TYÖHISTORIANI – TEINIVUOSISTA TÄHÄN PÄIVÄÄN

Olen siinä mielessä erittäin onnekkaassa asemassa, että olen aina saanut tehdä töitä, joista olen tykännyt. Minulla on aina ollut valtava kiinnostus muotiin ja vaatteisiin. Molemmat vanhempani ovat työskennelleet vaatealalla lähes koko elämänsä, joten olen pienestä pitäen päässyt vierestä seuraamaan eri vaatealojen toimintaa. Pikkutyttönä parasta oli jos pääsi äidin mukaan hänen työpaikalleen. Ne isot upeat toimistotilat ja loputtomat mallistorekit, olin kuin taivaissa kun pääsin sinne. Iän myötä kiinnostus vaatteisiin ja muotiin ei ole muuttunut. Nykyään saan edelleen olla tiiviisti tekemisissä muodin parissa vaikka en enää olekaan suoraan myyntipuolella. Nykyään oma työni on moniulotteisempaa ja luovempaa, mutta edelleen sen ytimessä kytee puhdas rakkaus muotiin ja pukeutumiseen.

Sain ensimmäisen kesätyöpaikkani Helsingistä, Boutique Lillystä, joka sijaitsee Korkeavuorenkadulla. Olin innoissani, että pääsin töihin vaateliikkeeseen, jossa vaatemyyjäntyö oli erittäin ihmislähtöistä. Toki työhöni kuului esimerkiksi vaatelähetysten purkua ja kassalla oloa, mutta suurin osa työstä oli kanssakäymistä asiakkaiden kanssa. Pääsin auttamaan ihmisiä heidän vaateongelmissaan sekä rakentamaan heille asukokonaisuuksia erilaisiin tarpeisiin. Ajastani Lillyssä teki myös erittäin mukavaa mitä ihanin työporukka, joka koostui upeista supernaisista!

Ensimmäisen vaateliikekokemuksen jälkeen pääsin näkemään ja kokeilemaan erilaista vaatealaan liittyvää työtä, kun vastaanotin paikan Philiposphy Blues Originalin assistenttityöhön. Jatkoin siis edelleen vaatealaa, mutta siirryin kuluttajapuolelta nyt sisäänostajan puolelle. PHO on tanskalainen vaatealanyritys, jonka tuotteita myydään eri paikoissa ympäri Suomen. Tuolloin pääsin assaritöiden lisäksi osallistumaan mallistojen myyntiin.

Lopetin assistentin työt PBO.lla, sillä en pystynyt vielä noin nuorella iällä sitoutumaan täyspäiväiseen yhdeksästä viiteen päivätyöhön. Työ oli todella antoisaa ja mielenkiintoista, mutta koin olevani vielä kuitenkin liian nuori aloittamaan täyspäivätyön. Opiskeluiden ohelle tarvitsin pikemminkin työn, jossa voisin tehdä iltapainotteisesti sekä tuntimääräisesti vähemmän töitä. Filippa K avasi juuri tuohon aikaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen Helsingin Aleksanterinkadulle ja tämä osoittautui täydelliseksi vaihtoehdoksi minulle. Minulla kuitenkin oli jo paljon kokemusta myyntityöstä ja Filippa K vaatemerkkinä tuntui itselle täydelliseltä matchiltä. Filippa K.lla viihdyin erinomaisesti – työ oli monipuolista ja kivaa sekä työkaverini olivat ihan parhaita! Minulla on niin paljon lämpimiä muistoja Filippa K.n ajoilta. Työskentelin Filippa K.lla aina siihen asti, että tulin raskaaksi ja jäin pois töistä vuoden lopussa 2013.

Yläpuolella listattujen töiden sekä opiskelujeni ohella olen myös aina tehnyt keikkaluontoisesti mallintöitä. Ajauduin mallipiireihin isäpuoleni tuttavan kautta, jolla on oma mallitoimisto (Modelboom). Tein kaikkia mallintöitä aina erilaisista kuvauksista näytöksiin. Mallintyöstä en kuitenkaan koskaan kaavaillut päätyötäni. Tykkäsin kyllä siitä, mutta minulle riitti aivan hyvin, että tein niitä hommia epäsäännöllisesti kaiken muun ohella. Tuolloin en olisi voinut kuvitellakaan lähteväni esimerkiksi ulkomaille edistämään mallinuraani, sillä olin onnellinen Suomessa ja varsinkin parisuhteet pitivät minut tiukasti kiinni täällä. Ehkä nyt jälkeenpäin voisin sanoa, että olisi ehkä kannattanut kokeilla mallintöitä myös ulkomailla, mutta nythän sitä on enää turhaa jossitella.

Tänään julkaistussa Metti ja Hanna -podcast jaksossa avaamme työhistoriaamme. Minkälaisissa työpaikoissa olemme työskennelleet vuosien varrella? Mikä on ollut paras työpaikka? Entäpä kamalin työmuisto? Mitä työtä haluaisimme tehdä, jos emme työskentelisi bloggaajina? Nämä ja paljon muuta uusimmassa jaksossa! Jakson pääset kuuntelemaan tästä!

Photos: Kristiina Pendonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Venla 22.01.2019

  Hei Metti! Olen 16-vuotias tyttö ja seurannut blogiasi jo tovin. Ihailen kuinka elegantisti pukeudut ja noudatat klassista linjaa. Muoti on myös intohimoni ja tykkään erityisesti vaaleanpunaisesta väristä yksityiskohdissa. Olisi kiva lukea postausta missä yhdistelisit vaaleanpunaisen tai roosan värejä. Punainen ja tummat värit tosin sopivat paremmin aikuiselle naiselle, ja toivon että kun olen sinun ikäinen niin osaan pukeutua yhtä hienosti! ❤ kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.01.2019

   Moikka Venla! Kiitos paljon, että seuraat blogiani, iso kiitos siitä <3 Hei tosi hyvä idea! Tykkään kovasti myös vaaleanpunaisesta ja varmasti nyt taas kevään kynnyksellä nuo hempeämmätkin värit tulevat ajankohtaiseksi! Jään pohtimaan sopivaa kulmaa tälle postaukselle ja yritän saada toteutukseen mahdollisimman pian! 🙂

   Vastaa
 2. Elli 22.01.2019

  Hei! Näin upean urheilugaala lookkisi ig storyssasi ja jäin pohtimaan mitä ihanaa punaista huulipunaa sinulla oli? Myös näissä kuvissa on tosi kaunis sävy huulissa! Kiva jos voisit vinkata, täydellinen yksilö on nimittäin etsinnässä 🙂 ihanaa viikkoa!

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.01.2019

   Moikka! Kiitos – huulipuna on YSL ”The Slim” ja värisävy nro: 21! Ihan täydellinen punainen huulipuna! Pysyy huulilla todella hyvin 🙂 Suosittelen!

   Vastaa
 3. S 22.01.2019

  Onko sulla vielä kuvia malliajoiltasi? Ois hauskaa jos tekisit postauksen niitä kuvia käyttäen 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.01.2019

   Moikka! Onhan minulla paljonkin kuvia 🙂 Ehkä voisin miettiä jotain syvempää postausta malliajoistani ja siihen liittää muutamia kuvia noilta ajoilta 🙂

   Vastaa
 4. Jasmin 23.01.2019

  Au Painira <3 Oon seurannut sua jo vuosia ja ihailen avoimuuttasi ja rohkeuttasi sekä pettämätöntä tyylitajuasi. Tsemppiä pikkulapsiarkeen! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.01.2019

   Kiitos paljon Jasmin! <3 Kiitos sinulle kun seuraat <3 Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

   Vastaa
 5. Minna 24.01.2019

  Olisi mielenkiintoista kuulla myös opinnoistasi ja näin saada vinkkejä nuorille opiskeluihin!

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.01.2019

   Hei Minna! Kiitos postausideasta, yritän toteuttaa 🙂

   Vastaa