HELPPO JA HERKULLINEN TOMAATTIKEITTO

Jaon muutama viikko sitten instagram-storyni puolella helpon ja nopean arkiruokareseptin, herkullisen tomaattikeiton ohjeen. Olen nyt jälkeenpäin saanut paljon kyselyitä tomaattikeiton ohjeesta, joten ajattelin jakaa reseptin myös blogin puolella. Äitini on aikanaan kehitellyt tämän tomaattikeiton reseptin, jota nyt onnellisena teen arkiruoaksi perheelleni. Tämä herkullinen ja äärimmäisen helppotekoinen tomaattikeitto sopii mitä täydellisimmin varsinkin arkiruoaksi, sillä sen valmistukseen menee ainoastaan noin 15 minuuttia. Ainakin meidän perheessä ruoan tekemisen helppous ja varsinkin nopeus on tärkeää. Viikonloppuisin voidaan haudutella patoja yms, mutta arkisin nopeus on valttia. Siispä rakastankin tätä tomaattikeittoa, sillä se on äärimmäisen herkullinen, nopea sekä vielä ihanan terveellinen. Lämmin keitto sopii myös täydellisesti näin talvikauteen.

Valmistusohje:

1. Pilko paprikat, kesäkurpitsat ja sipuli isoiksi lohkoiksi.

2. Kuullota kasvikset pannulla runsaassa oliiviöljyssä.

3. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla sekä lisää hienonnetut valkosipulinkynnet.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, soseuta kasvikset esimerkiksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimilla.

5. Laita valmistomaattikeitto (itsellä käytössä tämä Knorrin versio, mutta varmasti muutkin käyvät) kattilaan ja liedelle lämpenemään.

6. Sekoita kasvissose valmiskeiton joukkoon.

7. Tarkista maku ja lisää mahdollisesti lisää suolaa/pippuria tai muita mausteita oman maun mukaan. Tuoreet yrititkin sopivat täydellisesti tomaattikeiton joukkoon.

8. Valmista!

Vinkki! Tarjoile samettisen tomaattikeiton kanssa tuoretta leipää!

Photo: Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

  1. Roosa 19.12.2018

    Hei! Harmi että toi Italian Chunky – keitto on jo poistunut Unileverin valikoimista 🙂 Toivotaan että löydät korvaavan tuotteen<3 t. kuluttajapalvelu

    Vastaa
    • Metti Forssell 20.12.2018

      Ai on?! Onko tämä jokin ihan uusi juttu, sillä vielä pari viikkoa sitten sitä vielä oli kaupoissa. Noh, ihan varmasti jokin korvaava tuote löytyy 🙂

      Vastaa
  2. Nina 19.12.2018

    Kiitos Metti ihanasta blogista ja ihanasta reseptistä! Olen yrittänyt löytää ruusukaalireseptiäsi vaikka mistä, olisiko ollut mahdollista saada lukea se joskus täältä blogista? Myös muut arkiruokareseptit kiinnostavat paljon!

    Ps. Kiitos vielä erikseen Marbella vinkeistä, suosittelemistasi ravintoiloista on tullut ihan meidän lemppareita <3!

    Vastaa
    • Metti Forssell 20.12.2018

      Niin monet ovat tuota ruusukaali-reseptiä kyselleet, joten teen EHDOTTOMASTI siitä blogipostauksen asap! Ohjettä nimittäin ruusukaaleihin näkyi aikanaan vain ig-storyn puolella, mutta täytyy tehdä pysyvä postaus tänne blogiin!

      Ja mahtavaa kuulla, että Marbella vinkeistä on ollut hyötyä!

      Ihanaa joulun odotusta! <3

      Vastaa
  3. ida ihana 20.12.2018

    Kiitos vinkistä! Kuulostaa hyvältä arkiruoalta, täytyypä kokeilla 🙂

    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    Vastaa
    • Metti Forssell 20.12.2018

      Kannattaa ehdottomasti kokeilla! <3

      Vastaa