Helli ihoa kasvoöljyillä

Huolellinen ihonhoito aina tärkeää ja varsinkin tähän aikaan vuodesta siihen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Vuosien varrella oma ihonhoitorutiini on kasvanut ja pitkittynyt; Se missä ennen ihonhoitorutiinini koostui ainoastaan kasvojen puhdistuksesta ja kosteusvoiteen levittämisestä, nykyään tuputtelen kasvoilleni yhtä sun toista tuotetta. Sekä aamuin että illoin tekemäni ihonhoitorutiinit ovat kuin oma rentoutumishetkeni – nautin ihanien ihonhoitotuotteiden tuoksusta sekä tunnusta kasvoilla.

Tähän aikaan vuodesta olen huomannut, ettei ainakaan oma pintakuiva ihoni saa tarpeeksi kosteutusta ainoastaan seerumeista ja kosteusvoiteista. Niinpä näiden rinnalle olen ottanut käyttöön jälleen kosteuttavat ja ihoa ravitsevat kasvoöljyt. En voi tarpeeksi korostaa kuinka tärkeä osa kasvoöljy on ihoni hyvinvoinnin kannalta. Jos kärsit kuivasta ihosta ja haluat välttää epämiellyttävän kireä tunnun iholla, suosittelen ottamaan kasvoöljyt osaksi ihonhoitorutiineja. Itse käytän kasvoöljyä yleensä aina iltaisin ennen yövoiteen levittämistä, sillä kasvoöljy jättää luonnollisesti hieman öljyisen tunnun iholle hetkeksi aikaa. Jos minulla kuitenkaan ei ole aamulla kiire minnekään, saatan laittaa puhdistuksen jälkeen tarvittaessa öljyä kasvoilleni myös aamuisin ja levitän päivävoiteen iholleni vasta sitten kun öljy on imeytynyt iholleni kunnolla (noin 2-3h jälkeen).

Acon Renewing Face Oil on ihana, miedosti hajustettu kasvoöljy, joka pehmentää, suojaa ja kosteuttaa ihoa. Itse levitän kasvoöljyä aina suoraan iholle, mutta tuotetta voi sekoittaa myös halutessaan kosteusvoiteen sekaan. Hintalappu on hyvin kohtuullinen, sillä tuotteen saa itselleen hieman alle 20€.lla. Yleisesti kasvoöljyt ovat hyvin riittoisia ja kestävät käytössä todella pitkään.

Lumenen Nordic-C Artic Berry Oil-Coctail on uusi tuttavuus, johon ihastuin heti muutaman käyttökerran jälkeen. Kyseessä on varsinainen tehoshotti kasvoille, sillä tuote sisältää runsaasti mm. C-, B, ja E-vitamiineja sekä antioksidantteja sekä tärkeitä omega-rasvahappoja, jotka auttavat elvyttämään ja tasoittamaan kuivintakin ihoa. Tuote on täysin vegaaninen ja 88% sen aineosista on luonnollista alkuperää. Tuotteessa aivan ihana ja pirteä sitruksinen tuoksu!

Absolutionin kasvoöljy on yhdistelmä kasviöljyjä sekä kukkaisuutetta. Tuotteessa on yhteensä huimat 27 eri ainesosaa, jotka korjaavat, tasapainottavat ja suojaavat ihoa. Kyseessä on aavistuksen kalliimpi tuote (noin 75€), mutta näistä tuotteista tehokkain. Tuote sisältää niin monia eri öljyjä, joista jokainen tuo tarvittavan hoitavan ominaisuuden iholle. Lisäksi tuotteella on ihana tuoksu, joka lumoaa käyttäjänsä. Kasvoöljyn ohut koostumus ei tuki ihohuokosia, joten se sopii myöskin epäpuhtaalle iholle. Tuote todella lunastaa lupauksensa elinvoimasta, syväkosteutuksesta ja hehkusta.

Voin lämpimästi suositella kasvoöljyjä kaikille, jotka kärsivät kuivasta ihosta. Itse käytän kasvoöljyjä joskus kuurittain, joskus päivittäin. Tässä postauksessa olevat tuotteet ovat kaikki sellaisia, joita olen itse testannut ja hyväksi kokenut. Toki on hyvä muistaa, että oikeiden ihonhoitotuotteiden löytämisen edellytyksenä on tuntea oma ihotyyppi hyvin ja testailla miten oma iho reagoi mihinkin tuotteisiin. Kaikki ei toimi kaikille. Kasvoöljyt kuitenkin ovat yleisesti ottaen ns. ”harmittomia” tuotteita, joista hyvin monet ovat hellävaraisia ja sopivat erinomaisesti monille eri ihotyypeille.

Mites siellä ruudun toisella puolen – oletteko erilaisen kasvoöljyjen ystäviä? Jotain suosikkituotteita, joista voisitte vinkata?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Roosa 17.10.2019

    Miten nämä jotkut sisältävät niin paljon (kuivattavia) hajusteita, jos kuitenkin tuotteen pointti on kosteuttaa?

    Vastaa
  2. Tiina 20.10.2019

    Hei! Minä käytän Mossan Vitamin coctail facial oilia. Se on luonnonkosmetiikkaa ja edullinen, alle 20€. Testasin tuota uutta Lumenen kasvoölyä ja se tuntui pitkälti samalta kuin tuo Mossan.

    Vastaa