MITEN LATAAT AKKUJA?

Jokaisella ihmisellä on oma tapansa rentoutua ja ladata akkuja. Toiset tykkäävät urheilla tai liikkua luonnossa kun taas toisille hieronnassa käyminen tai lukeminen auttavat rentoutumiseen. Tapoja on yhtä paljon kuin meitä ihmisiä. Viime viikot ovat olleet itselläni todella kiireisiä, jonka kruunasi vielä viime viikonlopun työreissu Kööpenhaminaan. Vaikka reissu oli kaikin puolin ihana ja antoisa, huomaan, että pitkään jatkuneiden hektisten päivien jälkeen kaipasin muutaman päivän tauon työntekoon. Siispä viikonloppu kului ainoastaan keskittymällä omaan hyvinvointiin ja rentoutumiseen.

Zara Blazer / Nili Lotan Skirt / Gucci Bag / Ray Ban Sunglasses / Zara Heels

Kirjoitin muutama viikko sitten blogiin ambiverttiudestani (voit lukea postauksen tästä, mikäli se on mennyt sinulta ohi). Lyhykäisyydessään kyse on siitä, miten huomaan oman persoonallisuustyyppini sujahtavan jonnekin intro- ja ekstrovertin välimaastoon. Yksi ambivertin ominaispiirteistä liittyykin nimenomaan näihin energiatasoihin ja siihen, miten hektisten ja tiiviiden sosiaalisten kanssakäymisten vastapainoksi ambivertti kaipaa rentoutumista, rauhoittumista ja joskus jopa yksinoloa akkujen lataamiseen.

Omien energiatasojen lataaminen ei valitettavasti ole yhtä helppoa kuin puhelimen akkujen lataus. Voi kuin olisikin… Tai kuinka mahtavaa olisikaan jos pystyisi suoraan näkemään oman varaustason? Kun joku ilmoittaisi sinulle, että nyt oma energiatasosi on 70% tai 30%? Toki tarkemmalla itsetutkiskelulla olisi mahdollista huomata erilaisia merkkejä energiatasoissaan ja näin arvioida omien akkujen varaustasoja.

Omia akkujani lataa ehdottomasti tehokkaimmin uni. Unen merkitys omalle fyysiselle ja psyykkiselle hyvinvoinnille ovat erittäin tärkeä. Huomaan myös unen olevan ehdottomasti yksin avaintekijöistä stressitasojeni lieventämiseen. Kaikki näyttää valoisammalta hyvien unien jälkeen. Unen lisäksi saan liikunnasta valtavasti hyvää energiaa ja jonkinlaisen vapautuneisuuden tunteen. Raikas ilma yhdistettynä sporttaamiseen on itselleni se paras yhdistelmä.

Myöskin kotona rentoutuminen ja rauhallisesti vietetty aika ovat omien energiatasojeni nostattajia. Rakastan viettää aikaa kotona, katsella sarjoja, leipoa tai vaan olla ja rauhoittua. Joskus jopa siivoaminen on itselleni rentouttavaa, ainakin silloin jos saan tehdä sitä omalla temmolla. Tiukoista aikatauluista johtuva paine aiheuttaa itselleni ehdottomasti eniten stressiä. Silloin kun ei ole kiire minnekään ja saa tehdä asioita omalla tahdillaan pystyn parhaiten rentoutumaan. Omaan rentoutumiseeni liittyy vahvasti myös hiljaisuus. Melu ja härdelli ovat itselleni kuluttavia asioita, joten aina kun pyrin rentoutumaan teen sen mielelläni täydellisessä hiljaisuudessa.

Miten sinä rentoudut parhaiten? 

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 kommenttia

 1. Jarina 15.10.2018

  Ihana blazeri!!

  Vastaa
 2. Saaga 15.10.2018

  Olipa kiva postaus ? Tänään itselläni oli hieman ”takkuinen”maanantai. Viikonloppu oli kyllä ihana kelien puolesta ja muutenkin ☀️ siivous omassa rauhassa toimii yhtenä rentoutumis keinona myös täällä. Kiitti inspiroivasta blogista!

  Vastaa
 3. Anne-Mari 16.10.2018

  Kahvihetket, lenkit, aamupala tuokio ja perheen kanssa vietetty aika, pitävät stressitasot yleensä matalalla. Myös se, että välillä nauraa niin, että sattuu on parasta nollaamista. Todellakin myös uni, mistä kirjoitit…jos huonoja öitä on takana, vaikuttaa se heti fiilikseen. Olo tuntuu ”darraiselta” ja ajatus ei kulje.

  Vastaa
 4. Eve 16.10.2018

  Rentoudun käymällä yksin kaikessa rauhassa saunassa. Tehden siinä samalla kasvo- ja hiusnaamion. Uni on tietysti myös tärkeä asia mikä lataa akkuja ja saunan päälle unikin maistuu paremmin. Rentouttavaa on myös autolla ajaessa kuunnella menevää, hyvän fiiliksen tuovaa musiikkia. Lisäksi on rentouttavaa kun saa rauhassa puuhastella omia juttuja, oli se sitten sohvalla löhöilyä tv:n parissa, siivoilua, blogien lukemista yms… Itselleni rentouttavaa on ihme kyllä myös oma aika kaupoilla kierrellen, tätä oppii arvostamaan sitten kun on kokemusta kaupoilla käymisestä pienten lasten kanssa? Raitis ilma ja luonnossa liikkuminen on myös aina hyvän fiiliksen tuova asia.

  Vastaa
 5. ida ihana 17.10.2018

  Mullekin se uni on ihan kaiken edellytys, ja sitten sen jälkeen mukavat pienet irtiotot arjessa esimerkiksi kirppistely, leffareissu tai muu mukava tekeminen läheisten kanssa omassa kaupungissa Helsingissä tai reissussa. Kotoilu on myös tärkeää itsekseni käsitöiden, romaanien ja netflixin kanssa 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa