KAHDENKESKINEN LOMA ETELÄ-RANSKASSA

Blogissa on ollut hetken hiljaisuus, mutta en tällä kertaa aio pahoittella sitä. Kaikki tarvisevat joskus lomaa ja nyt täytyy myöntää, että olin todella loman tarpeessa. Joten lomaa pidin <3

Kuten aikaisemmin blogissa kerroinkin, tänä vuonna ensimmäistä kertaa (ikuisuuteen) miehelläni on pari viikkoa ihan oikeaa kesälomaa. Tämä on meille todellista luksusta jo siinäkin mielessä, että olemme kerrankin pystyneet tekemään lomasuunnitelmia jo hyvissä ajoin. Päätimme jo keväällä, että olisi ihana tehdä kesällä kaksi eri ulkomaanmatkaa – toinen reissu lasten kanssa ja toinen reissu ihan kahdestaan.

Saavuimme tosiaan myöhään toissayönä takaisin kotiin minilomaltamme. Meillä oli mieheni kanssa aivan ihanat neljä päivää Etelä-Ranskassa <3 Lomamme yksi ja ainoa tavoite oli täydellinen rentoutuminen ja se saavutettiin. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta emme halunneet tehdä hotellivarausten lisäksi mitään muita lomasuunnitelmia. Emme olleet katsoneet ennakkoon ”must-visit” nähtävyyksiä, ravintoloita tai muita vierailukohteita. Meille kun edellytyksenä täydelliselle rentoutumiselle on juuri aikatauluttomuus ja kerrankin mahdollisuus tulla, mennä, syödä, juoda, nukkua, herätä jne. juuri silloin kun haluaa. Tai mahdollisuus olla tekemättä yhtään mitään, jos siltä tuntuu. Olen todella onnellinen, että olemme mieheni kanssa tässä suhteessa täysin samanlaisia. Lomalla saattaisi aiheutua haastavia tilanteita, jos toinen osapuoli haluaisi kovasti kierrellä kohdetta ja nähdä mahdollisimman paljon, kun taas toiselle riittäisi vähemmänkin. Meille riitti lomalla ainoasaan se, että saimme syödä pitkän kaavan mukaan ravintoloissa, kierrellä kauniita katuja ja ihastella maisemia, istahtaa kahvilaan jos siltä tuntui tai makoilla beach clubilla koko päivä tekemättä mitään. Se tunne, kun sinulta ei vaadita yhtään mitään ja saat asettaa omat tarpeet ja halut ensimmäiseksi prioriteetiksi. Näin pienten lasten vanhempana tällaiset omat (itsekkäät) hetket ovat harvassa ja niitä osaa arvostaa äärimmäisen paljon.

Tällä kertaa valitsimme kohteeksemme Etelä-Ranskan. Vietimme pari päivää Nizzassa, jonka jälkeen suuntasimme muutamaksi päiväksi Cannesiin. Kriteerimme kohdevalinnalle olivat 1) suhteellisen lyhyt ja helppo lento (ei välilaskuja) 2) varma aurinko ja lämpö 3) paikka, jossa yhdistyisi sekä ranta- että kaupunkielämä. Näiden kriteerien perusteella päädyimme Etelä-Ranskaan eikä kohdevalinta olisi voinut osua paremmin nappiin. Rakastuimme molempiin kaupunkeihin, varsinkin Cannesiin, ja toiveissa olisikin päästä takaisin Etelä-Ranskaan mahdollisimman pian.

Sain paljon kyselyitä hotellivalinnoistamme lomallamme. Nizzassa yövyimme Boscolo Exedra Nice hotellissa. Hotellissa hyvää oli loistava sijainti, mutta muuten viiden tähden hotelliksi paikka oli pienoinen pettymys. Itse arvostan kaikista eniten erinomaista palvelua ja tässä suhteessa hotelli tuotti ehkä sen suurimman pettymyksen. Palvelu oli koko vierailun ajan vähän huonoa ja tuntui, ettei oikein mikään toiminut sujuvasti. Toki ehkä tässä kohtaa meillä saattoi vain käydä hieman huono tuuri. Erityisesti mieleen jäi vastaanotto hotellilla, kun meidät passitettiin vessaan vaihtamaan vaatteita saavuttuamme lentokentältä hotelliin, kun huoneemme ei ollut vielä valmis. Siinä oli viiden tähden hotellikokemus kaukana, kun availee isoja matkalaukkuja pienissä vessakopeissa ja yrittää vaihtaa uimavaatteita päälle vessanpöntön päällä seisten 😀 No kävihän se niinkin! Iloinen yllätys oli puolestaan hotellin kattoterassilla sijaitseva suloinen uima-allasalue, jonne pääsimme vilvoittelemaan kaupunkikierroksen jälkeen. Yllättävää oli, että uima-altaalla oli ainoastaan kahdeksalle henkilölle aurinkotuolit. Onnistuimme sattumalta saamaan meille aurinkotuolit (mikä oli pelastus Nizzan polttavan auringon alla), mutta voin vain kuvitella kuinka moni hotellivieras joutuu pettymään, kun paikkoja on niin äärimmäisen rajoitetusti. Varsinkin näin kuumilla ilmoilla uima-allas on aika must.

Cannesissa puolestaan hotellimme oli äärimmäisen ihana. Tästä hotellista jäi tunne, että tänne haluan tulla vielä uudestaan. Hotellimme oli Barriére Le Majestic, joka sijaitsi aivan rannalla upealla paikalla. Hotellilla oli sekä oma uima-allasalue sekä tien toisella puolella sijaitseva beach club, jossa vietimmekin yhden kokonaisen päivän. Tässä hotellissa puitteet olivat kaikin puolin upeat ja hotellivieraista pidettiin erinomaista huolta. Huoneet olivat äärimmäisen kauniit ja siistit. Hotelli ansaitsee erityismaininnan loistavasta palvelusta, sillä harvoin olen kokenut näin huikeaa ja ystävistä palvelua ihan jokaiselta hotellin työntekijältä.

Kiitos tuhannesti ihanalle äidilleni ja isäpuolelleni, että huolehtimalla pienokaisistamme mahdollistitte meille tämän kahdenkeskisen loman <3 Tällaisia hetkiä ja kahdenkeskistä aikaa osaa arvostaa niin äärimmäisen paljon tässä elämäntilanteessa. Tämän loman energioilla ja hyvällä fiiliksellä jaksaa taas pitkälle <3 <3 <3

Jos teillä heräsi lisää kysymyksiä hotelleista tai muista asioista liittyen lomaamme, vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiinne kommenttiboxin puolella <3

Ihanaa viikkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 kommenttia

 1. Eltsu 09.07.2019

  Jos hotelliin saapuu ennen check-in -aikaa, on viidenkin tähden hotellissa aivan normaalia, että huone ei ole vielä valmiina. Eri asia toki on, jos saapuu myöhemmin, jolloin huoneen pitäisi olla valmiina.

  Etelä-Ranska on kyllä ihana, ja seuraavalla reissulla suosittelen käymään Nizzan, Cannesin ja Monacon välisissä pienemmissä kaupungeissa, joissa on myöskin ihana tunnelma. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.07.2019

   Hei! Kiitos vinkeistä – ehdottomasti suuntaamme tuonne vielä uudestaan 🙂

   Ja kyllä, ymmärrän täysin, ettei huone ole vielä valmiina, mutta mietin, että ehkä tuossa kohtaa vieraat olisi voinut ohjata esimerkiksi span pukuhuoneeseen yms. johonkin muuhun tilaan vaihtaamaan vaatteita? 🙂

   Vastaa
   • Johanna 09.07.2019

    Vahva ei vessakopeille. Olen samaa mieltä, että luxushotellissa, jossa on allas, on myös pukukopit altaan yhteydessä. Kerran olen saanut kehoituksen käyttää vessaa, mutta muissa on aina ollut asialliset tilat. Monessa perushotellissakin on hyvät tilat altaiden yhteydessä.

    Vastaa
   • Tiina 10.07.2019

    Juurikin näin! Samassa tilanteessa Malediiveilla meidät ohjattiin mieheni kanssa Span ihanaan pukeutumistilaan. Kertoo kyllä paljon hotellin palvelusta, miten vieraat otetaan vastaan.

    Vastaa
 2. Napsu 09.07.2019

  Ihanalta kuulosti teidän matka. Ja kuulostaa kyllä oudolta, että teidät ohjattiin wc tiloihin vaihtamaan vaatteet.

  Cannes on ihan super! Omasta kokemuksesta voin suositella sieltä Five Seas nimistä boutique tyylistä hotellia <3!
  Omasta kokemuksesta se oli vielä ihanampi kuin Le Majestic.

  Vastaa