VIIKKO YKSIN LASTEN KANSSA

Kulunut viikko on ollut poikkeuksellisen hektinen, sillä mieheni on ollut poissa koko viikon ja olen ollut lasten kanssa kotona kolmisin. Meillä on ollut niin hauskaa yhdessä, mutta välillä myös raskasta. Vilinää ja vilskettä on riittänyt aamusta iltaan kun olen yrittänyt kehittää paljon erilaista (ja energiaa kuluttavaa!) tekemistä aktiivisille lapsilleni. Varmasti jokainen vanhempi tietää, että yksin lasten kanssa ollessa, kädet ovat täynnä hommia I H A N koko ajan. Kun iltaisin viimein olen saanut lapset nukahtamaan, olen ollut itsekin vain rojahtanut sänkyyn – enkä enää noussut sieltä!

Tällä hetkellä koen haasteelliseksi lasten kanssa sen, että lapsemme kaipaavat ajoittain myös täysin erilaista huomiota tai aktiviteettejä. Tämä asia nousee esille tietysti silloin kun on yksin lasten kanssa eikä pysty kahteen paikkaan repeämään samaan aikaan. Kun toinen haluaisi rauhallisesti ja keskittyneesti askarella sadepäivänä sisällä, toinen hakkaa päätä seinään kun ei jaksa viittä minuuttia kauemmin keskittyä legojen rankentamiseen ja kyllästyy täysin sisällä olemiseen. Täytyy jatkuvasti tehdä kompromisseja eikä ole kivaa tuottaa toiselle pettymystä. Vajaa 2-vuotias poikamme on tällä hetkellä myös varsin haastavassa uhmaiässä, joka tuntui oikein puhkeavan kukkaan kuluneen viikon aikana. Hänelle on kehittynyt järisyttävän vahva oma tahto ja hän jatkuvasti testaa mitä hän tuolla omalla vahvalla tahdolla saisi aikaan. Varsinkin jos häneltä rajoitetaan jotain saa hän valtavia kiukkukohtauksia. Vielä niin pieni mies, mutta härregyyd miten suuret tunteet. Raju uhmaikä ei tosin ole uutta meille, sillä kävimme tämän saman vaiheen läpi aikanaan tyttäremme kanssa. Paljon on myös aiheesta keskusteltu ja luettu, joten jonkinmoiset työkalut meillä tämän asian kanssa jo onneksi on.

Nyt olen kuitenkin saanut mieheni takaisin kotiin ja pääsen itse hengähtämään pieneksi hetkeksi. Olimme nimittäin ystäviemme kanssa sopineet jo viikkoja sitten, että menisimme päiväksi tyttöjen kesken meidän landelle rentoutumaan. Nyt en voi todeta kuin että olimmepas täydellisen ajankohdan mökkireissullemme valinneet! Ei voisi olla täydellisempää ajankohtaa viettää rentouttava ja rauhallinen päivä ystävien kanssa poissa kaupungin hälinästä kui tämän viikon jälkeen. Nyt siis kamat kasaan ja nokka kohti Loviisaa.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 kommenttia

 1. Maria 06.07.2018

  Tiedän tunteen ? Oma mies ei ole ollut paria yötä kauempaa poissa mutta koska on yrittäjä niin tekee usein ympäripyöreitä päiviä. Vähän vajaa kaksivuotias energiapakkaus tyttö ja neljä kk rauhallinen poika mutta hän taas haluaa kaiken valveillaolo ajan melkein seurustella niin että katsomme kiinteästi silmiin ? Että tuota odotellessa kun ovat vanhempia… Mutta hyvinhän teillä meni ja oli kivaa! Oikein mukavaa viikonloppua ja nauti omasta ajasta ☀️

  Vastaa
 2. Äiti 06.07.2018

  Hahahaa? me lähdetään sunnuntaina koko jengin kanssa lomalle ja uhmat viis – ei haittaa mummi ja vaari hoitaa hommat. Rakkautta ja huolenpitoa piisaa ❤️❤️❤️❤️❤️

  Vastaa
 3. Sam 07.07.2018

  Aikanaan, kun lapsemme olivat 4- ja 2 -vuotiaat, olin putkeen kuusi viikkoa jenkeissä työmatkalla. Lopussa ikävä ”almost killed me” ja en edelleenkään ymmärrä miten vaimoni handlasi sen? ?. Mutta nyt nuoret on 24 ja 22 ja ihan täyspäisiä.

  Vastaa
 4. Aliisa 08.07.2018

  Samaistun ja totean vain, että koettu on myös olla yksin kolmen eri ikäisen ja siis eri mittaisen kanssa huvipuistossa, jossa oli muutama muukin.

  Vastaa
 5. Maarit 11.07.2018

  Been there, done that ? Kun ikäeroa lapsilla 1v 10kk voit vaan kuvitella ajoittaista menoa ja meininkiä talossa. Mut nyt ovat jo yläasteikäisiä ja eri menot, niin vähän jo huvittaa muistella sitä säätämisen määrää aiemmin. Nyt kiitollinen, onnellinen ja siunattu tästä sisaruskaksikosta eli vauhtikaksikosta ? eli aika aikaansa kutakin aikaa. Hyvää mieltä teidän perheen hulinavuosiin!

  Vastaa