MINUN SANOJA

Kamppailen kahden vaiheilla – sanonko jotain vai olenko sanomatta mitään. Tuntuu, että sama mitä teen, teen kuitenkin väärin. Olen kuitenkin ollut viime päivien aikana sellaisen someraivon ja mediapyörityksen kohteena, että koen tarpeelliseksi avata hieman omaa suhtautumistani asiaan. Jo heti alkuun haluan sanoa, että tekisin todella monia asioita toisin, mutta samalla otan täyden vastuun tekemästämme jaksosta. Minua harmittaa ja surettaa äärimmäisen paljon se, että lähdimme tekemään kyseistä jaksoa hyvässä hengessä ja positiivisella mielin (kuten aina), mutta tällä kertaa kaikki kääntyikin valitettavasti täysin päälaelleen.

Haluan myös alkuun sanoa kiitoksen kaikille ihmisille, jotka olette lähettäneet viestejä minulle tämän somemyräkän keskellä. Teidän ihanat, ymmärtäväiset ja kannustavat sanat ovat olleet kultaakin kalliimpaa tämän ikävän tilanteen aikana. Ette tiedä kuinka paljon voimaa ja jaksamista olen saanut teidän kauniista sanoistanne – isoin ja nöyrin kiitos <3

Moni teistäkin on varmasti törmännyt tähän minun ja Hannan “Miehen suusta” podcast-jaksosta nousseeseen somekohuun. Tuossa kyseisessä jaksossa meillä oli vieraanamme meille entuudestaan tuntematon mies, jolle esitimme sekä meidän omia, että kuuntelijoiden lähettämiä kysymyksiä. Halusimme tehdä kevyen ja humoristiseen sävyyn toteutetun jakson, jossa toisimme esille miesten ja naisten välisiä eroja. Jakso oli valitettavasti kuitenkin kaikkea muuta kuin huumoria ja lopputulos pahin mahdollinen.

Ymmärrän, että olemme podcastin tuottajina vastuussa sen sisällöstä. Siksipä olenkin jakson ulostulostulon jälkeen pohtinut erittäin syvästi nimenomaan omaa toimintaani ja ennen kaikkea miettinyt, miksi en haastattelutilanteessa kyseenalaistanut miehen näkökulmia tai kokenut kysymyksiä tai vastauksia loukkaavina? Vasta jakson kuultuani, ja myöhemmin siitä nostettujen tekstinpätkien perusteella ymmärrän, että sanat loukkasivat paljon pahemmin kuin miltä ne haastatteluhetkellä kuulostivat. Olen siitä äärimmäisen pahoillani. En yksinkertaisesti siinä nauhoitustilanteessa osannut tai kokenut itselleni luontaiseksi lähteä haastamaan miehen näkökulmia ja mielipiteitä. Koin silloin oikeaksi antaa hänelle tilaa puhua, sillä olimmehan me hänet vieraaksi podcastiimme pyytäneet.  Lopputuloksena tästä jaksosta välittyi aivan väärä viesti ja en voi sanoin kuvailla kuinka harmissani siitä olen. Olo on ihan kamala.

Olen erittäin surullinen siitä, miten ulkonäkökeskeiseksi jaksomme jäi. On kamalaa, että monet ovat saaneet jaksostamme sen kuvan (ja ihan ymmärrettävästi), että ulkonäkö olisi kaikki kaikessa, vaikka totuus on kaukana siitä ja toivottavasti sen kaikki ymmärtävät. Ulkonäkö voi olla asia, johon kyllä kiinnitetään huomiota, mutta on vain pieni osa kokonaisuutta. Ulkonäköön ihastutaan, sisimpään rakastutaan. Olen itse jatkuvan ulkonäköarvostelun kohteena ja sen vuoksi olenkin äärimmäisen pahoillani, että annoin omalla toiminnallani ulkonäkökeskeisyydelle lisää tilaa julkaisemalla jakson. Itseeni kohdistuva jatkuva arvostelu ja häikäilemätön kritiikki ovat tehneet asiasta minulle valitettavan arkipäiväisen, kun joudun kohtaamaan ihmisten erinäisiä mielipiteitä harvase päivä. Ehkä tämä olikin juuri suurin syy reagoimattomuuteeni haastattelutilanteessa, sillä siellä esille tuotiin jälleen yhden ihmisen mielipide, jonka annoin mennä tuttuun tyyliin vain ”ohi”.

Kaiken tämän jälkeen päälimmäisenä fiiliksenä minulla on suru. Olen todella surullinen ja vilpittömästi pahoillani siitä, että olemme julkaisemalla tämän jakson satuttaneet muita ihmisiä. Meidän tarkoitus ei missään nimessä ollut loukata ketään!  Pyrin aina tuottamallani sisällöllä välittämään hyvää energiaa ja positiivisuutta ympärilleni. Haluan sisällölläni tuoda esille tärkeitä arvoja elämässäni ja tuntuukin sen vuoksi erityisen pahalta, että tämän julkaistun jakson viesti riitelee niin pahasti oman arvomaailmani kanssa. Minulla on rehellisesi sanottuna ihan hirveä olo tästä koko asiasta. Pyydän anteeksi virhettämme ja toivon, että tästä on suunta vain parempaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

38 kommenttia

 1. Sini 06.06.2019

  Mielestäni suurin virhe oli kun kysyitte ”millaisia ajatuksia herättää jos nainen on valmis seksiin ekoilla treffeillä, millainen viba siitä tulee?” eletään kuitenkin jo vuotta 2019 ja nainen voi harrastaa vapaasti seksiä niin paljon kuin huvittaa, ilman leimaantumista. Naisella on myös halut.
  Kiitos kuitenkin tästä postauksesta, oli fiksua pyytää anteeksi. Hyvää kesän jatkoa sinulle ja perheellesi! 🙂

  Vastaa
  • Essi 07.06.2019

   Ihan samaa mietin! Jo se kysymyksenasettelu oli pöyristyttävä ja vihjaileva eikä siinä paljon ollut miehellä tilaa vastata..

   Vastaa
 2. Maian 06.06.2019

  En kuullut jaksoa, joten vaikea ottaa sisältöön tai sen kommentointiin enempää kantaa. Sen vaan haluan sanoa, että on rohkeaa myöntää virheensä ja todeta, että nyt meni pieleen ja ensi kerralla paremmin. Varmasti fiilis, joka meillä jokaisella on joskus 🙂 Tässä kun ei pahoitella sitä, että joku pahoitti mielensä, vaan nimenomaan otetaan vastuu omista tekemisistä. Sen pitäisi kyllä riittää kiukkuisimmillekin kommentoijille – ihmisiä täällä kaikki ollaan! <3

  Vastaa
 3. Kata 06.06.2019

  Paljon voimia sinulle Metti! <3 Tämä yksi moka ei mitenkään muuta mun mielipidettä teistä Metti ja Hanna. Olette aivan ihania <3 ja suuri kiitos siitä että rehellisesti ja koko sydämestänne pyydätte anteeksi ja myönnätte virheenne. Älkää antako tämän haitata liikaa teidän menoa! Eteenpäin vain <3

  Vastaa
 4. Jenni 06.06.2019

  En ole koskaan aiemmin kommentoinut blogiisi, mutta nyt on pakko. Tämä oli hieno teksti, hyvä että päätit sen julkaista.
  Kuuntelin jakson ja olin siitä hyvin järkyttynyt, vaikka toisaalta ymmärrän äänitystilanteen ja sen, miten se on voinut yllättää. Kaikki me teemme virheitä ja on hienoa että kannat siitä vastuun ja pyydät nöyrästi anteeksi. Kiitos tästä ja nyt vaan eteenpäin! ?

  Vastaa
 5. Iiris 06.06.2019

  Tosi kypsää sinulta ottaa vastuu ja pyytää anteeksi!respectit siitä! <3

  Vastaa
 6. Sini Lahti 06.06.2019

  Metti. Olette upeita ja kauniita, viisaita ja hauskoja aikuisia naisia. Tuotatte hienoa sisältöä, ja monesti puhuttu aiheista, joista pinnallisuus ja huumori on kaukana. Monet ihmiset eivät ymmärrä yhtään mistä tässä on kyse – kysehän nimenomaan oli kevyestä ja humoristisesta jaksosta. On tosi tyhmää ajatella, että jos puhutaan vain ulkonäöstä, ei muulla olisi väliä!? Se on juuri sellaista ihmisten yksinkertaistamista, vähän kuin ajattelisi että kaunis nainen ei voi olla viisas.
  Vieraanne puhui ihan samanlaisia asioita, kun mitä valtaosa muistakin ihmisistä ajattelee. Hän vetosi ”tieteeseen” ja yleistyksiin, myönsi sen itsekin, ja näinollen puhui täysin paikkaansapitäviä asioita. On ihmeellistä jeesustelua pahoittaa mielensä tästä jaksosta.

  Jakso oli minusta hyvä ja hauska, jatkakaa vaan samaan malliin! Mielensäpahoittajat eivät tästä maasta lopu. Kaikkea hyvää! ☺️

  Vastaa
  • Emmaa 06.06.2019

   Olen Sini kanssasi samaa mieltä. Tämä mieshän nimenomaan puhui siitä, mihin ensimmäisenä kiinnittää huomiota, kyllä ainakin itse ymmärsin sen jo jaksoa kuunnellessa, että hän tarkoitti sen juuri niin kuin Metti muotoili, että ”ulkonäköön ihastutaan, sisimpääm rakastutaan”. Kaiken lisäksi tämä mies sanoi, että kaikillahan on eri mieltymykset siitä, mikä on kaunista. Okei, te olisitte Hannan kanssa voineet haastaa Juhan (oliko se hänen nimi) ajatuksia enemmän, mutta mielestäni tästä on noussut aivan turha paskamyrsky. Kuitenkin jokaisen on myönnettävä, että kun entuudestaan tuntematonta naista/miestä lähestytään, ethän voi tietää luonteesta ja sisimmästä mitään, vaan joku siinä ulkonäössä vetoaa sinuun, ja kaikilla nämä mieltymykset ovat erilaiset.

   Vastaa
 7. Iina 06.06.2019

  Hyvin kirjoitettu! Molemmat ystäväni kanssa kuuntelimme jakson ja satuimme juttelemaan aiheesti koska meidän mielestä siitä nousi aivan turhan suuri somemyrsky. Niin moni kommentti oltiin irroitettu kontekstista ja kokonaiskuva jaksosta hämärtyi kommenteissa. Itse suhtauduin humoristisesti Juhan kommentteihin ja minua ne eivät loukanneet mutta osittain ymmärrän mielipaha jota ehkä muut kuuntelijat ovat saaneet. Hyvä että Hannan kanssa kirjoititte pahoittelut ja toivon myös että asia saisi nyt jo olla tämän jälkeen. Ihanaa kesää Metti! Olet upea ja inspiroiva.

  Vastaa
 8. Anna-mari 06.06.2019

  Älä sure, eihän tuo mikään maailmaa kaatava juttu ollut.. Näitä tulee, tekevälle sattuu. Halaukset, hengittelet syvään ja homma jatkuu! Aurinkoa teidän perheen kesään ☀️

  Vastaa
 9. Elina 06.06.2019

  En usein ole mikään kommentoija, mutta nyt kommentoin koska olen pahoillani teidän, vieraana olevan miehen sekä osaltaan myös kuulijoiden puolesta. Tsemppiä tän kaiken keskelle <3 olette Hannan kanssa vahvoja ja inspiroivia naisia edelleen! Kukaan ei ansaitse tälläistä negatiivista ryöpytystä. Tekin olette "vain" ihmisiä, eikä kukaan etene ilman virheitä urallaan. Suunta eteenpäin ja varmasti opitte tästä jotain. Teitä kohtaan toivoisin seuraajiltanne ymmärrystä. Olette hyvällä tavalla nöyriä, kun avaatte tätä negatiivista julkisuutta omalta kantiltanne ja osaatte pyytää anteeksi. Toivottavasti pääsette jatkamaan "normaalisti" elämäänne eikä tämä vaikuta lukija- ja kuulijakuntaanne. Nyt nautitaan auringosta ja positiivisesta energiasta!

  Vastaa
 10. L 06.06.2019

  Aidosti vilpittömän oloinen anteeksipyyntö<3 toivottvasti jatkatte podcastia yhtä loistavalla sisällöllä, mitä teillä on ollut edellistä jaksoa lukuunottamatta! Ihania kesäpäiviä teidän perheelle☀️

  Vastaa
 11. Anne 06.06.2019

  Minä en kyllä vain voi käsittää, miksi ihmiset haluaa väen vängällä ottaa asiat itseensä ja ymmärtää tahallaan väärin. Itse kuuntelin jakson ja mielestäni se oli todella humoristinen ja mukavaa vaihtelua teidän normaaliin sisältöön, vaikka olihan jotkut kysymykset sekä vastaukset vähän raflaavia. Mielestäni tikusta tehtiin kuitenkin tässä tilanteessa asia ja kyllähän tällä Juhalla oli ihan hyviäkin pointteja. Osa ihmisistä ei vain ymmärrä huumoria (mikä oli mielestäni päivänselvää tässä jaksossa) ja harmi että päätitte jakson poistaa, mielestäni se oli todellakin kuulemisen arvoinen. Kaikkia ei kuitenkaan voi aina miellyttää, mutta mielestäni tällaisesta asiasta ei tarvitse pyydellä anteeksi. Jokainen valitkoon seurattavansa itse, ja jos tällainen sisältö näin kovasti kansaa järkyttää niin aika surullistahan se on.

  Vastaa
  • Pommax 07.06.2019

   Mitenniin väärin? Onko mielestäni kaikilla asioilla, jutuilla tai vitseillä vain yksi merkitys ja jos joku on eri mieltä niin hän tahallaan ymmärtää väärin??? Koskeeko sananvapaus vaan niitä joiden kanssa olet samaa mieltä? Eikö sananvapautta juuri ole oikeus ärsyyntyä siitä mitä joku sanoo ja väitellä tarvittaessa vastaan? Ihme kun näitä sananvapauden palvojia aina vaan kiinnostaa vapaus årsyttää mutta ei ärsyyntyä.

   Vastaa
 12. Hannamaija 06.06.2019

  Tsemppiä Matti! En itse ole kuunnellut koko jaksoa, mutta kommentoin että ihana paita ja upeita kesäisiä kuvia tässäkin postauksessa. Anna valosi loistaa, sinä upea, urhea nainen. <3

  Vastaa
 13. Jenni 06.06.2019

  Heippa! Kuuntelin jakson ja sen aikana lähinnä nauroin ja pidin sitä hauskana. Ymmärrän tavallaan jaksosta syntyneen kohun, mutta toivottavasti silti jatkatte podcastia samalla energialla. Aurinkoista kesää ja tsemppiä kohun käsittelyyn! 🙂

  Vastaa
  • Kata 07.06.2019

   Joo sama täällä! Mä ainakin otin jakson huumorilla eikä se mitenkään ollut niin paha miltä nyt kuulostaa tämän some myrskyn perusteella. 🙂 ymmärrän toki sen miksi tämä jaksoi loukkasi jotain ihmisiä mutta eikai kaikkia aina voikaan miellyttää. Tämä älytön some myrsky oli mun mielestä aivan turha. <3

   Vastaa
 14. Heidi 06.06.2019

  Aivan järkyttävä jakso jonka onneksi poistitte. En ikinä haluaisi että teini tyttäreni joutuisi sitä kuulemaan. Mutta hyvä että pyysit anteeksi ja ymmärrät että tuollainen toksinen ”miehuus” vuonna 2019 ei oo millään tavalla hyväksyttävää. Toivottavasti tuo mieskin on kuullut palautetta ja menee edes vähän itseensä. Tai vaihtoehtoisesti ottaa päänsä pois perseestään. Tsemppiä!

  Vastaa
 15. Vera 06.06.2019

  Kuuntelin jakson heti kun se julkaistiin ja en voi muuta kun ihmetellä näitä mielensä pahottajia jälleen kerran! Itse olen 30-vuotias nainen ja jakson miesvieras ei sanonut mitään sellaista uutta, ihmeellistä, mullistavaa mitä ei oltaisi itsekin tyttöjen kesken puhuttu. Onko hieman jeesustelua sanoa, ettei muka tiedetty että näin miehet nykypäivänä ajattelevat? Samoin kuten naisetkin. Vai onko vaan väärin, että joku sanoo sen ääneen (ja huom. pilke silmäkulmassa ja korostaen asioiden olevan hänen henkilökohtaisia mielipiteitään, ei universaaleja totuuksia)? Oli pakko kuunnella jakso kahteen kertaan ja yritin kaikkeni ymmärtää mistä tämä käsittämätön haloo sai alkunsa. Älkää menettäkö unianne tämän takia, ja jos mitenkään mahdollista, niin yrittäkää olla pahoittamatta mieltänne kaikesta inhottavasta mitä tämän takia olette joutuneet lukemaan ja kuulemaan. Tämä unohtuu onneksi nopeasti. Ihanaa kesää <3

  Vastaa
 16. Mummo Turusta 06.06.2019

  On hyvä tehdä asioita välillä väärin. Se opettaa! ❤️

  Ihanaa kesän aikaa! ☀️

  Vastaa
 17. Persikkapuu 06.06.2019

  Itse koin ko tyypin jutut äärimmäisen loukkaaviksi ja typeriksi, mutta en missään vaiheessa laittaisi sitä sinun tai Hannan syyksi enkä usko että kukaan muukaan niin tekee 🙂

  Vastaa
 18. Janeem 06.06.2019

  En jaksa sen enempää avata omia näkemyksiä koko jaksosta, mutta tuli paha mieli siitä miten Metti sait kaiken paskan niskaan. Ei sillä että haluaisin Hannalle sitä samaa, mutta varsinkin uutisissa koko podcast oli vieritetty sun niskoille. Onneksi Hanna, ja te kummatkin otitte oman kantanne asioihin. Ja muistakaa, että kyllähän jokainen julkisuuden henkilö joutuu ainakin yhden somekohun käymään läpi? ja aina ne unohtuvat kun tulee uusia.

  Vastaa
 19. Kati 06.06.2019

  Mielestäni hirveintä ei edes ollut Juhan kommentit, vaan se miten te molemmat aikuiset naiset hihittelitte mukana, samalla kun Juha kertoi provosoivia ja alentavia juttuja naisista. Mitä ihmettä?! Apua sitä myötähäpeän määrää. Se, että lähditte mukaan hänen juttuihinsa, ettekä yhtään kyseenalaistaneet niitä, ei kerro tilannetajun puutteesta, vaan puhtaasti älykkyyden puutteesta. Sorry, but not sorry.

  Vastaa
  • Ellla 07.06.2019

   Ihmettelin samaa, että miten aikuiset naiset hihittelevät tuollaisille jutuille. Mielestäni jakso oli erittäin naiivi.

   Kiitos Metti tästä postauksesta! Aina asiat eivät mene putkeen ja joskus tapahtuu ylilyöntejä. Se kuuluu tähän elämään, kaikesta oppii. Nyt tämän voi jättää taakse ja jatkaa elämää eteenpäin. 🙂

   Vastaa
  • Mirjam 07.06.2019

   Ihan järkyttävää kirjoittaa noin rumasti, kun toinen on pyytänyt anteeksi! Jos joku pahoittelee tekemisiään, ei niitä kuulu enää kaivella! Se on julmaa.

   Vastaa
 20. HanneleH 06.06.2019

  Minusta jakso oli hauska! Typerää, kun nykyään ei voi sanoa mitään ilman, että joku ottaa itseensä. Ja jos sukupuoliasetelma olisi ollut toisin päin, kaikki olisivat vain ylistäneet rohkeita kommentteja antavaa naista.

  Vastaa
  • Anne 07.06.2019

   Juurikin tämä! Minusta on suorastaan jeesustelua, että kuulijakunta lopettaa podin seuraamisen ’sovinistisen’ jakson vuoksi. Todellisuudessa kuitenkin moni nainen esineellistää miehiä pahemminkin ja silloin on kyse ’feminismistä’ sekä ’rohkeista kannanotoista’ tms. Aivan käsittämätöntä.

   Vastaa
 21. Johanna 06.06.2019

  En ehtinyt kuunnella koko jaksoa, mutta kommentoin silti. Miten ihmeessä tästäkin on vedetty taas herneet nenään, yhtä pinnallisia kommentteja tulee naisiltakin miesten ulkonäöstä. Tuskinpa te olette samoja ajatuksia jakaneet kyseisen miehen kanssa, joten miksi ihmeessä teidän pitäisi pyytää anteeksi hänen mielipiteitään? Noh, koita jaksaa, kohta nämä mielensäpahoittajat keksivät taas uuden aiheen mistä loukkaantua.

  Vastaa
 22. Maria 07.06.2019

  Kuuntelin myös jakson suurella mielenkiinnolla ja mielestäni se oli humoristinen ja viihdyttävä. En kokenut sitä mitenkään loukkaavana, vaikka en kommentteja itse allekirjoittaisi. Jokaisella olkoon omat mielipiteensä. Harmittaa Metin ja Hannan lisäksi myös tämän miehen puolesta. Tuskin haastattelu toi esille hänen kaikkia puoliaan ja arvojaan. Kysymykset nyt sattuivat liittymään pinnallisiin asioihin, joihin hän vastasi ehkä hieman pilke silmäkulmassa. Harvoin suomalainen mies avaa sitä herkempää syvällistä puoltaan lukuisille tuntemattomille kuuntelijoille, ainakaan kysymättä.. enkä usko, että se oli myöskään jakson alkuperäinen tarkoitus. Aina kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa, välillä on hyvä ottaa vähän kevyemminkin.

  Vastaa
 23. Tyllerö 07.06.2019

  Nyt on kyllä pakko kommentoida. Ehdin onnekseni kuulla jakson ja en todella ymmärrä tätä somemyrskyä. Mistä olisi pitänyt pahoittaa mielensä? Minusta jakso oli ihan hauska, itse en ainakaan pahoittanut mieltäni ollenkaan.
  Nehän olivat vain yhden miehen ajatuksia. Suomessa osataan kyllä loukkaantua muiden puolesta vaikka ne ”muut” ei itse edes loukkaantuisi. Huooh. Jatkakaa samaan malliin ihanan podcastin tekoa!

  Vastaa
 24. Inke 07.06.2019

  Moi! Tahtoisin vielä nostaa erään pointin esiin. Minä en loukkaantunut eikä minulle tullut paha mieli – ei tullut ystävillenikään. Kyse ei lainkaan ollut tunteiden loukkaamisesta vaan siitä, että kyse oli naisten kannalta varsin haitallisesta asetelmasta. Ei siis tunne, ei loukkaantuminen, vaan se, että tämä oli yksinkertaisesti todella yksinkertaista (ei siis hyvällä tavalla), ummehtunutta ja takapajuista. Siis oikeastaan hyvin, hyvin konservatiivista. Moni omassa ystäväpiirissäni oli puhtaasti yllättynyt, että tällaista aikansa elänyttä aihetta on edes lähdetty puimaan. Pölyinen ja kapeakatseinen tuulahdus menneestä, ja sen mahdollistivat vielä kaksi nuorta naista, jolta tällaista ei todellakaan odottaisi. Tulee vähän sellainen facepalm-fiilis, että oikeastiko? Vuonna 2019?

  Tuo ”mielensäpahoittamiskortti”, jota moni on tämän(kin) kohun yhteydessä viljellyt, on todella nähty ja osoitus siitä, että moni ei ymmärrä aiheen problematiikkaa.

  Kiitos Metti, että pyysit anteeksi! Toivon, että jonain päivänä ymmärrät, mitä sinun itse asiassa tuli pahoitella 🙂 Siis ihan vilpittömästi ja kaikella hyvällä toivon, koska silloin maailma olisi taas vähän parempi paikka meille naisille.

  Vastaa
  • Milla 07.06.2019

   Täysin samaa mieltä, todella hyvin kiteytetty yhteen kommenttiin se mikä jaksossa oli pielessä! (y)

   Vastaa
 25. Pauliina 07.06.2019

  Tsemppiä Metri ja Hanna molemmille! ❤️
  Jakson kuunnelleena, sain itse ainakin vain hyvät naurut ja hyvän fiiliksen päivään.

  Metti on hienoa ja esimerkillistä, miten kannat vastuun tästä asiasta,Hatun nosto sille! ??(vaikka edelleen minusta asiat saivat aivan liian suuren mittakaavan)

  Vastaa
 26. Jelmi 07.06.2019

  Huh huh, kuuntelin jakson enkä todella tiedä mikä siinä oli huonoa ?? eikö naiset tosiaan ole kuullut tai ollut tietoisia näistä asioita mistä puhuitte jaksoss ja mitä mies kommentoi.. minulle ainakaan mikään ei ollut yllätys/uutta tietoa. Kuuntelin jaksoa kuin kavereitteni kanssa juttelisin

  Vastaa
 27. Juuli 07.06.2019

  Vaikka miehen kommentit olivat selkeästi sovinistisia ja arvot vanhanaikaisia, kyllä tekin kysymyksillänne ohjasitte keskustelun suuntaa aika paljon. Kysyitte vieraaltanne naisten ärsyttäviä ominaisuuksia ja vaatteita joita ei kannata pukea, ja oikein yllytitte häntä arvostelemaan ja alentamaan naisia. En ymmärrä, miksei voitu lähteä liikkeelle positiivisista jutuista? Hyvä että olet kantanut vastuun tästä selkeästä arviointivirheestä, ja pyytänyt anteeksi, osoittaa kypsyyttä, ja olen varma että tämäkin ”kohu” laantuu nopeasti. Mukavaa kesää kaikesta huolimatta!

  Vastaa
 28. Niina 07.06.2019

  Hei,
  Ihana Metti?
  Hieno ele ja ennen kaikkea vilpitön rohkeus pyytää anteeksi vaikka en itse kuullutkaan jaksoa.
  Toivottavasti jatkatte uusien podcastin tekoa.
  Toivon mahtavaa kesää ja menneet on menneitä ja uusia tuulahduksia kohti.
  Sinulta saa niin paljon iloa ja voimaa!

  Vastaa
 29. Mirjam 07.06.2019

  Minulla vain parani käsitys sinusta ihmisenä. 🙂 Mielestäni tämä koko juttu sai lisäksi liian isot mittasuhteet. Kyllä maailmaan mokia mahtuu! Käsi ylös kuka ei ole tehnyt virheitä? Se heittäköön ekan kiven, niin Jeesuskin opetti. 🙂

  Enemmän kuin tekemämme mokat meistä ihmisenä kertoo se, miten niihin reagoimme- ja sinä toimit juuri oikein. Jos pystyt, voit mielestäni heittää koko jutun mielestäsi ja nauttia kesästä. Toivottavasti pystyt! 🙂
  P.s. Itse en pitänyt podcastia edes kovinkaan pahana. Kyllä sellaisia miehiä oikeasti on ketkä ajattelee noin! Minä olen sellaisiin ainakin törmännyt. Mut ihanaa että ovat ehkä vähemmistössä.

  Vastaa
 30. JennaS 07.06.2019

  Hei Metti! En ikinä kommentoi mitään mutta nyt minun on pakko, sillä koen että kohtelu mitä olette Hannan kanssa saaneet on todella epäreilua. Itse en edelleenkään, kahden kuuntelukerran jälkeen ymmärrä tätä kohua. On mielestäni outoa ja hälyttävää, että nykyään ei ole sallittua tuoda omia mielipiteitä/mieltymyksiä esiin ja kaikki sanominen halutaan tahallaan ymmärtää väärin. Mielestäni jaksossa ei loukattu ketään ja Juha moneen kertaan painotti, että ei voi tietenkään puhua kaikkien miesten puolesta. Periaatteessa tuotakaan ei olisi tarvinnut painottaa, sillä jokaisen ihmisen pitäisi tämä tietää sanomattakin. Tämä joukkolynkkauksen määrä on ollut aivan pöyristyttävää, josta moni teitä puolustavakin saanut osansa. Todella ihailen teitä vaikuttajia, miten avoimesti jaatte tuntemattomien kanssa elämäänne, mielipiteitä ja ajatuksia, kaikesta p****sta huolimatta. Monet ei tunnu ymmärtävän miten rumasti puhuvat ja käyttäytyvät somessa. Kritiikin anto on jokaisen oikeus, mutta mielestäni tapa, jolla se tehdään, erottaa fiksut ihmiset muista.
  On ollut myös kiva huomata, että en ole ainoa joka ajattelee näin, ja olenkin ilollalukenut ihanien lukijoidesi kommentteja.
  Älkää antako tämän typerän kohun lannistaa teitä!
  Aurinkoista kesää!

  Vastaa