TAUKO LUMIPYRYSTÄ – KOHTA LOMA!

Lunta pyryttää päivästä toiseen! Eilinen pilkahdus auringonvalosta oli ihanan piristävää, mutta tänään taas back to basics. Kirjoittelinkin tuossa muutama viikko sitten kuinka kiva olisi ottaa (edes) lyhyt loma jossain auringossa ja kyselinkin teiltä vinkkejä hyvistä matkakohteista. Meillä kun tosiaan aikaa reissuun olisi maksimissaan viikko ja toiveissa olisi mahdollisimman aurinkoinen kohde. Ja arvatkaas mitä – saimme kuin saimmekin varattua extempore loman vielä tämän kuun loppuun! Jee! Valitettavasti mieheni ei pääse lähtemään reissuun omien työmenojensa vuoksi, mutta hänen tilalleen reissuun minun ja lasten kanssa lähtee äitini. On niin ihana ottaa pieni irtiotto arjesta ja suunnata hetkeksi lämpöön nauttimaan.

Kun aikaa lomalle on ainoastaan viikko, karsii se jo paljon potentiaalisia (lämpimiä) matkakohteita pois. Meille hyviksi vaihtoehdoiksi nousivat Dubai tai Kanariansaaret ja tällä kertaa päädyimme viimeisempänä mainittuun eli Kanariansaariin. Olen ollut viimeksi Kanariansaarilla ala-aste ikäisenä enkä oikeastaan enää muista millainen tuo paikka oli. Odotukset eivät rehellisesti ole kovin korkealla, mutta olen iloinen, että pääsemme lomalle aurinkoon. Toisaalta olen kyllä kuullut paljon positiivista Kanariansaarista ja siitä, että paikka olisi tekemässä ”uutta nousua”. Oletteko te reissanneet viimeisten vuosien aikana Kanarialla? Mitä fiiliksiä? 

En ole muuten koskaan ollut äitini kanssa kahdestaan reissussa (vaikka eihän nytkään olla ihan kahdestaan kun lapset mukana) ja täytyy myöntää, että vähän jänskättää. Hän on jo nyt viikkoja ennen matkaa miettinyt pakkaamiset valmiiksi ja suunnittelee jo lomamme aamupalasuunnitelmiakin valmiiksi, haha. Itse kun en yhtään ole ”stressaajaluonne” niin minun on välillä vaikea samaistua näihin äitini juttuihin. Ehkä minun täytyy lomamme aikana yrittää saada äitini ymmärtämään chillaamisen jalo taito. Go with the flow!

Photos: Kristina Pendonen / edit by me

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

12 kommenttia

 1. Handeelo 13.02.2019

  Heippa!

  Olen ollut Kanarialla monesti ja vieraillut kaikilla eri saarilla. Huomasittehan, että kaikki saaret eroavat melko paljon toisistaan?

  Meillä lasten kanssa matkatessa ehdottomasti lempparikohteet ovat olleet yleisesti Gran Canaria (kaupunkina esim Ingles, mahtavat dyynit) ja Fuerteventura (Jandian rannat ovat mielettömät). Suurin pettymys on ollut Teneriffan Playa de las Americas, jossa oli todella tuulista ja sotkuiset rannat. Myöskään Lanzarote ei ollut mieleemme. Toki näiltä edellämainituista saarilta löytyy myös hienoja kohteita, mutta lähtökohtaisesti en ainakaan itse niitä suosittele.

  Vastaa
 2. Sofia 13.02.2019

  Ihanaa?☀️ Itse olin Gran Canarialla pari kuukautta sitten, ja voin kyllä luvata että aurinkoa ja lämpöä riittää! Iltaisin tosin ei pärjää enää topissa tai minihameessa, kannattaa siis pakata vähän pidempääkin vaatetta mukaan… Suosittelen käymään Moganissa sekä Meloneraksessa, uskon että ne voisivat olla paikkoja joista sinä ja äitisi (sekä tietty Lucu ja Lilia) pitäisitte 🙂 Meloneraksessa on tyylikkäitä kauppoja sekä laadukkaita ravintoloita, kun taas Moganissa upea pikkukylän tunnelma ja kauniita kukkaköynnöksiä… Rantapäivää kannattaa lähteä viettämään Amadoreksen rannalle, jossa on ihanan kirkasta vettä sekä ihanan tuntuista hiekkaa<3 Ihanaa lomaa jo näin etukäteen Metti❣️

  Vastaa
 3. Tiina 13.02.2019

  Toivottavasti teitä sää suosii paremmin kuin meitä. Oltiin nimittäin muutama vuosi sitten Kanariansaarilla maaliskuussa ja täytyy sanoa, että ainoastaan yhtenä päivänä oli lämmintä. Muina päivinä aurinko paistoi, mutta lämpötila ei juuri noussut yli 20 asteen ja siihen kun lisää kylmän tuulen niin uima-altaalla sai hytistä ja kääriytyä pyyhkeeseen. Tästä otimme opiksi ja suuntasimme seuraavana vuonna Dubaihin, jossa saimme maaliskuussa nauttia 27-29 asteen lämmöstä ja auringosta joka päivä. Ei siis meidän perheelle enää Kanariansaaria. Kaksi kertaa koettu ja tällaiselle lämmön rakastajalle ne lämpötilat ei vaan riitä. Mutta toivottavasti teillä on parempi tuuri ja saatte nauttia auringosta ja lämmöstä. 🙂

  Vastaa
 4. Merja 13.02.2019

  Kanariansaaret on aika laaja käsite, monta erillistä saarta. Olin viime syksynä Teneriffalla, Costa Adejessa, josta pidin kyllä paljon. Siellä on niin monentasoista paikkaa, että pieleenkin voi mennä.
  Hintataso kertoo kuitenkin jotain ainakin majoituksesta. Olimme 5* tähden hotellissa, joten ei ollut mitään valittamista. Aamiaistarjoilut olivat elämäni upeimmat, shamppanjatarjoilu heti respassa saavuttuamme, oma huonepalvelija, joka oli aina valmiina ym.ym. Hotelli omalla niemekkeellä, jossa kallioon louhittu butiikkikeidas ravintoloineen. Ihastuttava rantakatu joka jatkui monta kilometriä, päättyen rymypaikkaan nimeltä Playa de Las Americas.
  Ikärakenne hieman vanhempaa. Tosin hiihtolomakausi voi hieman vaikuttaa joihinkin paikkoihin.

  Vastaa
 5. Helmi 13.02.2019

  Onneksi ette matkustaneet Dubaihin. Oletko katsonut Yle Areenasta ” Pako Dubaista” dokkarin ? Sen jälkeen voit miettiä uudelleen haluatko matkustaa sinne ja tukea kamaluuksia. Kiitos, että valitsit Canarian.

  Vastaa
  • Ei ihmisoikeusrikkomuksille 16.02.2019

   Samaa mieltä kuin Helmi! Monet eivät tunnu tajuavan että Dubain turismin rahat valuvat suoraan esimerkiksi Jemenin sodan tukemiseen. Saati sitten orjatyö jolla koko Dubain luksus on mahdollistettu. Hienoa, että valitsitte Kanarian! 🙂

   Vastaa
  • Kaisa1990 16.02.2019

   Paljon sanottu yhden dokumentin perusteella.

   Vastaa
 6. Johanna 14.02.2019

  Kanaria toimii erinomaisesti lasten kanssa: aurinkoa, hyvää ruokaa, ei juurikaan aikaeroa ja lentojen pituus juuri ja juuri kohtuuden rajoissa. Luulen, että teidän perheenne voisi pitää Gran Canarian Meloneraksesta, ja sieltä kannattaa valita Hotel Lopesan Villa Del Conde Thalasso (huom: useita Lopesaneja, tämä on mielestäni paras & ihana Spa merenrannassa). Lapsillekin ohjelmaa, vaikka pääasiassa aikuisten hotelli.

  Vastaa
 7. Jonna 14.02.2019

  Oltiin mieheni kanssa kaksistaan kanarialla tammikuun lopussa. Yleensä tykkäämme reppureissata ja käydä eksoottisissakin paikoissa. Tällä kertaa mentiin helpoimman kautta turremeiningillä Gran Canarialle all inclusive-hotelliin ja vitsi että tykkäsin! 8 päivää aurinkoa (päivisin 23-28 astetta) taivaan täydeltä, edulliset hinnat ja hyviä shoppailupaikkoja. Yllätyin, miten paljon merkkiliikkeitä ja hyviä kauppoja on ainakin gran canarian saarelle tullut. Myös ravintolatarjonta oli tosi hyvää, ei pelkästään niitä turistimestoja. All inclusivesta huolimatta käytiin jonkin verran ulkona syömässä, kun löytyi kivoja paikkoja. Myös hintataso on tosi edullinen Barcelonaan ja Madridiin verrattuna. Illoiksi suosittelen pitkää vaatetta, koska näin keväällä illat oli vielä viileitä kun aurinko laski. Edelliset muistot oli 7v takaa tyttöjen biletysreissultaja täytyt kyllä sanoa, että saari oli kehittynyt aikalailla positiivisesti viime näkemästä!

  Vastaa
 8. Giassilina 15.02.2019

  Juuri tulin tiistaina Teneriffalta kotiin. Olin siellä nopealla 4 päivän lomalla kun en saanut töistä enempää vapaata. Muu matkaseurue oli koko viikon. Olimme Costa Adejessa, mutta hieman ylempänä rinteessä, lähempänä Adejen kylää. Perinteisen hotellin sijaan majoituimme hotelliin, jossa oli ainostaan eri kokoisia paritalo-villoja. Meidän villassa oli oma lämmitetty uima-allas ja hienot näkymät. Myös hotellin yhteinen allasalue oli iso ja hieno. En ole ennen ollut mitenkään Kanaria-myönteinen, mutta klassisimpia turistirysiä välttämällä Kanarialta löytyy ihania kohteita! Teneriffa on vielä hyvän kokoinen päiväretkille. Rannoista en osaa sanoa, koska itselleni merivesi on tähän aikaan vuodesta kuitenkin liian kylmää niin nautittiin vain uima-altaista.

  Vastaa
 9. Cindy 15.02.2019

  Kanariansaaret on varmasti hyvä ja turvallinen kohde lapsiperheelle, vaikken itse olekaan siellä käynyt (haluaisin kyllä joskus). ? Paljon positiivista palautetta olen kuullut. Moni on kehunut varsinkin Teneriffan upeaa vuoristoista luontoa.

  Talvimatkailuun voin suositella myös Israelia ja etenkin sen eteläkärjen Eilatia, missä on kauniit Punaisenmeren rannat ja korallit. Israelissa on suht turvallista, kaikilla rannoilla voi liikkua vapaasti bikineissä toisin kuin esim. Jordaniassa, kaduilla ei ole kaupustelijoita eikä sisäänheittäjät roiku hihoissa. Paikalliset puhuvat sujuvaa englantia, ovat ystävällisiä ja pöydät notkuvat ihania herkkuja ja hedelmiä joka lähtöön.

  Eilatissa oli maaliskuun alussa 30 asteen helle ja illallakin tarkeni topissa ja minarissa. Dubaihin tai muihin muslimimaihin en itse matkaisi, vaikka sielläkin on lämmin. Kreikka on vuodesta toiseen oma suosikkini, mutta eihän se talvimatkailuun sovi viileän sään vuoksi. Toukokuussa lähden poikaystäväni kanssa Kreetalle! ❤

  Vastaa
 10. Miksu 15.02.2019

  Olen samaa mieltä kuin Helmi. Itselläni Dubaihin matkustaminen ei tule enää kysymykseen. Ainakaan niin kauan kuin maan ihmisoikeustilanne paranee. Suosittelen jokaista katsomaan dokumentin aiheesta. Se avaa silmät näkemään, ettei kaikki tosiaan ole sitä, miltä se Dubaissa päällepäin näyttää!

  Vastaa