ONKO OK SKIPATA JUHLAPÄIVÄ?

Tommy Hilfiger Jacket / River Island T-Shirt / Üterque Leather Pants / APM Monaco Necklace / H&M Earrings / Chanel Bag / Mango Boots

Viime viikot ovat olleet todella kiireisiä. Työpäiviä, jotka ovat poikkeuksetta vielä kotona venyneet ilta- ja yötöiksi. Hetkellinen astetta kovempi rupeama ja positiivista kiirettä tottakai, mutta nyt koen vahvasti tarvetta pienelle hengähdyshetkelle. Vierestä olen seurannut ihmisten vappufiilistelyjä ja isoja suunnitelmia alkuviikolle. Vaikka tavallaan samaistun näihin iloisiin fiiliksiin, salaa toivon, että voisinpa vain skipata tänä vuonna koko juhlan. Ei leipomisia, ei koristeluja, ei suunnitelmia, ei vieraita, ei häslinkiä, ei mitään. Tiedän, että olen tosi tylsä kun ajattelen näin, mutta samalla mietin, että myös oman kehon ja fiiliksen kuunteleminen on tärkeää. Tällä hetkellä perheen kanssa vietetty kiireetön aika ja rauhoittuminen kotona kuulostaa itselleni vain paljon paremmalta vaihtoehdolta kuin vapun juhliminen. Onko se väärin? Miksi koen huonoa omaatuntoa jos skippaamme vapun juhlimisen tänä vuonna?

Oletteko te olleet koskaan vastaavassa tilanteessa? Oletteko kokeneet huonoa omaatuntoa, jos olette jättäneet esimerkiksi vapun, uuden vuoden tai jonkin muun juhlapäivän väliin?

Ps. Olen muuten käyttänyt lähes päivittäin tuota ihanaa (miestenosastolta) löytämääni Tommy Hilfiger armytakkia. Se on niin ihana! Se tuo juuri oikeanlaista rentoutta tähänkin asuun, jossa olen yhdistänyt takin nahkahousujen ja korkokenkien kanssa. Tässä myös toinen asu, johon yhdistin takin hetki sitten.

Photos: Hanna Väyrynen / edit by me

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 kommenttia

 1. Karo 29.04.2018

  Ei juhlapyhät tarkoita aina suurta järjestämistä ja vieraita ja paljon suunniteltua ohjelmaa! Viettäkää vappua perheen kesken, nauttikaa ulkoilmasta ja syökää munkkeja! Juhlapyhiä voi viettää eri tavoin, suuresti tai pienesti 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 02.05.2018

   No näinhän se menee <3 Ja oli hyvä päätös ottaa tänä vappuna iisisti eikä stresstata itseään liiallisilla suunnitteluilla ja järjestelyillä! 🙂

   Vastaa
 2. Johanna 29.04.2018

  Mun mielestä on täysin ok skipata jokin juhlapäivä, jos sitä ei tee mieli viettää! Itselläni on melko samanlainen tilanne: töissä on ollut todella kiireistä ja vietämmekin mieheni kanssa vapun ihan kahdestaan kotona. Ja eihän sitä aina tarvitse kaiken olla niin viimeisen päälle, ostaa kaupasta valmiita munkkeja ja simaa ja jonkun vappupallon niin eiköhän tuo riitä 😀 Toivottavasti loppukeväästä sinunkin työtaakkasi helpottaa! Kiitos kivasta blogista <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 02.05.2018

   Kiitos ajatuksistasi Johanna! <3 Olen kyllä samaa mieltä! Joskus on hyvä päästää itsensä vähän helpommalla 🙂

   Vastaa
 3. Laura 29.04.2018

  Hei ihana kuulla et jollakin muulla samat fiilikset, itsellä vappu on ollut aina juhla mitä en ehkä edes täysin ymmärrä miksi sitä juhlitaan vaikkakin poikkeuksetta juhlinut, mutta silti koen huonoa omatuntoa myöskin siitä että tänä vuonna aion tietoisesti stressin, elämäntilanteen ja osaksi töiden takia jättää hulinat välistä. Ehkä jälkeenpäin sjateltuna tajuaa sen ettei mitään menettänyt tai jäänyt välistä, uusia juhlia tulee ja niistä silloin osaa nauttia. Rauhallista ja rentouttavaa vappua sinnekin. Lasi viiniä ja hyvä ruoka (sushi) toimii allekirjoittaneelle työpäivän jälkeen tänä vuonna paremmin kuin hyvin ??

  Vastaa
  • Metti Forssell 02.05.2018

   Kiitos kommentistasi Laura! Juuri näin <3 Turhaan sitä stressailee juhlien järjestämisestä tai ylipäätään juhlimisesta jos siihen ei juuri silloin ole jaksamista tai fiilistä. Ainakin itselläni hyvät juhlat syntyvät juuri nimenomaan silloin jos on itsellään hyvä fiilis. Turhaa sitä on väkisin hakea jos jostain syystä ei siltä tunnu…

   Vastaa
 4. Sanna 29.04.2018

  Todellakin ymmärrän sun fiiliksen! Eikä siitä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa. Toivottavasti teille tulee mukava vappu jokatapauksessa ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 02.05.2018

   Kiitos Sanna <3 Rentouttava vappu oli kerrassaan ihana!

   Vastaa
 5. Elllla 29.04.2018

  Jos siltä tuntuu, skippaa juhlapäivä! Ei kukaan käske leipoa, koristella, houstata jne. eikä sitä tarvitse tehdä sen takia, että mukamas niin ”kuuluisi tehdä”. Nauttikaa siitä mikä tuo itselle hyvän olon! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 02.05.2018

   Näinhän se juurikin menee! Kiitos kommentistasi <3

   Vastaa
 6. Jade 29.04.2018

  Ei todellakaan ole väärin skipata vappua eikä potea siitä huonoa omaatuntoa. Itse olen näin tehnyt jo vuosia, koska seuraava päivä on ollut työpäivä. Sitäpaitsi olen ehtinyt juhlia vappua elämäni aikana rajusti ja vähemmän rajusti joten kaikki kirjo on nähty moneen kertaan. Ihanaa vappua ja perheen yhdessäoloa teille ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 02.05.2018

   Ihan totta! Onhan aina ensi vuosi 😀 Tämä vappu meni todella rauhallisesti ja akku lataillen… ja oli just oikea päätös <3

   Vastaa
 7. Terhi 29.04.2018

  Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän sitä haluaa tehdä sellaista, mitä ”pitäisi”. Juhlimme mielellään joulua, pääsiäistä ja juhannusta, mutta pakkohauskuus vappuna ja uutenavuotena saa jäädä. Luota intuitioosi.

  Vastaa
 8. Heta 30.04.2018

  Näin sinkkuna olleena jo joitain vuosia, taas toivoisin että olis jotku kinkerit minne mennä.
  Harvoin kukaan enään juhlii mitään näitä juhlia, ainakaan kaveriporukassa. Ystävilläni on perheet ja puolisot. Ja juhlivat juhlat omalla porukalla.

  Et yksin menee tämäkin vappu. ?
  Toisaalta oon tilanteeseeni tottunu ja toisaalta en. Elämä on. ??

  Vastaa
 9. Johanna 30.04.2018

  Täällä pääsiäinen on vapaa muiden joukossa. (siis jos vapaa sattuu vuorotyössä kohille), vappua ei erota arjesta muutoin ku munkki ja sima. Samaan kastiin tulee myös juhannus. Silloin vain on ehdottomasti paistettava ainakin makkaraa. Joulu meillä siis ainut joka erottuu ja mihin ”panostetaan”

  Vastaa
 10. Tiger 30.04.2018

  Tosi kiva asu! Paitsi tuo mummolaukku. ?

  Vastaa
 11. a 01.05.2018

  Nojoo…aikamonet juhlapäivät jäänyt juhlimatta koska teen 3 vuorotyötä.. joulu ja juhannus on pakolliset juhlat mitkä otetaan aina huomioon ?

  Vastaa