KESÄN TYÖPUKEUTUMINEN

Helteet ja aurinkoiset päivät yllättivät meidät suomalaiset jo ihanasti toukokuun alussa. Monet kuitenkin saavat lomapäiviään odotella vielä hyvän tovin, joten ajattelin jakaa teille hieman ajatuksia ja ideoita mitä pukea päälle kesätoimistoon.

Kesäajan työpukeutumisessa on tärkeää ottaa huomioon mukavat ja kevyet materiaalit. Varsinkin helteillä olisi tietysti ihanteellista käyttää vaaleaita sävyjä sekä mahdollisimman vilpoisia ja hyvinhengittäviä materiaaleja. Työpukeutumisessa istuvuus ja oikeanlaiset mittasuhteet ovat tärkeitä. Omassa työssäni, esimerkiksi tapaamisissa tai erilaisissa tapahtumissa voin pukeutua rennosti tai sitä vastoin hyvinkin puetusti – minun työpukeutuminen rakentuukin pitkälti oman fiiliksen mukaan. Toki joskus tapahtumissa on pukukoodi, jota luonnollisesti noudatetaan. Ymmärrän, ettei esimerkiksi kuvissa näkyvät lyhyetköt shortit ole sovelias valinta moneenkaan työpaikkaan, mutta shortsit on helppo vaihtaa polvimittaiseen hameeseen tai vaikka pitkiin liehuviin housuihin!

Itse tykkään valtavasti valkoisesta ja suosin sitä sekä työkäytössä että vapaa-ajalla. Tiedän, ettei valkoinen ole ihanteellisin väri pienten lasten kanssa touhutessa, mutta vielä koskaan (kop kop kop) en ole valkoisiin vaatteisiini sellaista tahraa saanut, jota en olisi pesussa saanut pois. Työkäytössä valkoinen väri toimii upeasti. Valkoinen on ihanan raikas ja naisellinen väri, joka henkii tyylikkyyttä ja jollain tavalla myös rohkeutta. Kokovalkoiset asukokonaisuudet ovat myös tällä hetkellä varsin trendikkäitä.

Vaateideoita kesätoimistoon:

1. Pitsitoppi: Ohut pitsitoppi toimii kauniisti tyylikkään jakun alla. Pitsitoppia voi kokeilla käyttää myös esimerkiksi silkkikauluspaidan päällä – taatusti trendikkään erilainen sekä piristävä yhdistelmä.

2. Kesällä luottovaate pikkumusta vaihdetaan vastaavaan valkoiseen. Hanki siis kesän ajan työvaatekaappiisi hyvinistuva valkoinen mekko, ”pikkuvalkoinen”, joka on monikäyttöinen vaatekappale. Asusteita, kuten kenkiä, laukkua tai koruja, vaihtamalla saat muunnettua valkoisen mekon hyvin moneen eri tilaisuuteen.

3. Cashmereneule: Ethän ole pakannut vielä kaikkia cashmere neuleitasi talvivarastoon? Cashmere neule toimii ihanana ja pehmoisena lämmittäjänä viileässä toimistossa. Se on myös hengittävää materiaalia, eli sopii suomen viileisiin kesäaamuihin/iltoihin loistavasti.

4. Midimittaiset hameet ja mekot: Muodikas valinta kesätoimistoon. Valitse midihameeseen jokin mielenkiintoinen printti, esimerkiksi trendikäs pallokuosi tai monivärinen kukkaprintti.

5.Väljä kauluspaita: Ympärivuotinen luottovaate. Valitse kuumana kesäpäivänä toimistolle väljempi malli tai muutamaa kokoa isompi malli, josta pystyt sujauttamaan vaikka toisen olkapään ulos.

6. Rento jakku: Bleiseri luo välittömästi asukokonaisuuteen ammattimaisempaa fiilistä.
Kesällä bleiserien materiaalit saavat olla laskeutuvampia ja värit vaaleampia. Yksi hyvä valinta
kesätoimistoon on rento, aavistuksen pidempi ja väljempi boyfriend mallinen bleiseri.

7. Leveät lahkeet: Leveät lahkeet ovat mukava ja trendikäs valinta työpaikalle. Leveitä lahkeita ei turhaan kannata vierastaa, sillä korkea vyötärö ja liehuvat lahkeet itse asiassa korostavat jalkojen pituutta!

Zara Blazer / Mango Top & Bag / Sand Shorts / Ray Ban Sunglasses / Hermes Sandals

Taannoin julkaistiin myös Elle loves Metti Forssell -jakso liittyen työpukeutumiseen. Tässä lyhkäisessä videossa on vielä lisää omia vinkkejä sekä asukokonaisuusideoita työpukeutumiseen. Videon näet tästä!

Photos: Niki Strbian

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Iina 05.06.2018

  Ihana asu ja kiitos vinkeistä! 🙂 Itse aion ehdottomasti pukeutua koko valkoiseen toimistolle tänä kesänä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.06.2018

   Kiitos! Kokovalkoista kannattaa kyllä miettiä nyt, sillä se on supertrendikäs 🙂 <3

   Vastaa
 2. Adelaini 05.06.2018

  Tosi nätti koru sulla! Mistä olet ostanut? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.06.2018

   Kiitos! Koru on Pernille Corydonin. Merkin koruja löytyy mm. Nougat-liikkeestä Helsingistä 🙂

   Vastaa
 3. Ann-Mari 05.06.2018

  https://www.elle.fi/mettiforssell/2015/11/pre-christmas-wear-glitter/olympus-digital-camera-9/

  Kommentoin aikaisemmassa postauksessa kun huomasin että sulla oli teinikuvissa sama mekko kuin tässä linkissä. 🙂 Hauska nähdä se nuoremman Metin päällä sekä näin ihan aikuisen päällä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.06.2018

   Eikä?! Ihan totta! Olin jo itse unohtanut, mutta tuossahan se samainen mekko on 🙂

   Vastaa
 4. Jade 06.06.2018

  Todella ihana asu, niin raikas ja kesäinen, rento ja tyylikäs samalla. Ja tuo laukku, tilasin itselleni jo samaisen ☺️

  Vastaa
  • Satu 07.06.2018

   Mistä sait tilattua laukun? Itse kun yritin tilata, niin oli loppuunmyyty. ?

   Vastaa
   • Metti Forssell 11.06.2018

    Moikka Satu! Joo, huomasin itsekin tämän, että laukku näyttää olevan juuri nyt loppuunmyyty. Minä ostin omani Kampin Mangon liikkeestä n. 3 vkoa sitten ja silloin siellä oli ainakin monta jäljellä… 🙂 Toivottavasti tärppää 🙂

    Vastaa
  • Metti Forssell 11.06.2018

   Kiitos paljon kauniista kommentistasi Jade <3 Ja eikö olekin kiva kesäveska <3 Kiva, että sait tilattua itsellesi saman huomasin nimittäin, että nyt se oli jo nettikaupasta loppuunmyyty…

   Vastaa
 5. Mari 26.06.2018

  Hei, tiedätkö saako tota jakkua enää Zarasta?

  Vastaa
  • Metti Forssell 27.06.2018

   Moikka Mari! Laukku on ostettu Mangosta 🙂 En osaa sanoa, että löytyykö vielä, kannattaa kurkata nettikauppa sekä liikkeet 🙂 Laukku on kuitenkin Mangon tämänhetkisestä mallistosta, eli jos ei ole loppuunmyyty niin pitäisi kyllä löytyä!

   Vastaa