VINKIT TEHOKKAAMPAAN TYÖNTEKOON

Rakastan olla tehokas. Oli minulla sitten yksi tunti tai koko päivä aikaa, yritän aina maksimoida tehokkuuteni tuona aikana. Ruuhkavuosien keskellä pitää jatkuvasti suunnitella ja organisoida tekemisiään, jotta saa ylipäätään mitään tehdyksi. Itse pyrin miettimään miten lisätä tehokkuuttani, sillä en luontaisesti ole maailman organisoiduin tai järjestelmällisin ihminen. Nopeasti tässä elämäntilanteessa sen kuitenkin huomaa, että jos ei tee suunnittelutyötä tai pyri olemaan tehokas, on vaikea saada asioita tehdyksi ajallaan. Olen halunnut oppia uusia asioita ja toimintatapoja, joilla helpottaa omaa työntekoani sekä sujuvoittaa arkeani. Olen jopa opetellut tykkäämään esimerkiksi aikaisista aamuherätyksistä vain ja ainoastaan sen vuoksi, että tiedostan olevani tehokkaimmillani aina aamuisin.

All Saints Leather Jacket / Zara Top & Culottes / Ray Ban Sunglasses / Chanel Bag / Zara Sneakers

Mitä asioista voi tehdä tehokkuuden lisäämiseksi. Pienistä jutuista se lähtee…

1. Tee listoja – Vasta hiljattain aloin tekemään listoja ja voi pojat miten paljon erilaiset listat helpottavatkaan arkea. Kauppalistat, viikon to-do -listat, ostoslista, tapahtumalistat yms.

2. Tee päivän vaikeimmat asiat heti aamusta – Yleensä meillä ihmisillä on tapana siirtää tuonnemmaksi vaikeita tai jollain tasolla epämiellyttäviä tehtäviä. Niitä kuitenkin tulee eteemme aina aika ajoin, joten parasta tarttua tällaisiin tehtäviin heti aamusta. Kun hyppää heti aamusta päivän suurimman haasteen kimppuun saa varmasti jotain tärkeää aikaiseksi.

3. Kahden minuutin sääntö – Oletteko kuulleet tästä? Tuttavani kertoi minulle aikanaan kahden minuutin säännöstä, joka tarkoittaa, että jos tehtävä vie sinulta alle kaksi minuuttia kannattaa se hoitaa välittömästi. Pienten asioiden hoitaminen on tehokkaampaa kuin niihin myöhemmin palaaminen.

4. Tee yksi asia kerrallaan – Vaikka kuinka kuvittelisit osaavasi multitaskaamisen jalon taidon, todellisuudessa tehokkuutesi kärsii silloin kun teet montaa asiaa samaan aikaan.

5. Unohda some – Oma kompastuskivi numero 1. Tehokkuus kärsii valtavasti jos jatkuvasti räplää puhelintaan tai kurkkaa someen. Pieni sometauko saattaakin venähtää pitkäksi ja taas on yllättävän vaikeaa palauttaa mieli ja keskittyminen siihen puuhaan mitä oli tekemässä ennen kuin tarttui puhelimeen. Puhelin onkin parasta pitää äänettömällä tai laittaa jopa pois lähettyviltä siksi ajaksi, että saa tehtävät tehtyä.

Onko teillä jakaa jokin oma vinkki tehokkuuden parantamiseksi?

Photos: Hubby

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Hentturiina 02.04.2018

  Tosi hyviä vinkkejä ! Varsinkin tää kahden minuutin sääntö ! Helposti tulee pikkujutut jätettyä myöhäiseksi ja sitten niitä kertyykin tunnin edestä…

  http://www.hentturiina.blogspot.fi

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.04.2018

   Kiva kuulla! Joo, tämä kahden minuutin sääntö on auttanut minuakin! Kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi arkea 🙂

   Vastaa
 2. JohannaN 02.04.2018

  Tämä oli hyvä postaus!
  Itse olen kyllä tehokas ja ai, että mikä fiilis on kun on vapaapäivänä tehnyt monta asiaa ja saa vetää ne yli to do- listalta. Tai ihan vaan tavallisena arkipäivänä. Liputan kyllä ehdottomasti kaikkien kohtien puolesta. Toi some on mulla pahin. Pitäisi varmaan välillä poistaa kaikki sovellukset, jottai unohtaisi ne hetkeksi kunnolla.
  Mukavaa loman jatkoa teille! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.04.2018

   Kiitos Johanna 🙂 Niin totta, some on itsellänikin se pahin kompastuskivi… Itse olen kokenut parhaaksi, että laittaa puhelimen äänettömälle ja kauas toiseen huoneeseen 😀

   Vastaa
 3. pauliina 03.04.2018

  Tuo kahden minuutin sääntö menee kyllä testiin! Uskon että, jää myös osaksi arkea 😀

  Listat ovat kyllä yksi parhaista keksinnöistä, kun miettii tehokkuutta ja arjen hallintaa.

  Vastaa
  • Metti Forssell 03.04.2018

   Kannattaa testata! 🙂 Pikkujutuista monesti se stressi ja kiireentuntu lisääntyy ja helpottaa huomattavasti elämää kun vain hoitaa pikkujutut heti alta pois!

   Vastaa
 4. Ella 03.04.2018

  Mulla menee somen selailuun aivan liikaa aikaa päivittäin.. Varsinkin instaan ja jodeliin, jonka löysin vasta. Pitäisi varmaan laittaa puhelin pois työpöydältä häiritsemästä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.04.2018

   Sama :/ Mutta sekin on jo hyvä, että tiedostaa miten paljon someen menee aikaa ja että yrittää vähentää sitä 🙂 Itselläni aika menee pitkälti instassa, jodelia en ole edes ladannut…

   Vastaa