MITÄ ARKIASU TARKOITTAA?

Minulta toivotaan blogissani suhteellisen usein inspiraatiota arkisten asujen ympärille. Se on hieman yllättävää, silllä koen, että monet blogissani vilahtavat asut ovat juurikin niitä arkisia asuja. Neuleita, farkkuja ja muita jokapäiväisiä arkivaatteita. Toki käytän paljon (lähes aina) korkokenkiä, jotka kyllä tuovat asukokonaisuuteen heti enemmän ryhtiä sekä puetumpaa fiilistä. Tämänkin postauksen look olisi aivan erilainen (ja heti arkisempi?) jos olisin saappaiden sijaan valinnut jalkaan lenkkarit. Asu olisi toiminut mielestäni todella hyvin myös rentojen lenkkareiden kanssa, mutta minulla on enemmän ”oma olo” koroissa. En edes tiedä mikä pakkomielle minulla on korkoihin, vaikka pituutta minulla on suhteellisen paljon, 177 cm.

Tietysti jokaiselle arkiasu voi olla hieman erilainen – toinen mieltää arkiasuksi esimerkiksi t-paita & farkku yhdistelmän, kun taas toiselle arkinen look voi rakentua legginssien ympärille. Itsekin käytän paksuja trikoita/legginsseitä kotona erilaisen neuleiden tai huppareiden kanssa. Mutta haluaisinkin tietää, että haluaisitteko nähdä täällä bloginkin puolella näitä huppareiden, lengginnsien tai lenkkareiden ympärille rakennettuja asuja? Teen mielelläni blogiin astetta rennommista asukokonaisuuksista postauksia, mikäli teitä sellainen kiinnostaa?

Photos: Hanna Väyrynen / edit by me

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Cindy 28.03.2019

  Moi Metti! Kauniin asukokonaisuuden olet taas onnistunut luomaan ja se on arkeen sopiva, mutta samalla hyvin tyylikäs. <3 Eihän kukaan saa määrätä, että arkilookinkaan on näytettävä tylsältä ja tätimäiseltä. Tuossa asussa voisi kyllä illallistaakin. Ihanat nuo valkoiset saappaat, jotka usein täällä blogissa ovat näkyneetkin.

  Olen samaa mieltä korkokengistä kunhan korot ovat sellaiset, että kengissä pystyy myös hyvin kävelemään paikasta toiseen, sillä liikun paljon jalkaisin. Suosin laadukkaita Euroopassa valmistettuja nahkakenkiä. Olen siro 155 cm nainen ja tykkään naisellisuuttani korostavista korkokengistä ja erityisesti saappaista. Ainoana haasteena se, että täältä Suomesta on vaikea löytää sopivia kenkiä, koska kengännumeroni on mahtavat 35. 😀 On todellisen työn takana löytää hyvin istuvat ja juuri sopivat kengät. Tästä syystä avokkaiden hankkiminen on miltei mahdottomuus! Uskoisin, että Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta löytyisi enemmän pieniäkin kokoja. Siellä kuitenkin ihmiset ovat keskimäärin lyhyempiä ja pienempijalkaisia kuin täällä pohjolassa. Nettishoppailu kun ei tunnu omalta, vaikka kai siihenkin kai tottuisi. Aina on kuitenkin tarve sovittaa huolella ja nähdä kengät+vaatteet livenä ennen ostopäätöstä.

  Vastaa
 2. Merja 28.03.2019

  Täällä Tampereella tarvotaan ratikkatyömaan seassa, ei todellakaan valkoisissa saappaissa. Ehkä vuonna 2020.

  Vastaa
 3. Petra 28.03.2019

  Moi Metti! Kommentoin ensimmäistä kertaa blogiisi ja nimenomaan kiittääkseni siitä, että mukavan blogin lisäksi tuot niin paljon inspiraatiota (toimisto)pukeutumiseeni! 🙂 Itse juuri pidän siitä, että useimmat blogissa vilahtavat asukokonaisuudet ovat tarpeeksi puettuja olematta kuitenkaan tylsiä.

  Vastaa
 4. Joanna 28.03.2019

  Hei Metti ja kiitos ihanasta blogistasi! Yksi ”arkiasu” josta kaipaisin postausta on vaatteet joita käytät kotona. Aina välillä blogissasi vilahtelee tosi kivan näköisiä Loungewear tyylisiä vaatteita, vähän verkkareita siistimpiä kotiasuja – niitä olisi kiva nähdä lisää! Miten näyttää kotonakin suht tyylikkäältä mutta olla silti tosi mukavissa vaatteissa? Ja mistä niitä suht tyylikkäitä mutta mukavia kotivaatteita oikein hankitaan?

  Vastaa
 5. Pumetta 28.03.2019

  Moi Metti! Arkiasulla tarkoitan itse lähinnä vaatteita, mitä voin käyttää toimistolla töissä. Vaikka värikkäät jakkupuvut etc. ovatkin ihania, en voisi niitä roolini vuoksi töihin laittaa (esim. sininen/musta jakkupuku menee toki hyvin). Enemmän erillisiä osia sisältävä kokonaisuuksia, kuten kynähameita (nyt olen käyttänyt myös slip skirtiä jakun kanssa), jakkuja, suoria housuja ja toimistoon sopivia matalia tai korkokenkiä (itselläni on toimistolla aina kyllä korkkarit, joskus matalat työmatkalla, jos joutuu kävelemään paljon). Tällaista toimistotyylirepertuaaria kaipaisin siis enemmän yhdisteltynä johonkin muuhun alaosaan kuin farkkuun. Mutta tämän sanottuani, rakastan tyyliäsi ja ymmärrän, että vaatimukset työpukeutumiseen on kaikilla erilaiset. Kiitos mahtavasta blogista!

  Vastaa
 6. Elli 28.03.2019

  Arkiset asut kiinnostaa! Esim. sellaiset asut jotka laittaisi päälle kun käy nopeasti asioilla eikä ole aikaa tai intoa laittautua mutta haluaa kuitenkin olla rennon ja siistinnäköinen 🙂 ja just erilaiset matkustusasut! Kun haluaisi olla mahdollisimman mukavissa vaatteissa mutta samalla olisi kiva olla tyylikäs ja kiva asu päällä 🙂

  Vastaa
 7. Emmi 29.03.2019

  Olen tehnyt 15 vuotta töitä toimistosihteerinä eri firmoissa. Itseäni ihmetyttää aina kun toimistovirkailijat yhdistetään stereotypisesti jakkupukuun. Itse en ole koskaan käyttänyt jakkupukua töissä, eikä kukaan kolleegoistanikaan ole, korkokengistä puhumattakaan. Työsandaalit ovat parhaat jalassa. Farkutkin ovat suht epämukavat jos istuu tuolissa 8 tuntia putkeen, nappi painaa vyötäröä. Ehkä pankissa ja kiinteistövälitysmaailmassa käytetään jakkupukuja kun ollaan asiakastapaamisissa, mutta ei normaalissa toimistossa, jossa naputellaan tietokonetta ja vastaillaan puhelimeen. Tämä vain lisähuomautuksena työasu -keskusteluun. Hieman erilainen kokemuspohja/näkökulma.

  Toivoisin postausta turvavaatteistasi. Ei siis työturvallisuuteen liittyvistä vaan niistä mitä puet kun lähdet vain käymään pikaisesti postissa tms. kun et jaksa laittautua. Millainen on asu, jos et suunnittele sitä vaan otat mukavan setin kaapista. Ne, joissa on turvallinen ja kotoisa olo silloin kun olet flunssassa, finni naamassa, naisten vaivoissa tai kiireessä. Kun et välittäisi, että kukaan kiinnittää sinuun huomiota. Ehkäpä se on se arkiasu, jonka/jollaisia lukijat haluavat nähdä. 😀

  Vastaa
 8. Anna 29.03.2019

  Loungewear yhden postauksen verran kiinnostaisi minuakin vaikka olen enemmän muodin ystävä itse.

  Vastaa
 9. Eve 29.03.2019

  Näin kevään kynnyksellä olisi kiva lukea postaus tennareista. Valkoiset tennarithan ovat taas kesällä erittäin suosittuja ja olisi kiva saada vinkkejä minkälaisista tennareista itse tykkäät ja mistä tykkäät tennareista ostaa?

  Vastaa
 10. Jenny 29.03.2019

  Mulle tuli semmoinen postaustoive mieleen kun ensi kesän juhlapukeutuminen! Olis kiva tietää mitä laittaisit häihin vieraana tai vaikka valmistujaisiin 🙂 Meillä on useat häät tiedossa ensi kesänä ja pää lyö ihan tyhjää..

  Vastaa
 11. Rita 31.03.2019

  Guacamoleen

  Vastaa
 12. maidelin 31.03.2019

  Mieluiten syön ilman dippiä! Mutta quacamole sopii hyvin.

  Vastaa
 13. Hannele Ylätalo 01.04.2019

  Olen silleen outo, että yleensä syön ilman mitään, mutta turkkilaisen jogurtin seassa jotain juustoista tai sitruksen raikasta maustetta.. nam.

  Vastaa