Vastuullinen Nespresso

*Kaupallinen yhteistyö: Nespresso

Minua vähänkään pidempään seuranneet tietävät, että rakastan kahvia. Kahvia menee monta kuppia päivässä. En tiedä parempaa tapaa aloittaa aamujani kuin kupilla Nespressoa. Nespresso on ollut minulla käytössä päivittäin jo yli seitsemän vuoden ajan. Sen täydellinen maku, laadukkuus, helppous ja sen tuoma ihana  kahvielämys tekevät minun Nespresso-hetkistäni korvaamattomia. Näistä hetkistä en tule koskaan luopumaan.

Voitte siis vain kuvitella kuinka innoissani olin, kun pääsin yhteistyössä Nespresson kanssa Tukholmaan tutustumaan heidän uuteen ja erittäin mielenkiintoiseen yhteistyöprojektiin nimeltä re:cycle. Mikä on re:cycle?

Laadukas ja vastuullinen kahvi on Nespressolle sydämenasia. Vastuullisuus näkyy isona osana läpi koko yrityksen toiminnan. Nespresson kahvikapselit valmistetaan sataprosenttisesti ja loputtomasti kierätettävästä alumiinista. Kierrätettävyyden lisäksi alumiini on valittu kahvikapseleiden materiaaliksi, sillä se säilyttää kahvin tuoreuden ja aromit parhaiten. Kapselin ansiosta kahvia voi valmistaa juuri sopivan määrän, eli kahvia ei myöskään mene hukkaan.

Nyt Nespresso on jälleen ottanut askeleen kohti parempaa ja vastuullisempaa tulevaisuutta tekemällä innovatiivisen yhteistyöprojektin yhdessä ruotsalaisen pyörämerkki, Vélosophyn, kanssa. Vélosophy on merkki, joka valmistaa kaikki pyöränsä kierrätetystä alumiinista. Nespresson ja Vélophyn yhteistyön tiimoilta on  valmistettu rajoitettu erä polkupyöriä, joiden valmistukseen on käytetty Nespresson käytettyjä kahvikapseleita. Re:cycle polkupyörän design on upea ja pyörän monesta yksityiskohdasta välittyy hienosti Nespresso-yhteys. Pyörän violetti väri tulee esimerkiksi Nespresson suosituimmasta Arpeggio-kahvikapselimausta kun taas pyörän soittokello vastaa Nespresson Vertuo-kahvikapseleiden ulkomuotoa. Polkupyörän etuosasta löytyy myöskin kaunis puukori, jossa voi helposti kuljettaa mukanaan laukkunsa tai muuta tavaraa. Korin sisäpuolelta löytyy pidike take-away kahville – of course!

Hannan blogissa on tällä hetkellä käynnissä arvonta, jossa voit voittaa itsellesi ainutlaatuisen re:cycle polkupyörän. Kannattaa siis kurkata sinne, mikäli haluat osallistua mukaan tähän upeaan arvontaan!

Vastuullisuus on isossa roolissa läpi koko Nespresson toiminnan, jonka pystyi hyvin huomaamaan myös meidän kahden päivän työmatkan aikana. Kuljimme joka puolelle jalan ja hieman pidemmät matkat taittuivat yhteiskuljetuksella sähköisellä linja-autolla. Ruoka oli kasvispainotteista lähiruokaa. Lentokentältä keskustaan ja takaisin kuljimme Arlanda Expressillä, joka on paitsi ympäristöystävällisin myös ehdottomasti nopein ja helpoin vaihtoehto. Nespresso oli myös ilmastokompensoinut lentomme.

Tärkeä osa vastuullisuutta on myös ne pienet paremmat valinnat, joita teemme jatkuvasti arjessa. Yksi hyvä esimerkki on kierrättäminen. Meillä kotona kierrätämme kaiken mahdollisen, luonnollisesti myös käyttämämme kahvikapselit. Kahvikapseleita varten meillä on niille tarkoitettu Nespresson oma metallinkeräyskori, minne voi helposti laittaa käytetyt kahvikapselit (Nespresson kahvikapselit voi kierrättää kahvinpuruineen). Täysi kori tyhjennetään sitten talonyhtiön pihalta löytyvään pienmetallikeräyspisteeseen. Käytettyjä Nespresso-kahvikapseleita voi käydä viemässä myös Nespresson omaan liikkeeseen. Käytetyt kahvikapselit sulatetaan ja valetaan alumiiniharkoiksi, joista ne päätyvät taas uuteen käyttöön. Jokainen kierrätetty kapseli voi siten syntyä uudelleen lukemattomia kertoja jossain muussa tarkoituksessa!

”Mitä vastuullisia valintoja tai pieniä tekoja sinä teet arjessasi? Olisi mahtavaa, jos kommenttikenttään saisi koottua mahdollisimman paljon erilaisia tapoja ja hyviä valintoja, joita te teette ympärisön ja kestävän kehityksen hyväksi. Meidän kaikkien yhteisistä vinkeistä toivottavasti mahdollisimman monet voivat inspiroitua ja mahdollisesti ottaa osaksi omiakin toimintamalleja!”

Photos: Hanna Väyrynen / edit by me

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Milla 22.08.2019

    Onpa ihanat kuvat tässä postauksessa! 🙂 Nespresson kahvikapselit ovat täälläkin tuttuja, mielenkiintoista oli lukea vähän enemmän näiden kapselien kierrätyksestä.

    Vastaa
  2. Mummo65 25.08.2019

    Hei, tässä ilmastotekoni: ostan ainoastaan suomalaisesta maidosta Suomessa valmistettuja tuotteita eli vain kotimaiset jugurtit, rahkat, jäätelöt, levitteet ja maidot kelpaavat minulle. Mitä lähempää sen parempi;)

    Vastaa