MITEN MINUSTA TULI METTI?

Olenko koskaan kertonut teille tarinaa siitä, miten minulle päädyttiin antamaan nimi Metti? Metti on suhteellisen harvinainen nimi ja minulta kysytään todella usein ”Miksi sinusta tuli Metti?”

Isäni oli nuoruudessaan tavannut taiteilija Outi Heiskasen jossain taidetapahtumassa ja oli jutellut siellä hänen kanssaan. Jossain vaiheessa heidän keskustelujaan oli ilmennyt, että Outi Heiskasen tyttären nimi on Metti. Isäni ihastui nimeen valtavasti ja päätti siltä seisomalta, että jos hän ikinä saisi tyttären, haluaisi hän antaa hänelle tuon maailman kauneimman nimen. Kun vuosia ja vuosia tämän tapahtuman jälkeen isäni omalle esikoiselle (joka sattui olemaan tyttö) nimenantaminen tuli ajankohtaiseksi, pysyi isäni edelleen vahvasti omassa tahdossaan. Äitini olisi halunnut antaa nimekseni Ella, mutta isäni ei suostunut antamaan periksi. Siispä minusta tuli Metti.

Pienempänä en kovasti tykännyt nimestäni. Tai pikemminkin minulla oli aika neutraali suhtautuminen nimeeni – en vihannut sitä, en rakastanut sitä. Lapsena muistan kuitenkin toivoneeni, että voi kun nimeni olisi ollut jokin hieman ”normaalimpi”, sillä kyllästyin siihen, että ihmiset AINA sanoivat nimeni väärin. Olin aina Mette. Ja ihan ymmärrettäväähän se on, sillä Mette on Suomessa paljon yleisempi nimi kuin Metti. Erehdystä nimeni suhteen ei ole helpottanut myöskään se, että kaikkien rakastama ja päivittäin tv.stä seuraama meteorologi on nimeltään Mette (Mannonen). ”Ai Mette niin kuin se meteorologi?” 😀 Tämän lauseen olen kuullut elämäni aikana valehtelematta tuhansia kertoja.

Nyt kuitenkin vuosien varrella olen oppinut pitämään nimestäni ja arvostamaan sitä. Minusta on ihanaa, että nimeni on erilainen. Ei tule ihan joka kulman takaa toista Mettiä vastaan 😉

Zara Blazer & Top

Bershka Denim Skirt

Ray Ban Sunglasses

Prada Bag

&Other Stories Boots

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 kommenttia

 1. Henriikka 20.11.2018

  Aivan ihana tuo asu! 🙂

  Vastaa
 2. Juliette 20.11.2018

  Mäkin halusin pienenä, että mulla olis joku ”normaali” nimi; Iida, Linda tai vastaava. En tykännyt omastani ollenkaan! Lisäksi omasta nimestä on niin monta muunnelmaa tullut vastaan vuosien varrella. Se on ollut Julietta, Juulia, Juuli ja kaikkia en edes muista. Nykyään en voisi kuvitella olevani kukaan muu kuin Juliette. Onneksi vanhemmat keksivät nimeksi vähän erilaisemman nimen kuin muilla. Nykyään osaa olla kiitollinen siitä, että on erilainen nimi kuin suurella osalla muilla. ?

  Vastaa
 3. Milla 20.11.2018

  Metti on niin kaunis nimi <3 Onneks sun isäsi piti pintansa : D

  Vastaa
 4. Arja 21.11.2018

  Miten päädyitte valitsemaan omille lapsillenne nimet, oliko helppo päätös vai pitkällinen pohdinta?

  Vastaa
 5. ? 21.11.2018

  Eli olet nimetty Reino Nordinin äidin mukaan:)

  Vastaa
 6. Saana Koskinen 07.12.2018

  Minulla on Metti-niminen serkku jolla nimi ollut jo yli 40v.

  Vastaa