8 TOIVETTA JOULULLE

Tänä jouluna toivon, että saan viettää koko perheeni kanssa ihanaa ja rauhallista joulua yhdessä. Olemme kaikki kiireisiä omilla tahoillamme ja asumme eri puolilla Suomea, joten perheen yhteisestä ajasta pääsee nauttimaan aivan liian harvoin. Siksi joulu on erityistä aikaa, jolloin koko perhe kokoontuu ja rauhoittuu viettämään joulua yhdessä.

Aattoyön taikaa – meillä jouluaatto venyy yleensä pitkälle yöhön.

Odotan jouluruokaa – äitini tekemää jouluruokaa! Hän on m a a i l m a n paras kokki ja kaikki aina odottavat, että pääsevät hänen joulun herkkupöydän ääreen. Meidän joulupöydässämme pääpaino on kalaruoilla, mutta myöskin esimerkiksi blinit kuuluvat joulupöytäämme. Nam!

Aattoaamu aloitetaan niin ikään ruoan merkeissä kun äiti valmistaa koko perheelle herkullisen riisipuuron. Kirjoittelen tätä postausta juuri keittiön pöydän ääressä ja katselen samalla kun äitini häärii keittiössä ja keittää riisipuuroa. Joulupuuroon piiloitetaan luonnollisesti manteli ja sen löytänyt saa itselleen pienen lahjan. Yleensä se on ollut isäpuoleni hankkima ässäarpa.

Olemme aina edellisinä vuosina viettäneet jouluaaton vanhemmillamme, mutta tänä vuonna aatto vietetään omassa kodissamme. Nyt kun lapsemme ymmärtävät ja fiilistelevät enemmän joulua on ihanaa alkaa rakentamaan perheemme omaa joulua omaan kotiimme.

Meille tulee joulupukki! Niin pitkään kuin lapset ovat pieniä ja uskovat joulupukkiin, haluan, että meille tulee joulupukki aattoisin. Meillä oli kotona sama perinne kun olin itse pieni. En voi sanoin kuvailla sitä innostuksen ja jännityksen määrää aattoiltana kun joulupukki iso lahjasäkki olallaan.

Lapsena lahjat olivat ehdottomasti joulun kohokohta. Nyt odotan innolla kun omat lapseni tulevat avaamaan paketteja – heidän ilo ja onni tulee olemaan paras lahja itselleni!

Paljon syömistä, herkuttelua, hyviä keskusteluja, makoiluja sohvalla, saunomista, hauskoja pelihetkiä ja rentoutumista – näitä asioista toivon jouluna 2018.

My Sweater from H&M (*find here)

Photos: Hanna Väyrynen/ edit by me

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. Jonna 30.12.2018

    Hei! Olisi huippua jos voisitte Hannan kanssa tehdä podijakson liittyen lasten kuvien ja nimien julkaisemiseen somessa. Nykyisin monilla ihan ns. tavallisilla ihmisilläkin tuntuu olevan tosi tiukka linja lastensa kuvien julkaisemiseen, joten olisi kiva kuulla ajatuksianne kun teillä on lisäksi niin paljon enemmän seuraajia kuin meillä taviksilla, hah.

    Ps. Olen juuri saanut ensimmäisen lapseni ja monet teidän podcast-jaksot on olleet ihan huippuhyvää ja hauskaa vaunulenkkeillessä kuunneltavaa tähän elämäntilanteeseen, kiitos siis hyvästä podista! 🙂

    Vastaa