Unelmien pallomekko

Massimo Dutti Dress / Prada Bag / Alighieri Earrings / Mango Necklace / Zara Boots

Lähes joka kerta kun olen pukeutunut tähän ruskeansävyiseen pallomekkoon, olen saanut ympärillä olevilta ihmisiltä viittaavia kommentteja Pretty Woman -elokuvaan. Muistatteko sen kohtauksen, jossa Julia Roberts menee deittinsä kanssa katsomaan polo-matsia? Siinä hänellä on päällään tyylikäs ruskea mekko valkoisilla palloilla, vyötäröä korostaa paksu vyö ja päässä komeilee asuun sopiva lierihattu. Itse en mekkoa ostaessani tajunnut kyseistä referenssiä, mutta kyllä kieltämättä mekoissa jotain samaa on. Ainakin mekon kaunis lämpimänruskea värisävy sekä palloprintti, jotka ovat trendejä jo lähes 30 vuoden takaa. Nyt monet 90-luvun takaiset trendit inspiroivat tämän hetken muotia vahvasti.

Itse tykkään valtavasti monista tämän hetken 90-luvusta inspiroituneista trendeistä. Ehkä se johtuu siitä, että en itse vielä silloin 90-luvulla pukeutunut kyseisiin trendeihin. Sen ajan muoti on siis minulle vielä täysin uutta ja inspiroivaa eikä mihinkään trendiin liity mitään noloja flash back -muistoja. Esimerkiksi pyöräilyshortsit, vyölaukut, kissamaiset aurinkolasit, korkeat vyötätöt tai spagettiolkaimet ovat muutamia omia 90-lukua henkiviä suosikkitrendejäni.

Mitä mieltä te olette 90-luvun muodista? Mitkä näistä trendeistä ovat suosikkejasi, mitkä puolestaan inhokkeja? Entäpä mitä tykkäätte lookistani? Tuliko asusta mieleen Pretty Woman -elokuva?

Photos: Kaisa Turunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 kommenttia

 1. Elllla 20.08.2018

  Saappaat yhdistettynä tuohon mekkoon eivät ole mieleeni, mutta mekko on kaunis 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.08.2018

   Kiitos kommentista! Itse just nimenomaan fiilistelen mekon ja saappaiden yhdistelmää, mutta ymmärrän täysin, ettei miellytä kaikkia 🙂

   Vastaa
 2. Anna 20.08.2018

  Siis niin upea look! Toi bootsit + mekko combo on ihan täydellinen ???

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.08.2018

   Kiitos kovasti Anna! 🙂 I love it too <3

   Vastaa
 3. Emilia S24 20.08.2018

  Ihana look! Sopii tosi hyvin sulle tuo mekko ja tuo ruskean sävy. Ite saattaisin myös käyttää tossa asussa clutch-tyylistä laukkua 🙂 omia suosikkeja 90-luvun tyylistä on spagettiolkaimet 🙂 kiitos kun päivität niin usein sun blogia, luen päivittäin 🙂

  Vastaa
 4. Laila 20.08.2018

  Viisitoista vuotiaana minulla oli kirkkaanvihreä makko, jossa oli valkoisia palloja – sen koommin en ole pallokuvioista välittänyt. Mutta nyt täytyy todeta, että onpa päälläsi aivan upea mekko – niin malli, väri kuin pallotkin kohdallaa ja valkoiset saappaat antavat asuusi tiettyä ”asennetta”!
  To me too?

  Vastaa
 5. Paula 21.08.2018

  Mekko on kaunis, mutta saapukkaiden kanssa sun mittasuhteet eivät näytä hyvältä, sorry. Jos olisi lyhyempi henkilö niin sitten ehkä….

  Vastaa
  • annim 21.08.2018

   En halua omalla kommentillani loukata millään tavalla, ja se ei todellakaan ole tarkoitus, mutta jokin tässä kommentissa jäi kaivertamaan ja siksi ajattelin avata enemmän ajatuksiani. Hyvässä hengessä, tottakai!?

   Mikä ehkä jäi häiritsemään on se että kommentoit upeaa mekkoa, mutta jotenkin onnistut kumoamaan sen tuolla ”saapukkaiden kanssa sun mittasuhteet eivät näytä hyvältä, sorry.” En usko että tarkoitit kommentillasi mitään ikävää, mutta miksi et voinut jättää kommetointia vain mekon kehumiseen? Tai miksi koit tarpeelliseksi kommentoida että ”sun mittasuhteet eivät näytä hyvältä”. Miksi ylipäätään koemme että toisen ulkonäön kommentoiminen on ihan ok? Ymmärtäisin jos kommentoisit että esimerkiksi saapaat eivät olleet sinun mieleesi, mutta toisen mittasuhteiden kommentoiminen tässä on täysin tarpeetonta. Oli mittasuhteiltaan millainen tahansa, on jokaisella pukeutujalla oikeus pukea päälleen mitä haluaa. (Toki tilannepukeutuminen ja muiden huomioiminen sillä tavalla on vähintäänkin suotavaa, se ei kuitenkaan liity tähän millään tapaa.)

   Annetaan muodin ja pukeutumisen olla hauskaa, oman persoonan esille tuomista, ilman ajatusta että ”mä en nyt voi pitää tätä kun mulla on niin lyhyet jalat/pitkä selkä/paksut pohkeet etc”. Itsellä ainakin (valitettavasti) on näitä ajatuksia omassa takaraivossa ihan riittämiin, ja olisi kovin ikävää jos joka kerta peili vastaisi takaisin ”no niin on”, jos valittaisin että ”onpas mulla pitkä selkä, ei tää näytä hyvältä”. Rikotaan rajoja, pidetään hauskaa ja leikitellään kun pukeudutaan. Kehutaan toisen asua tai tukkaa/meikkiä mitä vaan – sekä somessa että lähikaupan hedelmäosastolla. Pukeudutaan niin kuin itsestä tuntuu hyvältä!! Ja muistetaan kohdella myös itseä samalla tavalla kuin kohtelemme omia ystäviä..❤️

   Ylipäätään välillä tekee NIIN pahaa lukea postausten kommentteja, keskustelupalstoja, instagramin kommentointikenttiä ja yleistä keskustelua koko sosiaalisessa mediassa. Miten hirveällä tavalla naiset kommentoivat TOISIA naisia! Missä on se niiin paljon hehkutettu girl power? Hirvittää oikein miten naiset – joilla on tyttäriä, siskoja, äitejä ja naispuolisia ystäviä – kokevat että on täysin ok mennä kommentoimaan toisen ulkonäköä negatiiviseen sävyyn. Muutetaan tätä!

   Bloggaajia syyllistetään siitä että he ovat laittaneet itse itsensä julkisen suurennuslasin alle toisten kommentoitavaksi ja arvosteltavaksi, bring it on! Mutta eikö jokainen ihminen joka astuu ovesta ulos ihmisten ilmoille ole julkisen ”arvostelun” kohteena? Ihmiset muodostavat jatkuvasti mielipiteitä ja mielikuvia toisista ihmisistä, mutta niiden esille tuominen (varsinkaan negatiivisten!) ei ole koskaan mielestäni ollut hyvien käytöstapojen mukaista tai ylipäätään yleisesti hyväksyttävää. Sivusitte tätä aihetta yhdessä podcastissa, kun puhuitte että toisen ihmisen ulkonäön kommentoiminen ei pitäisi koskaan olla puheenaihe. En voisi enempää olla samaa mieltä. Joskus ihmiset perustelevat sitä jopa viitaten rehellisyyteen, mutta rehellisyys ja ilkeys ovat kaksi täysin eri asiaa.

   Pyydän jo etukäteen anteeksi jos pahoitit mielesi kommentistani Paula, monet asiat mitä yllä mainitsin ei liittynyt kommenttiisi, mutta ajatus lähti aika paljon rönsyilemään..

   Upea mekko ja upeat saapaat. Sekä yhdistettynä tai erikseen!☺️ Kiitos ihanan inspiroivasta blogista Metti! Niin toivoisin näkeväni täällä kommenteissa enemmän keskustelua, pohdintaa, toisten kehumista ja tukemista sellasta yleistä hyvää fiilistä! Onko mitään inspiroivampaa kun jakaa ajatuksia toisten mahtavien naisten kanssa, girls can!!❤️

   Vastaa