AUTO, JOKA OPPII TUNTEMAAN SINUT

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Mercedes Benzin kanssa

En olekaan aikaisemmin tainnut blogissani mainita, mutta minussa asuu ehdottomasti pieni autointoilija. En tiedä mistä kiinnostus autoihin on alunperin lähtenyt, mutta olen aina tykännyt vauhdista, hienoista autoista ja etenkin ajamisesta. Muistan kuinka nuorena 18-vuotiaana Saksassa asuessani nautin suuresti kun sain laittaa autossa musiikit kovalle soimaan samalla kun huristelin pitkiä autobaanoja. Niin vapauttava fiilis! Nyt ei enää ihan samalla tavalla huristella, mutta edelleen nautin ajamisesta. Monesti se onkin minä, joka haluaa hypätä ratin taakse kun lähdemme perheen kanssa ajamaan. Itselleni ajomukavuus, toimiva käyttöjärjestelmä sekä hyödylliset lisävarusteet autossa ovat hyvin tärkeitä.

Meillä on perheessä kaksi Mercedestä, joten olin enemmän kuin innoissaan kun pääsin yhteistyön tiimoilta tutustumaan Mercedes-Benzin uuteen A-sarjalaiseen. Yhteistyön tiimoilta lähdimme yhdessä Hannan kanssa pienelle tyttöjen roadtripille testaamaan ja tutustumaan tähän uuteen upeaan autoon.

Kuten otsikko sen jo kertoo, kyseessä on siis auto, joka oppii tuntemaan ajajansa. Auton kuljettaja luo itselleen profiilin ja pikkuhiljaa auto oppii tuntemaan kyseisen profiilin luoneen ajajan tavat. Auton tekoälyn ansiosta auto esimerkiksi oppii tunnistamaan ajajalle tyypilliset reitit (kuten työmatka, kotimatka yms.) ja ruuhkan iskiessä automaattisesti ohjeistaa kuljettajaa ajamaan eri reittiä määränpäähänsä. Auto oppii tunnistamaan myös esimerkiksi missä lämpötilassa viihdyt yleisesti autossa tai mitä radiokanavaa tykkäät kuunnella – ja jos jostain syystä haluat vaihtaa auton suosittelemaa lämpötilaa tai radiokanavaa, ei sinun tarvitse kuin huikata se autossa ääneen; ”Hey Mercedes, I´m cold” ja auto automaattisesti muuttaa lämpötilaa ylöspäin. Toki äänikomennon avulla voi tehdä paljon muitakin asioita, kuten esimerkiksi soittaa haluamalleen henkilölle. Äänikomennon lisäksi auton toimintoja voi säädellä ratista sekä auton keskikonsolista löytyvien hipaisupainikkeiden avulla – kätevää! Sekä äänikomento että hipaisupainikkeet ovat erittäin toimivia ja tärkeitä lisävarusteita autoilijoille, jotta keskittyminen pysyy olennaisessa eikä puhelimeen tarvitse koskea koko matkan aikana.

Nyt myös erinomaisia uutisia parkkeerausta inhoaville – Mercedeksen uudesta A-sarjasta löytyy toiminto, joka auttaa sinua parkkeeraamisessa. Itse asiassa auto hoitaa parkkeeraamisen kokonaan aina sopivan parkkipaikan tunnistamisesta, ratin kääntämiseen, koordinointiin sekä kaasun ja jarrun säätelyyn. Ajaja voi siis kirjaimellisesti nostaa kädet ylös ja antaa auton hoitaa parkkeeraaminen puolestasi – kuinka täydellistä!

Mercedes-Benzin uusi A-sarjalainen on upea auto niin ulkomuodoltaan kuin toiminnoiltaan. Kaikki on viimeisen päälle huoliteltua ja tyylikästä. Erinomainen auto esimerkiksi ensimmäiseksi omaksi autoksi tai pienen perheen autoksi. Auton ajomukavuus on Mercedekselle tuttuun tyyliin loistavaa sekä hienot käyttöjärjestelmät sekä uudet upeat lisävarusteet vertaansa vaille. Uskomatonta kuinka helpoksi ja miellyttäväksi ajaminen on voitu tehdä!

Photos: Niki Strbian

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

7 kommenttia

 1. Helen 10.06.2018

  Olipa kiva ja naisellinen autojuttu 🙂
  Mullakin on ollut pikkumersu ja tykkäsin kyllä siitä.
  Messuilla tulee aina käytyä tutustumassa Mersun uutuuksiin. Tuo vaikuttaa olevan varsinaisen älykäs auto ja nappuloitakin näyttää olevan ties mitä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.06.2018

   Kiva kuulla, kiitos 🙂 Tämä auto oli kyllä ihan erinomainen! Niin näppärä, hieno ja älykäs 😉

   Vastaa
 2. Mari 10.06.2018

  Mitähän auto siihen tuumaa, jos kuski roadragee ääneen? 😀 Laittaa rauhoittavaa musiikkia tulemaan radiosta?

  Mulla oli aikoinaan 90-luvun dieselmersu, jonka ajoin loppuun (750000 km) ja sitä parempaa autoa ajaa ei ole kyllä vastaan tullut. Silti mersun jälkeen tuli hankittua pösö, joka sekin on ihan hyvä ajaa, mutta ei silti niin hyvä kuin se vanha dieselmersu.

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.06.2018

   Hahah, harmi kun en tajunnut kokeilla! Olisin itsekin halunnut kuulla auton vastauksen… 😀

   Tämä auto oli kyllä tosi hieno ja toimiva! Meilläkin perheessä kaksi Mercedestä ja niiden puolesta liputan!

   Vastaa
 3. Mitenkähän sitä oppisi nauttimaan autossa istumisesta tai varsinkaan ajamisesta. Se on toinen asia, joka on mielestäni ajantuhlausta. Toinen on ruoanlaitto. Tein kesäkuun alussa elämäni ajomatkan – yli 1000 km (siis edestakaisin) yksin enkä takuulla enää koskaan lähde tuollaiseen reissuun.

  Vastaa
 4. Tiina Kaskihalme 23.06.2018

  Juu en minäkään tiennyt ennen kuin mieheni ehdotti minulle Porschea… ja hups niin minulle sit tupsahti se 925 -malli… sinisenä, jota tykkäsin niin paljon…

  Vastaa
 5. Tiina & Atte Kaskihalme 23.06.2018

  Siihen mun Porschen juttuun unohtu kertoo, että muuten ollaan mun mieheni kanssa 100% mersuihmisiä, ja ehkä myös haaveena se 911 Porsche one day (mikä vuosi tahansa…) …

  Vastaa