Tykkimäkeen, mennään Tykkimäkeen!

*Kaupallinen yhteistyö: Tykkimäki

”Milloin ollaan perillä? Onko se tuo paikka? Ollaanko jo perillä?” Lasten suusta kuului kysymyksiä tiuhaan tahtiin, kun he malttamattomina odottivat saapumistamme Tykkimäen huvipuistoon. Ehkä teistä muutamat saattoivatkin huomata Instagram-storyjeni puolelta, että noin reilu viikko sitten vietimme hauskan sunnuntaipäivän Tykkimäellä, Kouvolassa. Pääsimme yhteistyön tiimoilta tutustumaan tähän Suomen kolmanneksi suurimpaan huvipuistoon, jossa itsekin olen muutaman kerran pikkutyttönä vieraillut. Nyt oli mahtavaa viedä omat lapset Tykkimäen huvipuistoon, jossa varmasti riittäisi puuhaa ja hupia ihan koko päiväksi.

Tykkimäki Tykkimäki

Huvipuistoon astuessamme meidät ottivat lämpimästi vastaan Tykkimäen omat maskotit, Kusti ja Kerttu. Lapsemme olivat hahmoista aivan innoissaan ja antoivatkin heti alkutekijöiksi molemmille sammakoille kunnon halit. Tästä alkaa hyvä päivä!

Tykkimäki Tykkimäki Tykkimäki

Sitten laitteisiin! Voi veljet tätä oli odotettu! Ensimmäisenä suuntasimme ”Hullunkuriseen taloon” (oikealta nimeltään Yllätysten talo), josta olin lapsille Tykkimäelle kestäneen puolentoista tunnin automatkan aikana kertonut. Se on nimittäin laite, joka on itselleni jäänyt elävästi mieleen Tykkimäki-vierailuiltani noin 20 vuoden takaa. Hullunkurisen talon sisällä oli monia mielenkiintoisia yllätyksiä ja oli hauskaa, että pystyimme kävelemään sen koko perhe yhdessä läpi. Hullunkurisen talon jälkeen lähdimme kiertämään huvipuistoa ympäri ja lapset pääsivät kokeilemaan monia erilaisia laitteita. Kävimme erilaisissa junissa, karuselleissa ja autoissa. Joka puolella oli paljon ihmeteltävää, nähtävää ja koettavaa. Olin todella positiivisesti yllättynyt miten paljon pienille lapsille soveltuvia laitteita Tykkimäellä olikaan! Tarjonta oli suorastaan valtava verrattuna siihen määrään, mihin yleisesti muissa huvipuistoissa on tottunut. Pääsimme testaamaan lähemmäs 20 erilaista laitetta lapsille, joista jokainen oli hauska omalla tavallaan.

Tykkimäki Tykkimäki

Lucaksen suosikiksi nousi ehdottomasti Safari-niminen seikkailulaite, jossa mentiin eläinjunalla ”safarin” läpi. Lucasta kiinnostavat tällä hetkellä eläimet (erityisesti tiikerit ja muut villieläimet), joten tämä laite sahattiin läpi monen monta kertaa. Junamatkan varrella ihmeteltiin niin norsuja, karhuja kuin tiikereitäkin. Siinä missä Lucakselle olisi riittänyt pyöriä vain muutamissa laitteissa koko päivä, Lilialle oli tärkeää käydä järjestelmällisesti läpi kaikki Tykkimäen laitteet. Erityisesti mieleen jäi Pump Pump -laite, joka nousi hiljalleen ylös ja tiputti äkkiä alas. Vatsanpohjassa tuntui ja lapsia nauratti.

Huvipuiston yhteydessä oli myös Mukkelis Makkelis -niminen sisäleikkipaikka (huvipuistorannekkeen ostaneelle maksuton), jossa oli muun muassa lukuisia trampoliineja, pomppulinnoja ja erilaisia kiipeilytelineitä. Tämä oli erinomainen paikka paeta ajoittaisia sadekuuroja, jotka yllättivät meidät huvipuistopäivän aikana.

Tykkimäki Tykkimäki

Tykkimäen ympäristö oli todella siisti ja palvelut lapsiperheitä varten suunniteltu. Huvipuiston monet kioskit ja ravintolat mahdollistivat vaivattoman ja miellyttävän ruokailun. Laitteissa huvittelun jälkeen makkaraperunat maistuivat erityisen hyviltä koko perheelle. Jälkkäriksi lapset saivat valita Tykkimäen suloisesta karkkikaupasta itselleen yhdet pienet herkut. Ei yllättänyt, että kaupasta mukaan lähti mahdollisimman iso ”pikkuherkku” 😀

Kaiken kaikkiaan päivä Tykkimäellä oli oikein onnistunut ja kaikin puolin hauska. Oli ihana nähdä, kun omat lapset olivat niin aidosti innoissaan kaikesta ympärillä olevasta ja tapahtuvasta. Tykkimäki on ehdottomasti visiitin arvoinen paikka, sillä ihan eteläisestä Helsingistäkin sinne ajaa vain noin puolitoista tuntia. Erityisesti suosittelisin Tykkimäkeä pienten lasten perheille! Tykkimäellä riittää puuhaa vaikka useammaksikin päiväksi, sillä huvipuiston lisäksi Tykkimäeltä löytyy myöskin vesileikkejä rakastaville Aquapark sekä liikunnasta ja hauskanpidosta kiinnostuneille Actionpark. Kaikkien näiden kolmen puiston, eli Tykkimäen, Aquaparkin ja Actionparkin, yhteisranneke on samanhintainen kun Linnanmäen päiväranneke.

Kiitos paljon Tykkimäki ikimuistoisesta päivästä! Tulemme varmasti uudelleen ja seuraavalla kerralla testiin pääsevät myös Aquapark ja Actionpark!

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 kommenttia

 1. Sandra 14.06.2019

  Kiva kun viihdyitte meidän perheen kotikaupungin huvipuistossa? Tosiaan aquapark on paikka, joka kannattaa joskus helteisenä päivänä testata ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.06.2019

   Viihdyttiin tosiaan 🙂 Ja kyllä – Aquaparkiin pitää ehdottomasti mennä!

   Vastaa
 2. ida ihana 15.06.2019

  Lapsena isovanhempamme veivät meidät joka kesä Puuhamaahan ja Särkänniemeen ja vanhempien kanssa käytiin Lintsillä. Olen iloinen, että sain lapsena ne kokea, ne olivat aina tosi iloisia päiviä!:)
  Aikuisiällä ei ole huvipuistoissa ole tullut juuri käytyä. Mutta tänä kesänä haluaisin ainakin yhdessä huvipuistossa käydä 🙂
  Kiva, että teilläkin oli hauska päivä Tykkimäessä.
  Kiitos postauksesta ja mukavaa viikonloppua!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.06.2019

   Kiitos! Meillä oli ihana päivä Tykkimäellä! 🙂 Ihana kuulla, että sullakin jäänyt kivoja huvipuisto-muistoja lapsuudesta. Muistan itsekin kaikki huvipuistopäivät lapsuudestani, ne oli niin special <3

   Vastaa
 3. Elin 15.06.2019

  Hei Metti! Onko sulla Pariisissa joitain suosikkialueita??

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.06.2019

   Moikka! Itse asiassa ei! Olen käynyt Pariisissa kyllä monta kertaa, mutta valitettavasti harvemmin ”lomalla” tai niin, että olisin vähän paremmin kerennyt kaupunkiin tutustua.. Itsekin otan siis mielellään vastaan Pariisi-suosituksia! 🙂

   Vastaa
 4. Lina Simojoki 17.06.2019

  Teillä näytti olevan hauska päivä! Ja onpas sulla ihanan näköinen asu <33

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.06.2019

   Kiitos paljon! Oli kyllä hauska päivä! 🙂

   Vastaa