OLOHUONEEN SISUSTUKSEEN KESÄFIILISTÄ

Vaatteet ja muoti ovat olleet minun kiinnostuksen kohteita jo nuoresta iästä lähtien. Olen aina seurannut tiiviisti muotia, tyylejä sekä erilaisia trendejä, joten niistä kirjoittaminen ja inspiraation jakaminen on aina tuntunut luonnolliselta minulle. Sisustamisen trendeistä en puolestaan ole kovinkaan perillä. Jos minulta kysyttäisiin tämän hetken sisustustrendejä en osaisi montaa sellaista mainita. Olen kuitenkin aina tykännyt sisustamisesta, vaikkei siihen viime vuosina olekaan ollut kovinkaan paljoa aikaa. Sisustamisessa minulle on trendejä tärkeämpää viihtyvyys ja oma tyyli kotona. Hankimme kotiimme aina sellaisia tuotteita ja sisustustavaroita, jotka miellyttävät meidän silmäämme – olivatpa ne sitten viimeisimpien trendien mukaisia tai eivät.

Sisustuksessa yleisesti tykkään vaaleasta yleisilmeestä sekä muutenkin klassisista värisävyistä, kuten valkoisesta, beigestä ja harmaasta. Kulta/messinki ovat myös varisävyjä, joista tykkään kovasti. Jos hankimme tauluille tai peilille uusia kehyksiä, uudet kynttilänjalat tai jotain muut piensisustustavaraa, huomaan aina kiinnittäväni ensimmäiseksi huomiota kultaisiin yksilöihin. Jokin siinä vain puhuttelee ja näyttää omaan silmääni niin kauniilta. Onneksi mieheni on aivan samanlainen ”kultaintoilija” ja me molemmat tykkäämme esimerkiksi kultaisista antiikkihuonekauluista. Tykkäänkin juuri yhdistää jotain krumeluurimpaa kultaista antiikkia modernimman ja raikkaan sisustustyylin kanssa.

Piensisustuksessa, varsinkin tekstiileissä, on mielestäni kuitenkin kiva ja helpompi leikitellä hieman rohkeammin. Juuri vastikään hankin kotiin muutamia uusia sohvatyynyjä nostattamaan olohuoneen yleisilmettä aavistuksen kesäisemmäksi. Yllätyksekseni ihastuin palavasti raikkaaseen keltaiseen, joka sopii mielestäni ihanasti valkoisen ja harmaan rinnalle. Ihastuin myös tuohon Artekin seepra-kuosiseen tyynyyn, joka sekin piristää ja tuo hauskaa leikkisyyttä muuten klassiseen sisustyyliin.

Olen tehnyt hyvin vähän sisustusaiheisia postauksia blogiini, mutta kiinnostaisko teitä lukea enemmänkin sisustusjuttuja blogissani? Jos kyllä, mistä kodinsisustamisen aiheista haluaisitte erityisesti lukea?

Aurinkoista päivää kaikille!

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

25 kommenttia

 1. Henna 30.05.2018

  Sisustuksenne kiinnostaa kovasti, ja ennenkaikkea kaunis kotinne arkkitehtuuri ??

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂

   Vastaa
 2. Saga 30.05.2018

  Kyllä kiitos sisustus juttuja ☺Tykkään myös paljon sun tavastasi kirjoittaa muodista. P.S. samoja värejä löytyy tällä hetkellä myös meidän olohuoneesta eli valkoista, harmaata ja keltaista ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Ihanaa kuulla, kiitos Saga <3 Ja joo, valkoisen ja harmaan kanssa kivana piristysvärinä toimii just tuo raikas keltainen!

   Vastaa
 3. Sanna 30.05.2018

  Sanoit Veitolan ohjelmassa ettet pidä antiikista. Onko makusi muuttunut että pidätkin nyt noista kullanvärisistä huonekaluista? 🙂

  Vastaa
  • Kisu 31.05.2018

   Eihän kultainen tarkoita automaattisesti antiikkia. Antiikki=vanha

   Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Kiitos kommentistasi Sanna! Tarkoitin niin, että en pidä sisustuksesta antiikista niin paljon, että kaikki huonekalut/sisustustyyli olisi täysin vain antiikkisten huonekalujen ja tyylin mukaan toteutettu. Mutta monet antiikkihuonekalut ovat todella upeita ja tykkäänkin sekoittaa niitä aavistuksen modernimman ja selkeämpilinjaisen tyylin kanssa yhteen 🙂

   Vastaa
 4. Katja 30.05.2018

  Sisustusjutut kiinnostavat kovasti! Voisitko tehdä koko kotinne esittelyn? Sellaista et kai vielä ole tehnyt?(en ainakaan muista lukeneeni)

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Kiva kuulla Katja! Sisustusjuttuja siis lisää 🙂 Varmaan ihan koko kodin ”touria” en tee, mutta huonekalujen/huoneiden/erilaisten tyylien ideointia ja esittelyä sitäkin enemmän 🙂

   Vastaa
 5. Joo ehdottomasti sisustusjuttuja! Rakastan itsekin klassista tyyliä, mutta väännämme miehen kanssa jatkuvasti siitä, saanko tuoda lisää noita ”kuninkaallisia” juttuja kotiin. 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Hahah! Mun mies on taas saanut oman makuni nojautumaan juurikin enemmän tuonne ”kuninkaalliseen” suuntaan 😀

   Vastaa
 6. Tilli 30.05.2018

  Teillä on niin kaunis ja suuri koti että mielellään siitä postaus, vaikka se Veitolan ohjelmassa olikin. Pidin erityisesti teidän punaisesta takkahuoneesta. Se on ihana. ❤️ Noin suuressa kodissa värit luo tunnelmaa. Olisi kiva nähdä kuvia myös teidän Espanjan kodista.

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Kiitos kommentista! Ja kiva jos sisustusjutut kiinnostavat! Yritän postailla erilaisia sisustusjuttuja enemmän blogissani jatkossa 🙂

   Vastaa
 7. m 30.05.2018

  Sisustusjutut kiinnostaa tosi paljon! Olisi erityisen kiinnostavaa lukea muunneltavista jutuista, eli vaikka mitä sistustuksessa tapahtuu talvesta kesään siirtyessä tai vaikka myöhemmin tänä vuonna syksyisistä jutuista ja esim. siitä, näkyykö teillä joulu sisustuksessa 🙂 Mainitsitkin jo esim. nuo tyynyt, eli olis tosi kiva nähdä mitä sellaisia pieniä juttuja muutat kotona (jos siis niin teet yleensä) esim. vuodenajan mukaan. Niistä saisi vinkkejä omaankin asuntoon, yksiöön kun ei muuten pysty isompia kalustehankintoja tai muuta vastaavaa noin vaan tekemään 😀 Toki olisi kiva nähdä myös sisustustanne esim. huoneittain, jos tuntuu että haluat kotianne näyttää enemmän! Tosi kauniilta näyttää, ihania sävyjä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Hei tämä on hyvä idea – kiitos siitä <3 Ihanaa loppuviikkoa!

   Vastaa
 8. Jade 31.05.2018

  Kyllä kiitos, täällä eräs himosisustelija joten erittäin mielelläni katsoisin/lukisin postausta teidän kauniin kotinne sisustuksesta niin täällä Helsingissä kuin Espanjassa ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Kiitos Jade! <3 Sisustusjuttuja siis blogiin lisää 🙂

   Vastaa
 9. Suvi 31.05.2018

  Hei, en löydä enää postausta jossa sai tilata ilmaisen näytelehden Elle-lehteen, mutta ensi kerralla kun teet vastaavan tarjouksen blogiisi, kannattaa lisätä huomautuksesi että lehden saa tilata vain ne, jotka aikovat tilata sen jatkossa 10 kuukaudeksi. Sain juuri puhelinsoiton, jossa minua moitittiin erittäin ikävään sävyyn siitä, miksi olen tilannut ilmaisen näytenumeron, kun en ehdi lukemaan sitä jatkossa ja sen vuoksi tilaa sitä. Mukavaa kesää sinulle!

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.05.2018

   Moikka Suvi! Kiitos viestistäsi. Tässä on varmasti tapahtunut nyt jokin ikävä virhe, sillä irtonumeron tilaaminen ei missään tapauksessa edellyttänyt tilausta. Vein asian heti eteenpäin Ellelle, sillä itse en tiedä, mitä tässä on tapahtunut. Elle ja Fokusmedia reagoivat asiaan ja ovat sinuun suoraan yhteydessä. Pahoittelut sinulle aiheutuneesta harmista!

   Iloista ja aurinkoista kesää sinulle 🙂

   Vastaa
   • Aleksandra 31.05.2018

    Tähän kommentoitava, että itsekin näytenumeron saaneena sain eilen puhelinsoiton mutta ei minulta vaadittu mitään jatkotilausta. 🙂

    Vastaa
 10. Helena 31.05.2018

  Olohuoneen lamppu on aivan ihana! Samoin sohva. Ja ihanat ruusut sinulla on esillä, sekä tuo taulu teistä.

  Itse rakastan antiikkia ja vanhoissa kartanoissa kiertelyä. Niissä on usein niin kaunista, avaraa sisustusta. Joku vastaajista yhdisti kullan antiikkiin, mutta eihän se niin ole. Kulta kuuluu kaikkiin aikakausiin ja se, että käyttääkö sitä sisustamiseen riippuu omasta mausta, sisusti sitten antiikilla tai hyvinkin modernisti.
  Tykkään itse kullasta (vanhasta kullasta) taulujen kehyksissä, joissain kristalli-lampuissa jne.

  Tykkään myös paljon englantilais-tyyppisestä maaseutukartanoiden sisustuksesta ja makuuhuoneiden romanttisesta sisustuksesta. Minulle Alvar Aalto tyyppinen hyvin pelkistetty sisustus on sama kuin tylsyys ja ilman mitään kauneutta. Sopii hyvin kyllä isoihin julkisiin tiloihin, kirjastoihin jne, kuten esim. Rovaniemellä.

  Vastaa
 11. Aurora 31.05.2018

  Mistä tuo ihana matto on?? Näyttää viskoosilta, jos se on niin kuinka arkaa se on käytössä?

  Vastaa
 12. Henrietta 31.05.2018

  Oi toi olohuoneen pöydän sisustus on tosi kiva! 🙂

  Vastaa
 13. Jenni 04.06.2018

  Sisustusjutut kiinnostaa juurikin näin omaa makua esiteltynä, koska itsekään en ymmärrä sisustustrendeistä mitään 😀 Teillä on kaunis koti <3 Yksi toinen postaustoive minulla myös on! Kerroit instassa käyneesi suihkurusketuksessa ja haluaisin kuulla siitä enemmän, koska olen itsekin harkinnut sitä. Kiinnostaisi tietää varsinkin, että sotkeeko se väri sitten lakanat/vaatteet ym.? Sinullahan oli syntymäpäivänäsi valkoinen mekko niin tarttuiko siihen sitä väriä?

  Vastaa
 14. Pauliina 04.06.2018

  Ihanan näköistä! Saako kysyä mistä tuo lasipöytä on hankittu? Onko Suomesta?

  Vastaa