SUOSIKKI PASTARESEPTIT

Rakastan pastaa ja tänään ajattelin blogin puolella jakaa muutamia suosikkireseptejäni!

Yksinkertainen pestopasta on aina kuulunut suosikkeihini. Monesti turvaudun kiireessä kaupan valmiisiin pestokastikkeisiin, mutta välillä rakastan tehdä pestokastikkeen ihan alusta asti itse. Rakastan valkosipulia, joten tykkään lisätä sitä omatekoiseen pestokastikkeeseen hieman normaalia enemmän. Pastan lisäksi pestokastike sopii loistavasti myös esimerkiksi leivän päälle voin korvikkeeksi.

Ihastuin lomallamme hotellin ravintolan menussa olleeseen pasta aioliin, jota olen jo kerran kerennyt kotonakin jäljittelemään. Pestopastan tavoin tässäkin pastassa raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset ja yritit pääset oikeuksiinsa. Tosi herkullinen pasta kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Näiden kolmen reseptin perusteella voitte varmasti huomata, että tykkään valkosipulista. Se on kuitenkin helppo jättää pastakastikkeesta pois (tai ainakin vähentää sen määrää) mikäli valkosipuli ei ole sinun suosikki ainesosasi.

En syö paljon lihaa, mutta tykkään salamista. Joskus kun mieli tekee oikein maustettua ja suolaista ruokaa, salamipasta on täydellinen valinta. Jos ette ole vielä koskaan syöneet salamipastaa suosittelen lämpimästi testaamaan! Todella herkullista! Itse tykkään vielä heittää pastan päälle tuoretta rucolaa, joka sopii mielestäni hyvin juuri salamipastan kanssa!

Onko siellä ruudun toisella puolella pastan ystäviä? Mikä on teidän suosikkipastanne? Tai löytyykö teiltä inhokkipastaa? Oma inhokkini on pasta carbonara. Tiedän, että siitä monet kovasti tykkäävät, mutta omaan suuhuni pekoni ja muutenkin tuo kaikin puolin ”raskas” pasta ei vaan maistu. Jos teillä on jotain ihania pastareseptejä, laittakaa niitä ihmeessä jakoon kommenttiboxin puolella. Ihanaa viikonloppua <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

14 kommenttia

 1. Lotta 20.07.2018

  Kesän ehdoton suosikkini on tomaatti-feta-pasta. Yksinkertaisesti leikkaa tomaatteja, vaikkapa kevätsipulia pienemmäksi, sitten laittaa sekaan öljyä, suolaa, pippuria ja haluamia tuoreita yrttejä esim. basilika & lehtipersilja. Valkosipuli sopii myös vallan mainiosti! Sitten keittää esim. hyvän tuorepastan ja lopulta heittää kaikki pastan päälle ja fetaa vielä reilusti, niin kyllä maistuu! Suosittelen testaamaan, todella helppo ja maukas! 🙂 Carbonarastakin saa muuten helposti kevyemmän, itse en esimerkiksi koskaan käytä kermaa tai maitoa siinä ja lisään raikkautta esim. raastetulla sitruunan kuorella ja jälleen tuoreilla yrteillä. Tosin jos ei pekonista tykkää niin ei ehkä auta, heh. 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.07.2018

   Kuulostaa todella hyvältä tuo tomaatti-feta pasta – laitan ehdottomasti testaukseen! 🙂 Ja kiitos vinkistä tuon carbonaran suhteen! Ehkä pitää antaa sille vielä uusi yritys 😉

   Vastaa
 2. Annette 20.07.2018

  Kiitos pasta ideoista! Täytyy kokeilla salami pizzaa, vaikka en itsekään hirveästi syö lihaa.
  Mun lemppari on sitruunapasta, aivan paras kesähelteillä :
  1 sitruuna (raasta kuori ja purista mehu)
  1 ruukku basilikaa
  200g parmesaania
  Pippuria ja suolaa
  Tee parmesaanista ja sitruunasta tahna (loraus keitinvettä mukaan) ja sekoita pasta, tahna sekä revitty basilika. Nam ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.07.2018

   Kuulostaapa herkulliselta ja raikkaalta! Kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 3. Janeem 20.07.2018

  Siis RAKASTAN pastaa. Voisin elää pelkällä pastalla. Ja kuulun myöskin siihen kategoriaan, joka syö mielellään pasta carbonaraa ja oikeestaan söin sitä yhdessä vaiheessa niin paljon ettei se tunnu maistuvan enää miltään:D vedin 4 päivän rooman reissulla 5 kertaa carbonaraa hehhe.. Pekonin sijaan välillä pastan sekaan eksyy kinkkua tai kanaa mut pitäis kyllä yrittää kokeilla vähän kevyempiä versioita välillä:D

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.07.2018

   Haha mahtavaa! 😀 Mulla kävi vähän sama juttu pestopastan kanssa kun olin luokiossa. Muistan nimittäin syöneeni sitä harvase päivä koulun jälkeen.. jossain vaiheessa tuli totaalinen seinä vastaan enkä voinut koskea pestopastaan vuosiin 😀

   Vastaa
 4. Jenny 20.07.2018

  Moi,
  Ehkä multa meni vain ihan ohi, mutta monelle henkilölle reseptit ovat ja kuinka paljon pastaa pitäisi keittää? Kiitos!
  t. Jenny

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.07.2018

   Moikka! Tässä en ole ihan tarkkoja määriä, enemmänkin vain mitä raaka-aineita kastikkeisiin tulee ja niitä voi sitten vähän säädellä omien makumieltymysten tai henkilömäärien mukaan. Näissä ohjeissä määrä on 2-3 henkilölle.

   Vastaa
 5. Tiia 20.07.2018

  Laitetaanko tuo Aioli blenderissä sekaisin peston tapaan? Yksi loistava pikahätävara on ostaa valmis Arrabiata-pastakastike, paistaa sekaan pekonia ja lisätä vielä maun mukaan chiliä, valkosipulia, yrttejä tms. Putoaa hyvin etenkin miesväelle! Itse olen soveltanut pastan, johon tulee broilerisuikaleita, aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia, pestoa ja kermaa sekä tarjoiluun paahdettuja pinjansiemeniä, rucolaa ja parmesania. Söin joskus Tukholmassa tällaista pastaa ja mukailin reseptin siitä. Oma pastanvalmistuksen salaisuuteni on keittää pasta pari minuuttia alle keittoajan ja laittaa se viimeisiksi minuuteiksi poreilevan kastikkeen sekaan. Ei tietty toimi peston (tai muun kylmän kastikkeen) kanssa, mutta kermaiset ja tomaattiset kastikkeet ”tarraavat” näin paremmin kiinni pastaan, pasta saa enemmän makua ja pysyy helpommin al dentenä!

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.07.2018

   Kuulostaa todella maukkaalta – pitää ehdottomasti myös itse kokeilla! Rakastan nimittäin myös rucolaa ja laitan sitä aina kaikkeen 😀

   Itse olen tehnyt tuon Aioli kastikkeen ihan pannulla kuullottamalla, mutta ehkä onnistuisi myös blenderissä? 🙂

   Vastaa
 6. Satu 20.07.2018

  Mun lemppareita on pasta punajuurikastikkeella ja päälle ripaus auraa tai sienikastikkeella. Myös hyvä on kastike soijarouheesta. Blå Blandilla on joskus sellainen pussiversio, mutta nyt on suunnistettava Ruohonjuureen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.07.2018

   Oi punajuuri + aurajuusto!! NAM! Itse en ole kokeillut soijarouhetta, mutta pitäisi varmaan 🙂

   Vastaa
 7. sanniiiiis 24.07.2018

  Oma lemppari on valkosipuli-katkarapu-pasta, toinen valkosipuli-fani täällä! Mulla menee helposti 5-6kin kynttä hups 😀 Tykkään välillä tehdä kastikkeen niin että laitan mukaan vielä lorauksen valkkaria, sitruunamehua ja hieman creme fraicheä niin että siitä tulee kermainen, ja sitten lopuksi katkaravut. Tai sitten vaan valkosipuli, chilli, öljy ja valkkari sekä katkaravut. Tätä tehtiin viime viikolla ja voisin syödä joka viikko!!

  Vastaa
  • Metti Forssell 25.07.2018

   Oi kuulostaa niin herkulliselta! Pakko testata itsekin 🙂 hihi ja kiva kuulla, että siellä ruudun toisella puolella toinenkin valkosipulia rakastava! 😀

   Vastaa