita….
  käyppä siinä makkaratalon, olikohan se vepsäläinen, niillä on siinä kuusten välissä joku joulupuoti ja kerta kaikiaan upeita joulukoristeiita täynnä koko liike. Turistitkin ihasteli siellä 2 vkoa sitten kun kävimme. Kännykamera mukaan! Iloisata jolun odottelua ja muista kertoa lapsille että kohta tontut liikuu ja tarkkailee ollaanko kilttejä 😀

  Vastaa
 3. Joulukuusi 20.11.2019

  Psst, vinkkinä jos Hollannista tilaaminen arveluttaa tai haluaa nähdä kuusen etukäteen.. Etola myy tänä vuonna täysin samaa kuusta kuin tämä 🙂

  Vastaa
 4. Jenni 20.11.2019

  Upea joulukuusi! Saanko kysyä mistä nuo upeat sohvapöydät on hankittu? 🙂 Olen etsinyt vastaavia pitkään! Ihanaa joulunodotusta <3

  Vastaa
 5. Mira 20.11.2019

  Aivan ihana! Täytyy kurkata heidän sivut, täytyisi ostaa uusi kuusi ja tuollaista olen vähän etsiskellykkin. Minkä korkuinen toi teidän kuusi on?

  Vastaa
 6. Elina 20.11.2019

  Mistä olet ostanut olohuoneen verhot? 🙂 Upeat!

  Vastaa
 7. Minna 21.11.2019

  Hei! Minä sitten taas olen ehdoton oikean kuusen puolustaja 🙂 Ei olisi Joulua ilman aitoa kuusta ja sen tuoksua! Omakotitalon ikkunasta saa kuivahtaneen kuusen nakattua helposti ulos, niin ei ole sisällä neulasongelmaa juuri lainkaan 🙂 Ihanaa Joulun odotusta kaikille jouluhulluille 😉

  Vastaa
 8. Ella 24.11.2019

  Tekokuusikin voi näyttää hyvältä, kun se on kauniisti on koristeltu. Hienolta näyttää teidän kuusi! Itse en tykkää oikeasta kuusesta, kun se varistelee neulasia niin paljon. Kivan näköisiä nuo kolme sohvapöytää viereysten.

  Vastaa
 9. Sirkka 22.12.2020

  Hei! Upea kuusi teillä 🙂 Itse pidän enemmän tekojoulukuusesta, koska se ei tiputa neulasia. Tekokuusen ainut miinuspuoli on ettei se tuoksu. Kuinka korkea tuo teidän kuusi on?

  Vastaa