JOULUKATTAUS

Sisustusjutut ovat aina erittäin suosittuja ja tykättyjä postauksia blogissani, joten ajattelin jakaa muutamia kuvia joulukattauksestamme. Tänä vuonna vietimme jouluaattoa omassa kodissamme, joten ensimmäistä kertaa jouluaaton illalliskattaus oli minun vastuullani. Halusin tehdä kauniin kattauksen, mutta pitää sen kuitenkin yksinkertaisena. Ei liikaa pikkuesineitä tai muuta ”sälää” joulupöytään ja värimaailmakin hillityn harmoninen. Kristalli ja kulta olivat tällä kertaa elementit, jotka nousivat esiin kattauksesta. Juhlapöytään kuuluu luonnollisesti myös kaunis kukkakimppu, jonka kukkakauppias toteutti minulle toiveitteni mukaan. ”Valkoinen juhlava kukkakimppu, joka on sopivan rento, mutta sopii hyvin joulupöytään.” Tämä oli toiveeni, kuvissa floristin visio. Tykkäsin!

Kuvissa pöytä ei itse asiassa ollut vielä ihan valmis, mutta koska luonnonvalo alkoi jo tässä vaiheessa päivää loppumaan, piti minun kaivaa kamera sitä ennen esiin. Pieniä muutoksia illallispöytään vielä tuli, mutta tältä se pitkälti näytti. Laitoimme kaikki ruoat aina alkupaloista pääruokiin ja jälkiruokiin esille keittiön ruokapöydälle, sillä emme halunneet tuoda turhia kippoja, kuppeja ja ruokia illallispöytään. Meillä on muutenkin yleensä aina tapana laittaa ”buffet” keittiöön ja sieltä käydä hakemassa ruoat ruokasalin puolelle. Rakastan sitä, että asunnossamme keittiö on kokonaan erillinen huone (ei siis keittiö & ruokailuhuone yhteistä avointa tilaa), sillä ainakin meillä keittiö on aina kuin pommin jäljiltä kun siellä tehdään paljon ruokia isolle porukalle (ja usein ihan arjessakin haha), joten on ihanaa, kun saa vain sulkea keittiön ovet niin halutessaan ja jättää sotku taakseen, jos ei sitä heti kerkeä siivota.

Tässä siis kuvia meidän joulupöydästä. Millaisia elementtejä teidän joulupöydästänne löytyi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 kommenttia

 1. Heidi 06.01.2019

  Hienon näköistä! Yksinkertaista ja kaunista 🙂 Minkä merkkiset/mistä ovat lautaset ja ruokailuvälineet?

  Vastaa
 2. Anni 06.01.2019

  Tosi kivat viinilasit! Mitä merkkiä ovat??

  Vastaa
  • Metti Forssell 08.01.2019

   Kiitos! Kaikki viinilasit ovat Riedelin 🙂

   Vastaa
 3. Saaga 06.01.2019

  Kaunis! Meillä myös tapana laittaa ruuat buffet tyyliin. Jää itse ruokapöydässä kivasti tilaa syömiseen, seurusteluun ja tietty kattaukselle. Just uutena vuotena tehtiin niin. Mielipide juttuja toki nämäkin ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 08.01.2019

   Kiitos! Joo ihan samaa mieltä sun kanssa – tosi toimivaa näin 🙂

   Vastaa
 4. mari 07.01.2019

  Hei, ihana kattaus. Olen ihastellut teidän ruokapöydän tuoleja. Mistä ne on?

  Vastaa