KOHTI PAREMPAA UNTA

Ei. Tämä postaus ei ole listaus asioista, joita sinun kannattaisi tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa saavuttaaksesi paremmat yöunet. Tällä kertaa postauksen otsikko viittaa suoraan minuun ja perheeseeni, joka vihdoin ja viimein näyttää  saavuttaneen oikeasti mahdollisuuden kohti parempaa unta.

Olen kertonut blogissani useaan otteeseen meidän perheen uniongelmista. Tai pikemminkin lastemme unihaasteista, joiden vuoksi olemme valvoneet enemmän tai vähemmän nyt reilun neljän vuoden ajan (tässä mm. yksi henkilökohtainen kirjoitus, jossa kerron väsymyksestäni lapsiarjessa.) Näinä vuosina väsymys on ollut järisyttävän suurta, mutta kokoaikaisen väsymyksen kanssa on oppinut elämään. On ollut pakko oppia elämään väsymyksestä johtuvan stressin kanssa ja opetella hyväksymään, ettei energiat yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Vuosien varrella on ollut haastavia hetkiä, mutta samalla olen aina tiennyt, että tunnelin päässä on valoa.

Nyt olemme (toivottavasti) saavuttaneet tuon kyseisen tunnelin pään, sillä poikamme on ensimmäistä kertaa ikinä nukkunut kokonaisen yön läpi! Ja vieläpä kolme peräkkäistä yötä putkeen! Saattaa kuulostaa monen korvaan hyvin pienelle jutulle, mutta meille tämä on älyttömän iso juttu! En voi sanoin kuvailla, kuinka iloisia ja helpottuneita olemme tästä muutoksesta, jota olemme toiveikkaina odottaneet jo niin pitkään. Tyttäremme alkoi aikanaan nukkumaan yönsä läpi kolmen ikävuoden kieppeillä ja nyt tämä sama ihme on tapahtunut poikamme kanssa, mutta ainoastaan vuotta aikaisemmin!!

Kirjoitin blogiin viime viikolla poikamme päiväkodin aloittamisesta ja siitä kuinka innoissani odotan kokonaisia työpäiviä ja työrauhaa, joita minulla ei ole vielä koko blogihistoriani aikana ollut. Tällä hetkellä olen siis erittäin kiitollinen kahdesta hyvin arkisesta ja monille itsestään selvistä asioista; kokonaisista yöunista sekä kokonaisista työpäivistä. Päivisin rauha keskittyä töihin ja öisin mahdollisuus rauhalliseen uneen. Voiko tämä olla totta?!

Shein Top / Bershka Jeans / H&M Scarf / bag from a spanish market / Vagabond Heels

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Elina 08.08.2018

  Hieno juttu! Olen tosi iloinen teidän puolesta. Itselläni myös todella katkonaiset yöt ovat pari viikkoa sitten alkaneet vaihtua yhteen tai kahteen aamuiseen herärätykseen ja aikaisiin kesäaamuihin ulkona. Katkeamattomat yli kuuden tunnin unet tuntuu mielettömältä. Näillä unilla on hyvä aloittaa työt ensi viikon alussa äitiysloman jälkeen??

  Vastaa
 2. Iina 08.08.2018

  Ihan huippua ja mahtavaa!!! Mä niiiin tiedän ton tunteen! Meillä esikoinen nukkui ekat 4vuotta(!!!) todella huonosti (ehkä kerran viikossa koko yön-EHKÄ) ja muuten heräili kerran pari yössä. Kun sitten tästä asiasta päästiin eroon niin tunne oli sanoinkuvaamattoman helpottunut ja ONNELLINEN. Ihan kuin olisin itsekin uudesti syntynyt kun yöt rauhoittuivat 😉
  Mukavaa viikkoa!

  Vastaa
 3. Krunanleyla 08.08.2018

  Loistavaa! Päiväkoti ja unentarve liittyvät toisiinsa aika vahvasti. Pieni ihminen tottuu uusiin rutiineihin päiväkoti on uusi kiva juttu, mutta samalla energiaa vaativaa ja näin lapsen unentarve kasvaa . Makoisia unia toivotellen ja ihanaa loppukesää! ? Leila

  Vastaa
 4. JENNi 08.08.2018

  Ihana Metti ❤ Ootte unenne ansainnu! Samaa odotellessa… ?

  Vastaa
 5. Paremmat yöt 08.08.2018

  Ihan mahtavaa! Samanlaisen taistelun läpikäyneenä koin samanlaista riemua, kun poikamme 3,5 v. iässä alkoi nukkumaan 8h putkeen . Toivottavasti ilo jatkuu jatkossakin!

  Vastaa
 6. Merja 08.08.2018

  Joku jo kommentoikin, päiväkodin ja unentarpeen suhteesta. Päiväkodissa energiaa kuluu ehkä toisin kuin kotona joten lapsi väsyy ja samalla unentarve lisääntyy. Hyvä ja luonnollinen juttu sinänsä.

  Vastaa
 7. Anni 09.08.2018

  Hyvältä kuulostaa kunnon yöunet! Kyllä niitä vain tarvii jokainen. Kun teillä heräiltiin öisin, niin oliko lapset pitkiä aikoja hereillä ennenkuin nukahtivat takaisin? Muut saavat myös vastata:)

  Vastaa
 8. Sara 09.08.2018

  Moi!

  Millä muokkaat nää sun kuvat? 🙂

  Vastaa