PODCAST NAUHOITUS – VLOGI

Viimeisestä vlogista on vierähtänyt jo hyvä tovi, joten nyt korkea aika uudelle! Ajattelin, että monia saattaisi kiinnostaa miten Metti ja Hanna -podcastin jaksot syntyvät, joten tällä kertaa nappasin vlogikameran nauhoituksiamme taltioimaan. Tässä vlogissa pääsette siis seuraamaan miten podcast-jaksomme tehdään. Tätä kyseistä podcast-jaksoa varten ideointi- ja suunnittelutyö on jo tehty ja videolla keskitytään ainoastaan itse toteutusvaiheen. Jos teille herää lisäkysymyksiä podcastiin tai sen tekoon liittyen, vastaan niihin mielelläni kommenttiboxin puolella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

16 kommenttia

 1. Nea 23.01.2019

  Tosi kiva video! 🙂 Millä kameralla muuten kuvaat nämä videot ja millä ohjelmalla muokkaat? Ihanan harmoninen sävymaailma nimittäin. Sijaitseeko muuten tuo teidän studio missäpäin? Ja hoitaako ammattilainen siis nuo teidän jaksojen leikkaamiset?

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.01.2019

   Kiva kuulla, kiitos kun katsoit <3 Kuvaan vlogeja kompaktilla Canon EOS järkkärillä (pienikokoinen) Se toimii tosi hyvin just vlogeissa kun helppo ja kevyt kantaa mukana! Kamerassa myös ruutu kääntyy ylöspäin, eli näkee itsensä ruudusta samalla kun kuvaa 🙂 Tämä on kätevää, että voi pitää huolta esim siitä, että olisi edes suurimman osan ajan fokuksessa 😉

   Ja kyllä! Ammattilainen hoitaa meille jaksojen editoimisen, sitä meidän ei tarvitse tehdä itse 🙂

   Vastaa
 2. Nelli 23.01.2019

  Aah tää oli hauska! 🙂 ihanaa nähdä sulta pitkästä aikaa videosisältöä, toivottavasti näitä tulisi jatkossa lisää!

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.01.2019

   Kiitos Nelli! Olen yrittänyt nyt kuvailla aina silloin tällöin myös vaihtelun vuoksi vlogi-sisältöä! Kiva kuulla, jos niistä tykätään 🙂

   Vastaa
 3. Sanna 23.01.2019

  Hei, tuli mieleen rakentava palaute joka mulla tulee mieleen aina podia kuunnellessa, mutta ikinä siitä ei muista sanoa. Mua häiritsee jostain syystä tosi paljon sun englanninkieliset lauseheitot. Ne kuulostavat yksinkertaisesti pöhköiltä, teinimäisiltä ja epäammattimaisilta. Hanna ei niitä juuri enää viljele, ja teistä kahdesta Hannaa on ehkä miellyttävämpi kuunnella. Vaikka podcast onkin rento ja teidän näköinen niin ehkä raskaimpien maneereiden poisjättämistä voisi treenata? Tässä vaan yhden kuuntelijan mielipide siis!

  Vastaa
  • Metti Forssell 26.01.2019

   Moikka Sanna! Kiitos palautteesta!:) Käytän itse puhekielessä paljon ”finglishiä” ja tiedän, että joillekin tämä saattaa kuulostaa todella ärsyttävälle/teinimäiselle, mutta omaa puhetyyliään on todella vaikea lähteä muuttamaan 😀 Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat ja yritän parhaani mukaan parantaa/treenata tätä asiaa! Iloista viikonloppua 🙂

   Vastaa
 4. Ssss 23.01.2019

  Olipas kiva video! Pidin erityisesti siitä, kuinka kerroit vähän enemmän podcastin yhteistöiden hoitamisesta. Teille itsestäänselvyyksiä, mutta aina mukava lukijana kuulla (ja nähdä) myös konkreettisia esimerkkejä 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.01.2019

   Kiitos kovasti 🙂 Ja kiva, jos tämä info (niin lyhykäisyydessään kun se tulikin) kiinnosti! Mielelläni jaan toisella videolla tai vaikka blogitekstissä enemmän miten mainostaminen tai kaupalliset yhteistyöt hoidetaan eri kanavissa 🙂

   Vastaa
 5. Outi 23.01.2019

  Mielenkiintoista! En ymmärrä tästä teknisestä toteutuksesta, joten selventäisitkö miksi nauhoitukset tehdään studiossa? Versus vlogin äänimaailma, joka sekin on selkeä eikä vaadi studion olosuhteita? Kiitos upeasta blogista, luen jokaisen julkaisusi ja saan tyylikkäistä kuvistasi paljon inspiraatiota!

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.01.2019

   Joo podcastit nauhoitetaan studiossa, jossa on kaikki ammattimaiset laitteet ja puitteet 🙂 Olemme kerran nauhoittaneet yhden jakson aikataulullisten haasteiden vuoksi meidän vaatekomerossa, mutta muuten nauhoitamme aina studiossa, jotta laatu olisi paras mahdollinen. Ammattilainen hoitaa meille myös jaksojen editoimisen, joten meidän ei tarvitse podcastin teknisestä toteutuksesta huolehtia lainkaan.

   Ja kiitos vielä kauniista sanoistasi blogiani kohtaan! Aivan ihana kuulla <3 Iso kiitos sinulle kun seuraat 🙂

   Vastaa
 6. Carla 23.01.2019

  Moi Metti, hauska video! Mistä sun ihanat kiiltävät mustat nilkkurit on, jotka näkyy tässä videolla? 🙂 Kivaa viikkoa!

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.01.2019

   Kiitos Carla, kiva kuulla, että pidit videosta 🙂 Mustat kiiltävät nilkkurit ovat ihanasta Unna`s kenkäliikkeestä, joka sijaitsee Helsingissä Annankadulla! 🙂

   Vastaa
 7. Pob 23.01.2019

  Kiva video!! Mistä tuo ihana neule on?

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.01.2019

   Kiitos! Kiva kuulla, että tykkäsit <3 Neule on viime kevään Anine Bing x Gina Tricot yhteistyömallistosta, joten ei valitettavasti enää saatavilla :/

   Vastaa
 8. Johanna 24.01.2019

  Tää oli tosi kiva video, vaikka ei ollutkaan kauhean pitkä ☺️ mulla olis sellainen toive, että olis kiva, jos vastaus blogin kommentteihin tulisi vähän nopeammin. Olen muutaman kerran kommentoinut ja aina ei välttämättä ole tullut mitään vastausta. Instan kautta kuitenkin vastaat melko nopeasti, niin tavoittavatko kommentit paremmin siellä? Ymmärrän että sulla on varmasti paljon hommaa, mutta tuntuu siltä että jätän mieluummin sitten kokonaan kommentoimatta postauksiin, jos niihin ei vastata ? seuraan sua kuitenkin tosi mielelläni ja varsinkin vlogit ja storyt on tosi kivoja ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.01.2019

   Kiitos Johanna palautteesta 🙂 Tässä minulla on petrattavaa ihan ehdottomasti!! Olen pahoillani, että välillä blogikommentteihin vastaamisessa kestää, ja ymmärrän, että siitä tulee just sellainen fiilis, että viitsiikö sitten ollenkaan kommentoida, jos siihen ei kuitenkaan vastata…?

   Mutta halaun sanoa, että kommentteja on aivan ihana saada, sillä se on lähestulkoon se AINOA tapa, jolla pystyn edes jotenkin kommunikoimaan teidän lukijoiden kanssa siellä ruudun toisella puolen 🙂 Todella usein lisään blogiteksteihini normaalin tekstin lisäksi vielä aktivoivia kysymyksiä juuri siitä syystä, että mahdollisimman monet ottaisivat kantaa erilaisiin asioihin ja keskustelu jatkuisi täällä kommenttiboxin puolella 🙂

   Joten jatkossa lupaan vastata nopeammin kaikkiin kommentteihin, kaikissa kanavissa 🙂 Kiitos kun toit tämän kritiikin kivalla ja rankentavalla tavalla esille! Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Vastaa