POSITIIVISEN KAUTTA

Olen tietoisesti pyrkinyt kehittämään omaa ajattelumalliani enemmän ja enemmän positiivisempaan suuntaan. Olen nuorempana nähnyt asioita monesti hyvin mustavalkoisesti enkä tavallaan antanut itselleni mahdollisuutta käsitellä asioita useammalta kantilta. Ehkä mustavalkoisuus kuuluu jollain tavalla nuoruuteen, kun tuntuu, että kaikesta ”pitää taistella”, olla oikeassa ja tuoda omaa ääntä esille, koska haluaa osoittaa kaikille olevansa omien periaatteidensa takana. Nämä muistot saavat minut nyt hymähtämään ja jopa hieman häpeämään nuoruuden ajattelutapaani. Voisin kuitenkin kuvitella, että ehkä jotkut muutkin ovat olleet samassa tilanteessa? Valitettavan usein on tullut kiinnitettyä huomiota negatiivisiin seikkoihin, sillä ihmiset jo luonnostaankin poimivat ympäristöstään paljon herkemmin asioita, jotka ovat heidän mielestään ”väärin”. Omien asenteiden tunnistaminen on ensimmäinen askel kohti selkeämpää ymmärrystä itsestään ja ajattelumallistaan. Omaa mieltään täytyy opettaa positiiviseen ajatteluun ja opettaa keskittymään ja havainnoimaan ympäristöstään hyviä asioita. En tiedä mitä vuosien varrella on tapahtunut, mutta aikaisemmin hyvinkin mustavalkoinen Metti ajattelee asioista enää harvakseltaan joko tai -periaatteella.

Puolisossani on lukuisia uskomattomia piirteitä, mutta yksi niistä on ehdottomasti hänen positiivisuus ja nimenomaan kyky positiiviseen ajatteluun. En ole koskaan aikaisemmin tavannut ihmistä, jonka mieli olisi niin täydellisesti keskittynyt huomioimaan ihan jokaisessa ihmisessä, asiassa ja tilanteessa aina positiivisen puolen. Tämä ei tarkoita, etteikö hän havainnoisi epäkohtia ympärillään, mutta niiden vaikutus jää hyvin pieneksi, sillä epäkohtiin keskittyminen vie hänen mielestään turhaa aikaa ja energiaa. Mieheni uskoo vahvasti vetovoimanlakiin ja siihen, että jos antaa positiivista energiaa ulospäin, saa sitä myös itse takaisin. Hän ei koskaan keskity (tai hänen sanojensa mukaan halua kuluttaa energiaa) negatiivisten asioiden huomioimiseen vaan keskittyy huonommissakin tilanteissa positiivisiin puoliin. Hänen kokee vahvasti, että negatiivisiin asioihin keskittyminen tuo lisää negatiivisuutta elämään. Täytyy myöntää, että joskus hänen optimistisuus ja ainainen positiivisuus on saanut itseni jopa hieman ärsyyntymäänkin (koska riitapukaria en hänestä saa), mutta ajan myötä olen huomannut miten paljon hyvää positiivisen ajattelun malli voikaan tuoda elämään. Kaikki mitä sanomme, teemme ja tunnemme on lähtöisin mielestämme.

Mieheni kautta olen itsekin kehittänyt omaa positiivista ajattelua ja huomannut, että elämä on yksinkertaisesti paljon mukavampaa ja helpompaa kun jättää tarttumatta pieniin negatiivisiin asioihin (monesti liiankin arkisiin asioihin) ja yrittää huonoissakin asioissa tai vastoinkäymisissä nähdä aina jotain paljon hyvää. Vaikka joskus jokin asia saattaa hieman ärsyttää tai surettaa, kannattaa se laittaa isompaan perspektiiviin ja sen jälkeen pohtia kannattaako tälle ärsytyksen tunteelle antaa valtaa? Yleensä ei.

Positiivisen ajattelun myötä on ollut mahtavaa huomata miten monet asiat, joihin olisin aikaisemmin tarttunut ja kuluttanut aikaani ja energiaani, menevät nyt ohi. Kun fokus ulkoisissa asioissa on nykyään huomattavan paljon positiivisempi huomaan sen myötä näkeväni entistä enemmän ihmisissä ja tilanteissa hyvää. Tiedän, että minulla on vielä matkaa mieheni yltiöpositiiviseen ajattelumalliin, mutta tiedän, että olen sillä tiellä. Näen nyt ja tulevaisuudessa entistä enemmän positiivisia asioita ympärilläni, jotka tuovat paremman lopputuloksen sekä ulkopuolisille että itselleni.

&Other stories Sweater (*find here)
H&M Skirt (*find here)
Chanel Bag
Kurt Geiger Boots
Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography
*adlinks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Janeem 22.10.2018

  Ihana postaus! Olen aina ollu peruspositiivinen, mutta yrittäny harjotella positiivisuutta vieläkin enemmän. Oon vaan huomannu että joskus muiden negatiivisuus on niin raskasta, että välillä tuntuu että olis helpompaa olla negatiivinen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 28.10.2018

   Kiitos paljon, kiva kuulla <3 Ja mulla ihan sama fiilis mikä sulla liittyen negatiivisuuteen… :/ Vaikka se on valitettavaa niin negatiivisuus kyllä tarttuu helposti… Toivottavasti omalla positiivisemmalla asenteella saisi sitten tartutettua sitä positiivisuutta myös ympäristöönsä ja saisi sitä näin muilta myös enemmän omaan suuntaan 🙂

   Vastaa
 2. Mar 27.10.2018

  Kiitos tästä!! Tämä toimii hyvänä muistutuksena ja kannustimena itselleni positiivisen ajattelun tärkeydestä! Kiitos myös kivoista podeista, vaikutat erittäin mukavalta ja fiksulta naiselta.

  Vastaa
  • Metti Forssell 28.10.2018

   Kiva kuulla, että pidit postauksesta! Ja kiitos muutenkin kauniista sanoistasi <3 Rentouttavaa viikonloppua! 🙂

   Vastaa