JUHANNUSSUUNNITELMAT

Juhannuksen perinteenä on usein ollut suunnata pois kaupungista – mökeille, saaristoon, veneilemään kuka mihinkin. Juttelin eilen ystäväni kanssa siitä kuinka hän oli lukenut kaupunkijuhannusten lisäneen suosiotaan tasaisesti vuosi vuodelta. Ihmiset viihtyvät kaupungeissa myös juhannuksen yli, sillä nykyään panostetaan paljon myös erilaisiin kaupunkitapahtumiin ja tekemisiin juhannuksen aikana.

Itse olen kerran viettänyt kaupunkijuhannuksen. Keräsimme yhteen hyvän kaveriporukan ja vietimme rentoa aikaa yhdessä grillaillen ja juhannusta juhlien. Hyvän juhannuksen kun ehkä kuitenkin mökin tai veneilyn sijaan tekee nimenomaan hyvä porukka, hyvä ruoka ja hyvä meininki?

Bypias Clothes / Missguided Hat

Kuitenkin lähtökohtaisesti tykkään viettää juhannuksen jossain muualla kuin kaupungissa. Juhannus on täydellinen syy vetäytyä hetkeksi pois kaupungin hälinästä rauhoittumaan ja rentoutumaan luonnon helmaan. Tässä elämäntilanteessa huomaan erityisesti kaipaavani aikaa nimenomaan poissa kaupungista, sillä silloin tunnen kunnolla pystyväni rentoutumaan ja saavuttamaan sen halutun ”offline” tilan. Tänä vuonna päätös mökkijuhannukseen olikin siis erittäin helppo. On kivaa suunnata landelle myös sen vuoksi, että huomaan kuinka lapsemmekin nauttivat paikasta ihan eri tavalla verrattuna edellisiin vuosiin. Itse odotan kiireettömyyden lisäksi mökkijuhannukselta eniten rentouttavaa saunomista, virkistäviä pulahteluita meriveteen sekä herkullisten grilliruokien syömistä. Kyllä kelpaa <3

Kumpi teillä vie voiton – mökkijuhannus vs kaupunkijuhannus? 

Photos: Valoon Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. JohannaN 21.06.2018

  Mökkijuhannus, ehdottomasti! En edes muista olenko ikinä viettänyt juhannusta kaupungissä, en ole tainnut.
  Rentouttavaa juhannusta.

  Vastaa
 2. Pauiina 22.06.2018

  Ehdottomasti mökki juhannus, mutta seura kyllä tärkein! Hyvä porukka, niin miksi ei kaupunki juhannus myös.
  Toinen vaihtoehto että, joskus juhannus menee ihan työvuorossa. Siinä on oma taikansa myös. ???

  Vastaa
 3. Petra 24.06.2018

  Tänä vuonna kohtalo pakotti viettämään kaupunkijuhannuksen, sairastuin kovaan flunssaan ja jouduin jäämään kotiin vaikka olen viettänyt aina juhannuksen perheemme mökillä Turun saaristossa..tuntuu oudolta, eikä juhannukselta lainkaan..
  Ihanaa kesänjatkoa!!

  Vastaa