EDULLISIA SISUSTUSHANKINTOJA KODIN ILMETTÄ PIRISTÄMÄÄN

Aina ei ole aikaa, budjettia, tilaa tai yksinkertaisesti jaksamista tehdä isoja sisustushankintoja kotiin. Itse ainakin koen uuden sohvan, pöydän, tai jonkin muun hieman isomman huonekalun hankkimisen välillä hieman vaivalloiseksi puuhaksi, etenkin silloin jos ylimääräistä aikaa ei paljoa ole. Tykkään kuitenkin sisustamisesta ja mielestäni on mukava piristää kodin ilmettä aina aika ajoin. Aina ei tosiaan tarvitse tehdä isoja hankintoja kodin ilmeen piristämiseksi vaan pienillä ja edullisilla sisustushankinnoilla pääsee myös ihanaan lopputulokseen. Alla muutamia vinkkejä!

Maljakoilla on erityinen paikka sydämessäni. Rakastan kukkia, joten erilaisille kukille täytyy luonnollisesti olla monenlaisia maljakoita. Kauniin maljakon tai ruukun avulla saa myös sisustukseen kivaa piristystä. Klassiset lasiset maljakot ovat tietysti kauniita, mutta myös värillisillä lasimaljakoilla tai -ruukuilla saa ihanaa piristystä kodinsisutukseen.

Myöskin erilaiset koristetyynyt ovat loistava ja edullinen tapa uudistaa huoneen ilmettä. Näin kesäisin sisustuksessa on piristävää käyttää rohkeammin värejä kuten keltaista, sinistä, vaaleanpunaista, vihreää tai mitä tahansa väri, joka omaa silmää miellyttää. Itse tykkään sekoitella erisävyisiä sekä eri kuosisia tyynyjä keskenään. Kannattaa kuitenkin pysytellä parissa kolmessa eri sävyssä, ettei yleisilme mene liian levottomaksi.

Erilaiset juutti- ja pajutuotteet sisustuksessa ovat todella trendikkäitä juuri nyt. On juuttikoreja, -mattoja, -ruukkuja ja vaikka mitä. Yleisesti juuttituotteet eivät ole kovin kalliita ja niillä saa kuitenkin todella kivaa piristystä sisustukseen. Meillä kotona juuttikoreja löytyy mm. lastenhuoneesta lelujen säilytyskoreina.

Viherkasvit ovat myös helppo ja edullinen tapa tuoda kotiin raikasta ilmettä. Tykkään valtavasti viherkasveista, mutta valitettavasti olen todella huono pitämään kasveja elossa. Välillä tuntuu ihan surkuhupaisalta tämä minun ”kasvienhoito”. Juuri muutama päivä sitten hankin (jälleen) uuden peikonlehden saunamme vilvoitteluhuoneeseen ja nyt todella teen kaikkeni, että saisin sen edes muutaman viikon kestämään.

Maljakoiden tavoin myös kauniit kynttilät ja tarjottimet ovat suuri rakkauteni. Vaikka tykkään sisutuksessa pitää linjan selkeänä ja vältellä kaikenlaista krääsää, tykkään silti, että pöydillä voi olla jokin kaunis tarjotin, kynttilöitä tai jotain muuta pikkutavaraa. Omaa silmääni viehättää ehdottomasti eniten kulta ja messinki, joiden avulla saa mielestäni pientä ylellistä tunnetta kodin sisustukseen.

Eilen maanantaina julkaistussa uudessa podcast-jaksossamme puhumme Hannan kanssa sisustuksesta! Sisustusaiheista podcast-jaksoa on kyselty paljon, joten päätimme tarttua aiheeseen nopeammin kuin myöhemmin! Jaksossa selviää mm. mitä sisustushankintoja (pieniä ja suuria) olemme viime aikoina koteihimme hankkineet ja mistä tuotteista puolestaan haaveilemme. Jaksossa myös keittiöremontin pohdintaa sekä paljastamme minkälaisista sisustustyyleistä emme pidä. Jakson voitte kuunnella tuosta alhaalta!

[acast src=”mettijahanna/17.sisustusjuttuja” https=”on” width=”350″]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

7 kommenttia

 1. Faina 12.06.2018

  Moikka, toivottavasti saunan vilvoitteluhuoneessa on ikkuna, sillä kasvit eivät menesty ilman auringonvaloa.. kannattaa kastella viherkasvit aina viikon saman päivänä ja muistaa lannoittaa niitä säännöllisesti..

  Vastaa
 2. No nyt on aihe mun makuun, jee mahtavaa tytöt! <3

  Vastaa
 3. Voih 12.06.2018

  Voih, se teidän takkahuone on niin viihtyisä. Nyt sieltäkin lähtee värit.

  Vastaa
 4. Elin 12.06.2018

  Hei, saisiko sen sun vaaleanpunaisen H&M hameen kanssa lisää asukuvia??

  Vastaa
 5. Johanna 14.06.2018

  Podcastissa kertomasi sohva kuulosti täydelliseltä! Teethän siitä sitten oman postauksen ja kerrot mistä se on mahdollista saada? ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.06.2018

   Moikka! Kyllä ehdottomasti teen 🙂 Valitettavasti sohvaa joutuu vielä odottamaan sinne elo/syyskuulle, mutta varmasti laitan päivitystä siitä heti kun mahdollista! Odotan sitä itsekin kuin kuuta nousevaa 😀 Toivotaan, että se on niin täydellinen kuin kuvissa <3

   Vastaa
 6. Elina 14.06.2018

  Olen menettänyt uskon viherpeukalotaitoihini, joten olen tekokasvien puolestapuhuja! Saa niin ihanaa ilmettä kotiin ja vähemmän stressiäkin kun eivät ole viikon päästä kuihtuneena. Niitä löytää niin niin aidon näköisiä mm. Ikeasta. Ruukkuversioita ja muutamia isojakin olen sieltä hankkinut (lomamatkani aikana äitini kävi noutamassa postini ja oli päättänyt kastella kasvit samalla, ihmettelin äidilleni että why? mullahan on kaikki tekokasveja:D)

  Vastaa