Tyttären suusta – osa 2

”Mamma – milloin saan taas tehdä niitä kysymyksiä?” 

Lilia rakastaa kun ig-storeissa häneltä kysellään kysymyksiä. Hänen mielestään niihin on kiva vastata ja yleensä tältä sanavalmiilta tytöltä ei muutamaa sekuntia kauempaa kestäkään vastauksia antaa. Kysymyksiä on teidän suunnalta aina sadellut valtavasti (kiitos siitä, teette pienen Lilian iloiseksi), mutta pikku-neiti ei luonnollisesti aina jaksa kaikkiin vastata. Niinpä päätimme yhdessä hänen kanssaan jakaa muutamia kysymyksiä täällä blogin puolella. Eilen iltapalapöydässä kyselin neidiltä teidän esittämiä kysymyksiä ja kirjoitin hänen vastaukset ylös.

Mikä on sinun lempipuuhaasi? Saada LOL.lleja ja kun mä paljastuksen jälkeen näen sen LoLin.

Mikä on sinun suurin haave? Saada koira. Sen nimi olisi Bella.

Mikä on paras leikki pikkuveljen kanssa? Tuhmasottapekka. Juostaan ja toinen ottaa kiinni.

Mikä on sun lempivaate? Mekot ja hameet. Tää kultanen hame ja sit se glitteri.

Mikä on sun lempiruoka? Spagetti ja kala.

Mikä on kivointa tehdä mamman kanssa? Mennä Stockalle. (omg :D)

Mikä on mamman hienoin vaate? Muistatko kun mulla oli päällä se yks kerta se sun mekko, muistatko. Se pinkki niin se.

Mikä on sun lempiväri? No pinkki ja sininen tietysti mamma.

Mitä mamma sanoo aina sulle? Älä vingu. (haha okei pakko ottaa huumorilla tämä vastaus :D)

Onko se teidän uusi mökki kiva? On, koska sinne ei tuu kärpäsiä ja myggoja (hyttysiä) ja sellaisia.

Tykkäätkö käydä dagiksessa? Joo siellä leikin kavereiden kanssa ja askartelen.

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Kun saa lelun ja kun mamma ja pappa vie meidät HopLopiin.

Mikä tekee sinut surulliseksi? No kun Lucas kiusaa ja kun sä tuut raivoks ja pappa tulee vihaseks.

Mitä mamma tekee työkseen? Bloggaa. Mitä se tarkoittaa? No tekee blogia. Niin mutta mitä se tarkoittaa, minkälaista työtä mamma tekee? En tiedä.

Mitä pappa tekee työkseen? Fotboll. Ja valmentaja. Puhaltaako pappa sitten sitä pilliä (ääntelee miten pilliin vihelletään)

Miten sä oot oppinut niin hyväksi meikkaajaksi? Oon opetellu meikkipäällä ja sitten myös mammalta. Sain mammalta sellasen kiiltävän mitä laitetaan tähän.

Mikä on sun lempilelu? No LOL.llit tietysti.

Tykkäätkö viettää aikaa isovanhemmilla? (kuiskaa mulle – mamma mikä on isovanhemmat?) Ai niin! Tykkään totta kai. Mummilla ja Kari-vaarilla ja sitten Lassi-vaarilla ja Annella. Tai sitten mummulla ja fafalla. Tykkään kaikista ja rakastan yhtä paljon ja silleen.

Mitä teet isovanhempien luona? No me leikitään ja sitten leivon Annen kanssa. Ja sitten piirrän ja joskus saan nukkua teltassa (mmm, okei? :D)

Parasta sun perheessä? Mamma ja pappa ja Lucas. Mä annan kaikille pusuhaleja.

Onko ruudun toisella puolella muuten muita 5-vuotiaiden vanhempia? Ihan mieletön tämä ikä! Tuntuu, että kaikki uhmailut alkavat olla takanapäin ja 5-vuotiaan kanssa kaikki arkiset käytännön asiat (ruokailut, nukkumiset, leikit, pukemiset, peseytymiset jne.) sujuvat hienosti ja mutkattomasti. 5-vuotiailla on ihan parhaat jutut ja heidän  kanssaan pystyy jo käymään kunnon keskusteluja. Nauran päivittäin vedet silmissä Lilian tarkkaavaisille huomioilleen ja nerokkaille vitseille. Dagiksessa kävimme kehityskeskustelun tiimoilta tätä samaa asiaa läpi – 5v on kuulemma yleisesti ”ruusuinen ikä”, kun taas 6v/eskari on kuulemma taas hyppy päinvastaiseen. Saa nähdä mitä sieltä  on ensi vuonna tulossa. Osaatteko 6v / eskarilaisten vanhemmat kertoa mitä on luvassa? (Toki hyvä muistuttaa tässä kohtaa, että jokainen lapsi on yksilö, eikä liikaa saa yleistää, että ”kaikki 6 vuotiaat olisivat tietynlaisia”)

Ps. Aika tasan vuosi sitten Lilia teki edellisen ”haastattelun” blogissani. Postauksen löydätte täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Jenni 24.10.2019

  Meillä eskarilainen poika ja käynnissä on todellinen itsenäistymisen ja vanhemmista irtautumisen aika! Aina ennen niin kiltti poika polkee jalkaa ja osoittaa mieltä. Mutta edelleen on kuitenkin se pieni lapsi joka kaipaa kainaloon. ?

  Vastaa
 2. Miu 24.10.2019

  Nauti. 6v uhma voi olla pahempi iu murrosikä ?

  Vastaa
 3. Sofia 24.10.2019

  Lilia on kyllä mahtava tyyppi! ❤️

  Vastaa
 4. Noora 24.10.2019

  Ihana tytär teillä ja kauniita kuvia<3

  Vastaa
 5. Eve 24.10.2019

  Omilla lapsillani on eskari ikä sujunut kaikinpuolin hyvin. Päiväkodista on siirretty koulun alaisuuteen uuteen isompaan ympäristöön. Lapset odotti muutosta innokkaasti. Eskarissa sai paljon uusia kavereita ja henkistä kasvua tapahtui huimasti. Mitään kiukuttelu/jumputus vaihetta ei ole ollut. Lapset oppii uusia asioita huimasti. Nuorimmaiseni on parhaillaan eskarissa ja nautin tästä ajasta, vielä ei tule hänelle kotiläksyjäkään?

  Vastaa
 6. Niina 24.10.2019

  Mistä tämä sun valkoinen takki on? Aivan ihana! <3 En muista onko ollu aikaisemmissa postauksissa.

  Vastaa
 7. Mei 24.10.2019

  Hauskoja ja rehellisiä vastauksia! 😀

  Meilläkin on 5-vuotias tytär ja hänen kanssaan kaikki on just nyt hirmu ihanasti. Hän on tosi hauska, empaattinen, keskusteleva ja kultainen pieni, mutta jo niin iso tyttö. 3-vuotias pikkuveli sen sijaan uhmistelee ja kiukuttelee ihan molempien edestä. Vaikka toisaalta osaa olla myös maailman suloisin pikkumies, kun tulee antamaan äidille pusuja yhtäkkiä kesken leikkien.

  Vastaa
 8. Malla 26.10.2019

  Meillä tyttö täyttää 2vk päästä 5v ja on mahdottomampi ku koskaan tähän mennessä ? pikkusisaruksensa on 2,5v ja aivan yks enkeli tähän vajaa5v verrattuna.. Joka pv on lukuisia raivareita. Mut jospa se helpottas kun tulee tuo 5v oikeesti täyteen??

  Vastaa
 9. Petra 27.10.2019

  Moi! Osui ja upposi tuo kommenttisi siitä kuinka 5-vuotiaasta 6-vuotiaaseen on iso harppaus; huomasin sen viettäessäni viikonlopun siskoni tyttären, 6 vee kanssa. Hänestä on selvästi nyt muotoutumassa jo pieni neiti. Oma tahto, tyyli ja identiteetti alkaa näkyä ja muodostua. Esimerkiksi ennen kaikesta vaaleanpunaisesta ja röyhelöisestä pitänyt tyyli on selvästi vaihtumassa enemmän hillitympään, kovasti halutaan myös olla niin kuin tätinsä (mistä minä kyllä nautin) 😀 <3 Herkkyys on nostanut myös eri tavalla päätään ja maailman epäkohtia bongataan herkemmällä silmällä, esimerkiksi ihmisten roskaaminen tai eläinten huono kohtelu. Upea ikä myös tuo 6 vuotta! Lopuksi voisin kysyä ihan toisesta teemasta; olisiko sinulla vinkkiä, missä korjata Helsingissä saffiano-nahkaista laukkua? Omaan Pradan saffiano nahkaiseen laukkuuni on tullut naarmu ja pohdin, että missä voisin luotettavasti käydä laukkua näyttämässä. Tuhannesti kiitoksia jo etukäteen jos ehdit tähän kysymykseen vastata 🙂

  Vastaa
 10. Lina 27.03.2020

  Minullakin on 5v tyttö ja olen sama mieltä, aivan ihana ikä <B

  Vastaa