MISTÄ HAAVEILEN?

Instagram-storeihin tuli taannoin uusi toiminto, jonka avulla seuraajat voivat helposti esittää kysymyksiä storyn kautta seuraamilleen ihmisille. Toki kysymyksiä ja kommentteja on voinut esittää aikaisemminkin, mutta tämä uusi toiminto mahdollistaa julkaista saatuja kysymyksiä ja vastauksia anonyymisti seuraajien keskuudessa. Teinkin ensimmäisen q&a.n instagram-storyn puolella muutama viikko sitten ja sain teiltä valtavan määrän ihania kysymyksiä. Kiitos niistä!

Monet teistä kysyivät, että mistä asioista haaveilen ja unelmoin. Jätin kysymykseen vastaamatta, koska näihin kysymyksiin vastausta piti miettiä hieman pidempään. Mistä asioista oikeasti haaveilenkaan? Ensimmäinen ajatus oli, että henkilökohtaisessa elämässä olen jo itse asiassa saavuttanut todella paljon asioita, joista olen pienestä pitäen haaveillut. Olen naimisissa rakastamani ihmisen kanssa ja meillä on kaksi upeaa lasta. Meillä on ihana koti, olemme terveitä ja kaikki perusasiat muutenkin kunnossa. Tämä tekee minut todella onnelliseksi ja kiitolliseksi joka päivä.

Mistä haaveilen sitten työrintamalla? En olisi rehellisesti koskaan uskonut, että bloggaamisesta/sisällöntuottamisesta tulisi minulle ammatti. Kun aloitin blogini noin kolme vuotta sitten, haaveilin kyllä salaa, että tämä olisi joskus ihan oikea ammatti minulle. En sitä kuitenkaan koskaan ääneen uskaltanut sanoa, sillä jollain tasolla epäilin itseäni ja kykyjäni. Ajattelin, että en olisi tarpeeksi luova tai kiinnostava ihminen tähän hommaan. Mietin pääni puhki, että kuka ylipäätään lukisi juttujani ja miksi.

Olen aina ollut todella huono kertomaan haaveitani ääneen, sillä minua on pelottanut ajatus epäonnistumisesta. Muistan kuinka kouluaikoina en edes uskaltanut kavereilleni ääneen sanoa, että menipä koe hyvin, vaikka tunsin sen menneen. Halusin mielummin pitää odotukset matalalla, jotta hyvän koearvosanan tullessa se olisi itselleni positiivinen yllätys.

Tavallaan sama asia kävi myös blogini suhteen. Halusin aloittaa blogin, mutta tein hyvin selväksi sen, että vain harrastuksena. Syvällä sisimmissäni tiesin kuitenkin aina omat haaveeni ja tavoitteeni blogini suhteen, mutta niiden ääneen sanominen olisi ollut liian pelottavaa. Olen aina ollut all or nothing -tyyppinen ihminen, joka on samalla sekä hyvä että huono asia. Tunne epäonnistumisesta valtasi mieleni, joten ajattelin, että on parempi pitää haaveet itsellään, jotta en tuota pettymystä kenellekään. En itselleni enkä muille. Nyt jälkeenpäin ajattelen, että miksi? Mitä sitten jos epäonnistuu? Tai eihän kyseessä ole edes epäonnistuminen vaan puhtaasti se, että aina asiat eivät mene niin kuin suunnittelee tai haluaisi niiden menevän.

Minulla oli kuitenkin blogini kanssa alusta lähtien ajatuksesissa, että haluan sen menestyvän, muuten en kuluta siihen aikaani. Yksi haaveeni oli kirjoittaa blogiani Elle-lehden alla ja se haave toteutuikin yllättävän nopeasti, josta olen äärimmäisen kiitollinen. Blogitaipaleeni alussa muita haaveita olivat mm. päästä tekemään yhteistöitä mielenkiintoisten yritysten kanssa sekä tekemään pitkäkestoisia ja syvempiä brändilähettiläsyhteistöitä. Haaveilin myös, että olisin joskus tulevaisuudessa kasvona/keulakuvana jollekin merkille ja nyt sekin haave toteutui Max Factorin kanssa. Niin monet isot haaveet ovat siis tulleet toteen elämässäni ja olen niistä niin äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen.

Balenciaga Knit / Bershka Skirt / Chanel Bag / Ray Ban Sunglasses / Louis Vuitton Boots

Mutta siis, niihin nykyisiin haaveisiin. Koska vaikka kuinka moni haave olisikin jo toteutunut ei koskaan saa lakata unelmoimasta, eihän? Yksi iso haave minulla olisi olla mukana suunnittelemassa omaa mallistoa. Kuten tiedätte rakastan muotia ja olisi upeaa suunnitella myös itse vaatteita. Tällä hetkellä minua ei niinkään kiinnostaisi perustaa omaa vaatemerkkiä (voisi olla liian iso pala haukattavaksi heh), mutta haaveena olisi päästä jonkin nykyisen vaatemerkin kanssa suunnittelemaan oma nimikkomallisto. Se olisi niin siistiä!! Tai yhtä upeaa olisi päästä vaikka suunnittelemaan jollekin kosmetiikkamerkille oma nimikko meikki/kosmetiikkasarja. Siinäpä vasta yksi iso haave! Ehkä tulevaisuudessa rohkenen vielä jakamaan lisää omia unelmiani täällä bloginkin puolella enkä vain pääni sisällä.

Mistä sinä unelmoit tai haaveilet?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Saara 15.08.2018

  Hei ihana postaus!<3 Ja ihana asu 🙂

  Vastaa
 2. Tiina 15.08.2018

  Kiva postaus, Metti!

  Sulta tulee melko harvoin tämmösiä syvällisempiä postauksia, mikä on tietysti muotiin keskittyneelle blogille ihan ymmärrettävää. Itse en niin muodista ole kiinnostunut, joten monesti tulen vain selanneeksi kuvat, jos niitäkään.

  Mulla on itsellä sama, että en uskalla sanoa ääneen haaveitani ja unelmiani, koska pelkään, etten saavuta niitä ja tavoitteitani ja sitten olen omissa silmissäni epäonnostunut. Monet kuitenkin sanovat, että haaveden, tavoitteiden ja unelmien pukeminen sanoiksi kannattaa, koska silloin ne myös tulevat itselle realistisemmiksi ja siten ikään kuin helpommin saavutettaviksi. Mitä se muka haittaa, jos ei onnistu kaikessa täydellisesti ja joskus vaikka hellittää vähän? Monesti tavoitteet myös muuttuu matkan aikana.

  Ihanaa kuulla, että olet jo saavuttanut niin paljon unelmiasi ja uskallat niin ikään unelmoida isommin. Joku on joskus sanonut, että isoja unelmia voi saavuttaa vain unelmoimalla isosti.

  Ajattele, jos vaikka joku muotibrändi etsii sopivia tyyppejä suunnittelemaan heille omia mallistoja ja ovat vaikka miettineet sua siihen. Nyt he tietää, että sulla on vastaavia unelmia ja ottavat suhun yhteyttä; ajattele, kuinka siisti homma se olisi? Ja vain siksi, että uskalsit sanoa ääneen unelmasi.

  Aurinkoista syksyä sinulle ja perheellesi!

  Vastaa
 3. Noora 15.08.2018

  Ootko miettinyt, että tekisit podcast jaksoa jonkun vierailevan keskustelijan kanssa?

  Vastaa
 4. Elina 29.08.2018

  Hei, mistä tämän neuleen voi hankkia, joka sulla on postauksen kuvissa?

  Vastaa