VIIKONLOPUN UPS AND DOWNS

Viikonloppu vierähti supernopeasti. Mikä siinä onkin, että joskus viikonloppu tuntuu vain lentävän ohi kun se toisinaan matelee (mikä on ihanaa!). Perjantai on meille päivä, jolloin lähes poikkeuksetta tilaamme kotiin take-awaytä. PItkän viikon jälkeen on ihana kun saa vaan rojahtaa sohvalle ja ruoka toimitetaan valmiina kotiovelle. Viime perjantai ei ollut poikkeus ja tilasimme taas pitkästä aikaa suosikkiravintolastamme Sushibarista. Lapset söivät eri ruokaa, mutta pikku hiljaa Liliakin jo haluaa maistella sushia. Ainakin californiarullat uppoaa pikkuneidille ja edamamepapuja molemmat lapset syövät meilkein omat rasiansa.

Lauantai aamu aloitettiin joulukuusen koristamisella. Olin luvannut lapsille, että laitamme eteisessä muutaman viikon pahvilaatikossa seisseen joulukuusen nyt vihdoinkin viikonloppuna pystyyn, joten he olivat enemmän kuin innoissaan kun muistutin heitä aamulla, että tänään on kuusenlaittopäivä. Laitoin Michael Bublet soimaan ja aloimme koko perheen voimin laittaa uutta joulukuusta paikoilleen. Olin tilannut meille uuden lumikuusen, josta olin innoissani! Laitan kuvia myöhemmin tänne bloginkin puolelle, sillä lumikuusi on todella kaunis. Koristelun jälkeen suuntasimme äitini luo, sillä lapset olivat menossa sinne yökylään. Minä ja Miklu kun olimme sopineet illallistreffit minun serkkuni ja hänen miehensä kanssa jo kuukausia sitten.

Sunnuntaiaamu puolestaan alkoi vähän huonomalla vireellä, kun heti aamulla puhelimen avatessani, huomasin äitini lähettämät viestit lasten sairastumisesta. Oh no! Ilmeisesti vatsatauti oli iskenyt pikkuisiin, sillä olivat oksennelleet sekä yöllä että aamulla. Äkkiä siis autoon ja lapsia hakemaan. Onneksi tilanne ei kuitenkaan ollut niin huono kuin mitä viestien perusteella olin alunperin ajatellut. Molemmat lapset olivat todella hyväntuulisia ja voivat ihan hyvin. Oksentelu jäi loppupeleissä niihin yksiin kertoihin, joten ehkä kyseessä oli jokin pieni vatsapöpö vaan. Tai ainakin toivotaan niin… Nyt sitten jännitetään seuraavat päivät saadaanko mekin mieheni kanssa tuo vatsapöpö. Yleensähän nämä taudit kiertävät läpi koko perheen. Täytyy kyllä sanoa, että lapsemme ovat olleet todella vähän kipeinä. Koko viime syksynäkään ei yhtään sairaspäivää heillä, joten tämä pieni vatsapöpö otettakoon vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Niina 26.11.2018

  Voih olisin niin halunnut nähdä kuusesta kuvia! <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 27.11.2018

   Ihan varmasti tulossa blogiin vielä monet kuvat! 🙂

   Vastaa
 2. Maya P 26.11.2018

  Meidän kaksvee rakastaa sushia, lohinigirit menee välillä sellaisenaan mutta makeista tökkää kalan sormella irti – sitten iso pala lohta suuhun ja silmät kiinni. Ja kommentti ”herrrkulllista, taas herkkua”. ? Ja sitten vähän riisiä päälle. Samoin edamamet syö mielellään. Viime perjantaina tosin kulautti vielä soijatkin päälle ja pyysi lisää ?‍♀️

  Vastaa
  • Metti Forssell 27.11.2018

   Voi miten söpöä! Meillä pienemmälle ei vielä uppoa kuin edamamet, mutta isompi maistelee jo mielellään 🙂

   Vastaa
 3. Saaga 26.11.2018

  Meillä usein myös perjantaina take away-ruokaa. Se on ihanan leppoisaa viikonlopun alkuun ❤

  Vastaa
  • Metti Forssell 27.11.2018

   No eikö vaan! Niin ihanan rentouttava aloitus viikonlopulle <3

   Vastaa
 4. sofi 27.11.2018

  nii ja ei tullut sitten mieleen että oksentelun ym. syynä vois olla just se sushi! …..

  Tampereella lähti nororyöppy ravintolan sushista – nelisenkymmentä tartuntaa
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tampereella-lahti-nororyoppy-ravintolan-sushista-nelisenkymmenta-tartuntaa/6745872

  Vastaa
  • Metti Forssell 27.11.2018

   Meidän lasten dagiksessa on vatsatautia ja uskon, että he ovat saaneet tartunnan sieltä :/ Ja maistelivat sushia sen verran vähän (ja itse asiassa eivät raakaa kalaa ollenkaan) että en usko, että se siitä tuli… Toki eihän sitä varmaksi osaa sanoa 🙂

   Vastaa
 5. Anna 27.11.2018

  Meillä käytössä perjantain take away-traditio – ihan parasta!! Itse en ainakaan jaksa kokata perjantaisin mitään 😀 meidän 1v3kk tykkää sushibarin avokadosusheista! Missä kävitte dinnerillä? ? ja kiitos ihanasta blogista! Piristää aina päivää ja inspiroi. Toivottavasti lasten taudit on jo takanapäin!

  Vastaa
 6. Petra 28.11.2018

  Samuji!
  Ja jos saa mennä kerroksen alaspäin niin siellä myös suomalaista designia , m.gummerus. Mahtava!

  Vastaa