MITÄ PAKATA VIIKONLOPPUREISSULLE?

Minulta usein kysytään vinkkejä viikonloppumatkan vaatevalintoihin. Mitä pakata mukaan muutaman yön reissulle, kun matkalaukusta halutaan karsia kaikki turha pois ja pakata mahdollisimman kevyesti. Jos lähtee reissuun ainoastaan lentokoneeseen mukaanotettavalla matkalaukulla, onkin syytä keskittyä pakkaamiseen oikein huolella.

 Jos matkalaukussa on vain vähän tilaa, mukaan kannattaa ottaa mahdollisimman monikäyttöisiä vaatteita. Itse yleensä valitsen lyhyelle matkalle mukaan yhden ”ydinvaatteen”, jonka ympärille valitsen juuri siihen sopivia muita vaatteita ja asusteita. Yleisimmin ydinvaatteeni on mekko, sillä se on kaikin puolin helppo ja niin moniin  tilanteisiin sopiva vaate. Mekon voi asustaa monin eri tavoin ja jo pienillä asustevaihdoilla saa kokonaislookista puetumman, rennomman, klassisen, tyylikkään, trendikkään you name it!

Esimerkki monikäyttöisestä ja tällaiseen tarkoitukseen oivallisesti sopivasta vaatteesta on esimerkiksi tämä postauksen kuvissa näkyvä keltainen mekko. (Pitkä) mekko sopii erinomaisesti kaupungille arkimekoksi matalien sandaalien tai kesäisten tennareiden kanssa. Mekon päälle on myös helppo pukea neule ja jokin muu vastaava lämpimämpi vaate säiden vaihdellessa. Neule, huppari, bleiseri tai jokin muu vastaava yläosa muuttaa myös asukokonaisuuden yleisilmettä hauskasti. Tämä kuvien mekko on materiaaliltaan silkkiä, joten sopii se loistavasti myös iltakäyttöön. Itse tykkään pukea illalliselle/iltatilaisuuksiin jalkaan korot, mutta matkalaukun tilansäästämiseksi parempi vaihtoehto olisi pakata mukaan kengät, jotka sopivat niin päivään kuin iltaan.

Photos: Kristina Pendonen @coframee  / edit by me

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

 1. Salla 20.07.2019

  Hei Metti! Ihana mekko. Minkä kokoinen mekko sinulla on? Sandin mitoitus ei ole minulle tuttua. Hyvää kesää!

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.07.2019

   Kiitos paljon! Mulla on ko 34! 🙂

   Vastaa