MITEN TEHDÄ NÄYTTÄVÄ JUHLAMEIKKI?

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Egon kanssa

Minulta kysytään valtavasti vinkkejä erilaisten meikkien tekoon sekä mitä meikkituotteita käytän. Pääsinkin ihanasti näin juhlakauden kynnyksellä yhdessä Egon kanssa valitsemaan heidän laajasta valikoimastaan suosikkimeikkituotteeni juhlameikin tekoon. Egohan on siis Yliopiston Apteekin hyvinvoinnin ja kauneuden erikoisliike, josta löytyy uskomattoman laaja valikoima erilaisia merkkejä sekä tuotteita aina luonnonkosmetiikasta vitamiineihin sekä meikkituotteista terveyspatukoihin. Tällä kertaa valitsin heidän valikoimastaan omat lempituotteeni täydellisen ja juhlavan meikin tekoon. Tässä postauksessa saat siis sekä tärppivinkit loistaviin tuotteisiin sekä samalla ohjeistusta siihen, miten juhlameikkini teen.

BIOeffect – Micellar Cleansing Water

Medik8 – C-Tetra Lipid Vitamin C Antioxidant Cream

Medik8 – Hydra 85 Liquid Rehydration Serum

Kauniin meikin perusta on hyvinvoiva iho. Meikistä on vaikeaa saada tasaisen kaunista ja kuulasta, jos ihoa on hoidettu huonosti. Kun elämme vuoden pimeintä ja kylmintä aikaa ihonhoidon merkitys ja tärkeys vain korostuu entisestään. Ihon huolellinen puhdistus ja riittävä kosteutus ovat ensisijaisen tärkeitä. On myös tärkeää löytää juuri omalle ihotyypilleen ne kaikista sopivimmat tuotteet, joista saa omalle ihoilleen parhaimman tehon ja hyödyn. Sain Egon ammattitaitoiselta kosmetologilta opastusta itselleni oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden löytämiseen. Hän suositteli minulle puhdistukseen BIOeffectin puhdistusvettä. Tuote on todella tehokas, mutta samalla ihanan hellävarainen. Raikas ja helppokäyttöinen micellarvesi puhdistaa tehokkaasti meikin ja epäpuhtaudet sekä kosteuttaa ihoa.

Puhdistuksen jälkeen, ennen varsinaisen meikin laittoa, on vuorossa ihon kosteutus. Talvella ihoni on kuiva, joten huolellinen kosteutus on välttämätöntä. Käytössäni on erinomaisen ja jo vuosia käytössäni olleen Medik8 kasvojen kosteutustuotteet; tehokosteuttava seerumi sekä C-vitamiinia sisältävä kosteusvoide. Kesällä pelkkä kasvovoide on riittää itselläni käytettäväksi meikin alle päivisin, mutta näin talvella tarvitsen ehdottomasti enemmän kosteutusta iholleni. Medik8 tehokosteuttava seerumi on loistava ja helppokäyttöinen tuote, jota levitetään muutama tippa kasvojen iholle ennen varsinaista päivävoidetta. Seerumi imeytyy nopeasti ja pitää ihon ihanan kosteutettuna ja pehmeänä koko päivän. Saman tuoteperheen kosteusvoide, C-vitamiinia sisältävä C-Tetra Lipid Vitamin C Antioxidant Cream, on niin ikään meikin alla käytettävä kosteutusvoide. Tuote sisältää paljon C-vitamiinia, joka muun muassa ehkäisee ihon vanhenemista, stimuloi tehokkaasti ihon kollageenin tuotantoa sekä ehkäisee pigmentaatiota. Vaikka voide on koostumukseltaan ihanan kevyt, kosteuttaa se ihoa perusteellisesti.

Clarins – Skin Illusion 

Juhlameikki aloitetaan levittämällä meikkivoide kasvoille. Vihaan liian paksua ja pakkelimaista tunnetta kasvoilla, joten yritän aina valita meikkivoiteen, joka olisi mahdollisimman kosteuttava sekä sopivan kevyt. Clarinsin Skin Illusion meikkivoide antaa kasvoille raikkaan ja erittäin kauniin kuullon hetkessä (minulla sävy 110). Tämä kosteuttava meikkivoide suorastaan hellii ihoa peittäen ihon virheitä luonnollisen ohuesti. Lisäpeittoa saa tarvittaessa kerrostamalla.

Clarins – Bronzing Duo Mineral Power Compact

Clarins – Blush Prodige 

Juhlameikissä hehku on oleellista, joten seuraavaksi kasvoille hieman aurinkopuuteria sekä poskipunaa! Aurinkopuuteri on tuote, joka tuo lämpimän ja upean hehkun kasvoille. Itse tykkään käyttää aurinkopuuteria kasvojeni varjostusten tekoon. Koen, että puuterimaisilla tuotteilla kasvojen kevyt ja hienovarainen varjostaminen on paljon helpompaa kuin esimerkiksi vahamaisilla tuotteilla. Varjostus tehdään levittämällä aurinkopuuteria poskipäiden alle (kuvassa oikealla), ohimoille, sekä leukarajaan kasvojen molemmille puolille. Varjostusten tekemisten jälkeen on tärkeää muistaa häivyttää rajat isolla sudilla, ettei kasvoille jää tarkkoja merkkejä varjostusten rajoista. Tässä Clarinsin Bronzing Duo Mineral aurinkopuuterissa on kaksi eri sävyä, joka mahdollistaa sävyjen yhdistelyn ja käyttämisen eri aluilla.

Aurinkopuuterin jälkeen tarvitaan kasvoille vielä ripaus kaunista hehkua, eli poskipunaa. Poskipuna on minun ehdoton suosikkimeikkituotteeni, jota en koskaan jätä meikistäni pois. Poskipuna tuo kasvoille kaunista ja tervettä hehkua, joka mielestäni näyttää niin kauniilta. Ihastuin palavasti tähän Clarinsin pinkin sävyiseen (03 – Miami Pink) raikkaaseen poskipunaan, joka levittyy silkkisen kevyesti kasvoille.

Tämän juhlameikin näyttävin osuus on ehdottomasti silmät! Tykkään valtavasti juhlameikissä silmämeikistä, joka on loihdittu käyttämällä eri lämpimänsävyisiä luomivärejä. Varsinkin erilaiset ruskeat, kupari, kulta ja rusehtavan punertavat sävyt ovat suosikkejani tällä hetkellä. Löysinkin Egon myymälästä ihan täydellisen luomiväripaletin, jolla tein tämän juhlameikin!

Isadora – Eyeshadow Quartet (sävy 18 Boho Browns)

1. Levitä Isadoran paletin vaaleinta helmiäissävyä (ylhäällä vasen) koko liikkuvalle luomelle.

2. Levitä vaaleinta helmiäissävyä liikkuvan luomen lisäksi myös kulmaluulle aivan kulmakarvojen alapuolelle.

3. Seuraavaksi vuorossa paletin toiseksi tummin sävy (ylhäällä oikea). Levitä aavistuksen tummempaa sävyä luomivakoon. Luomiväri korostaa silmän muotoa muodostamalla ”varjon” luomivakoon.  Muista häivyttää levityksen jälkeen aavistuksen isommalla siveltimellä.

4. Levitä paletin tumminta sävyä (alhaalla oikea) luomen ulkonurkkaan ohuella siveltimellä. Tummaa luomiväriä voi levittää myös silmän ulkonurkasta ulos- ja ylöspäin, jos haluaa luoda silmämeikkiin hieman kissamaisen fiiliksen. Muista lopuksi huolellinen häivytys. Häivytä luomen ulkonurkasta kohti sisänurkkaa niin, että väri liukuu tummasta vaaleaan.

(Häivytyksen tarkoitus on saada luomivärin värit liukumaan saumattomasti luomella ilman selvästi havaittavia rajoja.)

5. Levitä tumminta sävyä myös alaluomelle juhlavan dramaattisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Inika Organic – Loose Mineral Eyeshadow (vegaaninen tuotemerkki)

6. Halusin vielä lisätä juhlameikin näyttävyyttä lisäämällä hohtavaa kuparinväristä irtoluomiväriä liikkuvan luomen keskiosaan (minulla sävy Copper Crush). Irtoluomivärin kanssa saa olla hyvin varovainen, ettei pieniä glitterihiukkasia ole ympäri kasvoja. Pieni määrä tuotetta riittää.

7. Vielä rajaukset silmiin sekä ripsiväri ja silmämeikki on valmis!

Kora Organics – Rose Quartz Luminizer

Kora Organics – Baing Rose Mist

Vahvan silmämeikin vastapainoksi halusin pitää huulimeikin todella neutraalina. Huulissani on Isadoran Lip Desire Sculpting -huulipunaa (sävy 29 Rebel Nude). Huulimeikin korostuksessa (sekä muunkin meikin korostukseen) käytin kuvassa näkyvää aivan ihanaa Kora Organicsin Rose Quartx Luminizer tuotetta, joka ihana monitoimituote. Tämä vaaleanpunainen korostussävy antaa iholle luonnollista hehkua sekä pehmentää ja kosteuttaa ihoa.

Meikkaamisen jälkeen suihkutan vielä lopuksi kasvoilleni niin ikään Kora Organicsin kasvosuihketta, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa. Tämä hennolle ruusulle tuoksuva kasvosuihke tuo ihanan tunteen lisäksi iholle aivan taivaallisen ihanan tuoksun!

Ovatko Egon liikkeet sinulle jo tuttuja? Egon liikkeitä löytyy pääkaupunkiseudulta jo kaikkiaan neljä; Iso Omenasta, Forumista ja Jumbosta. Uusin liike on vastikään avattu nyt myös kauppakeskus Rediin. Suosittelen lämpimästi kurkkaamaan tämän aivan ihanan kauneuden- ja hyvinvoinnin erikoisliikkeen, joka kantaa valikoimassaan laajasti upeita tuotemerkkejä ja tuotteita. Egon ammattitaitoinen ja yställinen palvelu on vertaansa vaille, joten tulet varmasti löytämään etsimäsi – ja enemmän! Koko marraskuun ajan Egolla on -20% kaikista huulikiilloista ja -punista, joten nyt on oivallinen aika hankkia uusia ihania huulimeikkejä juhlameikkeihin! Egolta löytyy myös kattava verkkokauppa, jonka löydät osoitteesta yliopistonapteekki.fi/ego.

ARVONTA! Nyt sinulla on upea mahdollisuus voittaa kaikki nämä postauksessa nähdyt meikkituotteet (ei ihonhoitotuotteet). Arvontaan voit osallistua instagrammissani @mettiforssell Ego yhteistyökuvan yhteydessä. Arvonta aikaa on perjantaihin 23.11.18 klo 15 asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. Helen 21.11.2018

    Ei ole tuttu tuo Ego, nimen olen tainnut jossain kuulla, en muuta. Katsoin ensin, että tuo upea kimaltava vaate on jakku, mutta taitaakin olla mekko. Takkimekko?

    Vastaa