TEE AAMUSTASI PAREMPI – TÄSSÄ VINKIT!

Taannoin kerroin teille kuinka unettomat yöt meidän perheessä ovat viimein historiaa! Poikamme valvotti meitä pitkään öisin, kunnes kahden ikävuoden kilahtaessa mittariin päätti hän, että nyt yöheräilyt saavat riittää. Nyt olemmekin onnellisesti saaneet koko perhe nukkua viime viikot sikeästi.

Yöheräämisien loppuminen on luonnollisesti tehnyt jo itsessään ihmeitä energiatasolleni. Enää ei tee mieli vain sammuttaa herätyskelloa ja heittää peittoa korviin aamulla herätyskellon soidessa vaan sitä vastoin on ihana nousta ylös ja aloittaa uusi päivä hyvillä energioilla. Hyvät yöunet ovat luonnollisesti todella iso tekijä siihen, että aamu alkaa hyvin. On kuitenkin paljon muitakin pieniä asioita, joita tehdä tehdäkseen omista aamuista entistä parempia. Hyvin alkanut aamu asettaa tavoitteet ja yleisen fiilikseen tulevaan päivään. Haluathan, että päivästäsi tulee paras mahdollinen?

Minulle ihonhoito on tärkeää ja olen aina innoissani kun löydän hyviä ihonhoitotuotteita, jotka tekevät ihmeitä iholleni. Tärkeä osa omia aamujani ovat siis hifistely erilaisilla ihonhoitotuotteilla. Puhtaan raikas tunne kasvoilla heti aamusta on tärkeää.

Tässä muutamat tuotteet, jotka ovat olleet minulla käytössä jo pitkään. Aamulla levitän kasvoilleni puhdistuksen jälkeen Estelle & Thildin anti-age seerumia, joka on erityisesti tarkoitettu kirkastamaan ihoa sekä vähentämään tummia kohtia (esim. tummat silmänalukset) kasvoilla.

Iltaisin puolestaan käytän kasvoillani Estée Lauderin Advanced Night Repair -seerumia. Tuote tehostaa yöaikaan ihon luonnollista uusiutumisprosessia ja aamulla herätessä iho on edelleen ihanan pehmeä ja heleä!

Se ihana fiilis kun saat kömmittyä ylös sängystä ja saat ensimmäisen kuuman kahvikupposen käteen – parasta! Jo kahvin unelmallinen tuoksu saa olon mukavammaksi ja pirteämmäksi.

Vaikka rakastankin kahvia, olen yrittänyt vähentää kahvin juomista jonkin verran, sillä tiedän liiallisen kahvinjuonnin haittavaikutukset hyvinvointiin. Ennen aamukahvia juon ison lasillisen sitruunavettä, jolla on paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Sitruunavesi mm. auttaa ruoansulatuksessa, ehkäisee flunssaa, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vähentää tulehduksia. Sitruunaveden juomisella on myös positiivinen vaikutus ihon hyvinvointiin. On myös suositeltavaa syödä tai juoda jotain ennen kahvin nauttimista, sillä kahvi tyhjään vatsaan nautittuna ei ole paras vaihtoehto.

Sitruunan lisäksi käytän paljon inkivääriä juomissani – varsinkin aamuisin. Käytän inkivääriä juomissa (esimerkiksi ihan vain kuuman veden kanssa), smoothiessa sekä mahdollisimman usein myös juon inkiväärishotteja! Varsinkin orastavan flunssan iskiessä inkiväärishotti aamuisin tekee terää!

Aamuni parantuivat huimasti kun päätin tehdä aamuistani somettomia. Minulla oli paha tapa aina herätessäni ottaa ensimmäiseksi puhelin käteen ja alkaa tsekkailla yön aikana tulleita viestejä tai vain yksinkertaisesti selailla somekanavia läpi. Sen lisäksi, että tällaiseen tuhraan pläräilyyn meni liikaa aikaa, alkoi minua yksinkertaisesti ärsyttämään oma tapani aloittaa päivä ensimmäiseksi somettamalla. Päätin, että herätyskellon sammuttamisen jälkeen en koske puhelimeeni koko aamun aikana – ja se oli paras päätös ikinä! Nyt koen, että aamuni ovat rauhallisempia sekä paljon organisoitueempia. Olen tehokkaampi (luonnollisesti) sekä somettamisen sijaan voin keskittyä muihin paljon tärkeämpiin asioihin aamulla.

Onko sinulla jotain hyväksi havaittuja vinkkejä miten tehdä jokaisesta aamusta astetta miellyttävämpi? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Sandra 21.08.2018

    Mainio postaus ? Sitruuna vesi ja kahvi kuuluvat aamuihin myös täällä. Viikonloppuisin on aikaa laittaa myös niitä kynttilöitä.

    Vastaa
  2. Marika 22.08.2018

    Tuo somettamisen lopettaminen aamuisin olisi kyllä varmasti hyvä tapa tehdä aamuista parempia! Ja kynttilät voisi olla ihania aamulla, varsinkin sitten kun aamut alkavat olla pimeämpiä ?

    Vastaa