SUOSIKKI NETTIKAUPAT

Olisi kiinnostava tietää vähän teidän ostoskäyttäytymisestänne? Shoppailetteko mielummin liikkeissä vai netissä? En tiedä johtuuko se vuosien varrella muuttuneesta elämäntilanteestani, mutta itse shoppailen nykyään noin 90% netissä. Ruokakauppa on melkeinpä ainoa paikka, jossa edelleen asioin joka kerta ihan liikkeessä. Tosin tähänkin asiaan monet ystäväni ovat suositelleet ruokakauppojen erilaisia kauppakassipalveluja, joissa ostokset tehdään netissä ja ostamasi elintarvikkeet toimitetaan vieläpä kotiovellesi haluamanasi ajankohtana. Kuulostaa kieltämättä houkuttelevalta! Onko teillä kokemuksia tällaisista ruokakauppojen tarjoamista palveluista? Kannattaisiko minunkin kokeilla?

Vaatteet puolestaan, sekä itselleni että lapsilleni, ostan lähes aina netistä. Nettishoppailu yksinkertaisesti säästää enemmän aikaa ja on käytännössä huomattavasti helpompaa kuin lähteä (varsinkin kahden pienen lapsen kanssa) kaupungille sovittamaan vaatteita eri liikkeisiin. Tykkään kyllä edelleen asioida kivijalkaliikkeissä, mutta valitettavasti harvemmin minulla on enää aikaa siihen. Varsinkaan silloin kun pitäisi löytää jokin tietty asia. Netissä liikkeiden valikoiman läpikäyminen kun säästää niin paljon enemmän aikaa ja sen voi tehdä itselleen parhaiten sopivana ajankohtana (joka itselleni on yleensä noin klo 22 aikaan). En silti voi sanoa, etteikö nettishoppailussa olisi omia ongelmakohtia. Sieltä ei saa sitä samaa ihanaa ”fiilistä”, jonka usein kivijalkaliikkeissä asioidessa saa; vaatteiden hypistely, kauniit esillepanot, myyjien asiantunteva ja ystävällinen palvelu sekä tietysti ehkäpä se olennaisin – vaatteiden sovittaminen.

Missä nettishoppailen? Tässä suosikkiniliikkeeni:

Zara

Zara on yksi suosikkiketjuliikkeistäni. Zarasta löytyy paljon viimeisempien trendien mukaisia vaatteita ja asusteita sekä myös klassisempia tuotteita. Zaran vaatteet istuvat minulle hyvin ja olen iloinen, että esimerkiksi heidän housunsa ovat minulle tarpeeksi pitkiä. Olen käyttänyt Zaran vaatteita jo pitkään, joten tiedän tarkalleen minulle sopivan koon, jonka vuoksi minun on helppo tilata heidän nettikaupastaan. Useiden isojen ketjuliikkeiden ongelma saattaa usein olla (ainakin Helsingin keskustassa) liikkeiden sotkuisuus ja koot ovat usein lopussa, koska menekki on niin suuri. Senkin vuoksi suosin mielummin nettikauppaa. PLUSSA: Jos tilaa Zaran nettikaupasta yli 200€.lla saat ilmaisen toimituksen kotiovelle! Tuotteiden palautus on myös vaivatonta, kun ei tarvitse alkaa lähettelemään tuotteita takaisin postitse, vaan palautettavat tuotteet voi toimittaa suoraan lähimpään Zaran liikkeeseen. Tämä on mielestäni iso plussa!

H&M

 H&M on toinen suosikkiketjuliikkeeni. H&M.ltä löytyy Zaran tavoin paljon trendituotteita, mutta myös klassisempia vaatteita. H&M.ltä löytyy myös enenevissä määrin materiaaliltaan laadukkaampia tuotteita, kuten esimeriksi silkki- tai cashmeretuotteita. VINKKI: Nettikaupassa klikkaan yleensä ainoastaan ”H&M Trend” -malliston tuotteet näkyviin. H&M Trend tuotteet yleisesti miellyttävät silmääni enemmän sekä näiden tuotteiden joukosta löytää yleensä myöskin ne laadultaan parhaimmat tuotteet.

H&M.n nettikaupasta tilaan paljon myös lapsilleni. Esimerkiksi päiväkotivaatteiksi H&M.n erilaiset trikoot ja hupparit toimivat täydellisesti. Vaatteiden lisäksi ostoskoriin on helppo klikkailla sukkia, alusvaatteita yms. muita ajanmyötä uusintaa vaativia tuotteita. Helppoa kun kaiken saa samasta paikasta (tämä iso plussa verrattuna esim. Zaran lastenvaatteiden valikoimaan, joka koostuu pääsääntöisesti vain vaatteista ja kengistä)

Net-a-Porter

Suosikkini luksustuotteita myyvän nettikaupan saralla. Net-a-Porterilta löytyy todella hyvä ja laaja valikoima erilaisia merkkejä. Varsinkin näin laukku- ja kenkäfriikkinä heidän valikoimansa on vertaansa vailla. Iso plussa on vaatteiden nopea toimitus, yleensä paketti tulee 1-2 päivää tilauksesta ja aina toimitettuna kotiovelle. VINKKI: Net-a-Porter on myös erinomainen paikka löytää inspiraatiota omaan pukeutumiseen. Itse selailen yleensä heidän uutuustuotteita läpi ja jos tuotteiden joukossa on jotain samanlaista vaatetta/asustetta kuin minulla jo on, saatan klikata tuotekuvat auki ainoastaan nähdäkseni miten Net-a-Porterilla on stailattu tämä tuote. Esimerkiksi koskaan ei voi saada liikaa ideoita tavallisten farkkujen tai mustan bleiserin stailaamiseen. VINKKI 2: Net-a-Porterilla on myös oma nettikauppansa miesten vaatteille ja asusteille, MR Porter. Täältä olen monesti löytänyt lahjoja miehelleni.

Mytheresa

Toinen hyvä luksustuotteita myyvä nettikauppa, jonka valikoimasta löytyy lähes samoja merkkejä ja tuotteita kun Net-a-Porterilta. Jos olet etsimässä jotain tiettyä tuotetta kannattaa aina kurkata näiden molempien nettikauppojen valikoima. Mytheresan ja Net-a-Porterin lisäksi designertuotteita myyvät muun muassa Farfetch, Luisaviaroma ja Matchesfashion.

Asos

Nuorempana shoppailin Asoksella enemmän, mutta vielä tänäkin päivänä kurkkaan heidän valikoimaansa säännöllisen epäsäännöllisesti. Yleensä päädyn tutkimaan Asoksen (valtavaa) valikoimaa, jos minulla on etsinnässä jokin tietty tuote, mutta harvemmin selailen heidän nettisivujaan ”just for fun”. Nyt ennen lomaamme päädyin kurkistamaan Asoksen nettisivun, sillä etsinässä olisi muutama uusi rantavaate. VINKKI: Asoksen valikoima on todella laaja, joten suosittelen käyttämään filttereitä tuotteita etsiessäsi. VINKKI 2: Kurkista asoksen oma ASOS DESIGN -tuotteet. Ne ovat tyylikkäitä!

Mitkä ovat sinun suosikkiliikkeesi nettishoppailuun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Henrika 23.02.2019

  Suosittelen K-ruokakauppojen kotiinkuljetusta! Mielestäni 10€ hinta kotiinkuljetuksesta on todella vähän siihen nähden, kuinka paljon aikaa ja vaivaa säästyy :)! Olen tilannut paikallisesta Citymarketista useamman kerran kotiinkuljetuksen ja valikoima on hyvä. En siis voi kuin suositella!!

  Vastaa
 2. Outi 23.02.2019

  Kiva postausidea ja poimin tästä itselleni vinkkejä, kiitos! Nettikauppoja on niin paljon, niin on mielenkiintoista kuulla mitkä toiset ovat kokeneet hyviksi. Itselleni varmin nettikauppa arki- ja käyttövaatteissa on Esprit, tiedän oman kokoni ja luotan vaatteiden laatuun.

  Vastaa
 3. Kukka 23.02.2019

  Moi,
  missä myyt sinun merkkivaatteita tai laukkuja?

  Vastaa
 4. Elli 24.02.2019

  Hei! Postaustoiveissa olisi postaus jossa listaisit suosikkikahvilasi Helsingissä ja mahdollisesti myös suosikki ravintolat, brunssipaikat ja drinkki/illanviettopaikat! 🙂

  Vastaa