KIIREISYYS SYÖ LUOVUUTTA

H&M Shirt / Bershka Jeans / Prada Bag / Curt Geiger Shoes

Teen työtä, jossa minun täytyy jatkuvasti olla luova. Minun päätehtäväni on tuottaa erilaista sisältöä moniin erilaisiin kanaviin. Teen tällä hetkellä paljon muitakin töitä kuin vain se mikä näkyy blogissani. Kaikki työni vaativat kuitenkin valtavasti luovuutta, sillä minun on oltava ideoimassa, kehittämässä ja keksimässä jatkuvasti jotain uutta, inspiroivaa ja omaperästä. Vaikka luovuus onkin yksi työni parhaista puolista, samalla se on yksi suurimmista kompastuskivistäni. Varsinkin näin ruuhkavuosien keskellä luovuuden säilyttäminen työssäni on ajoittain todella haasteellista. Miten olla inspiroiva ja nimenomaan luova tämän kaiken kiireen keskellä?

Lähes koko alkukevät on mennyt minulla erilaisten yhteistöiden, projektien ja muiden työjuttujen suunnittelussa ja nyt loppukevät on sitten toteutusten aikaa. Vaikka en olekaan kovin hyvä stressaaja (jee!), silti tulevan kevään kiireet hieman mieltä painavat. Kalenteri täytyy kovaa vauhtia ja tiedostan jo nyt, että aika tulee olemaan kortilla. Blogini on minulle tärkeä ja toivon aina, että se olisi mahdollisimman inspiroivaa ja mielenkiintoista luettavaa. Välillä tuntuu, että hyviä postauksia syntyy kuin itsestään kun taas välillä tuntuu ettei mitään järkevää (saatika inspiroivaa) sanottavaa saa rustattua ylös. Parhaiten luovuuden  puutteen huomaa juuri kiireisten kuukausien jälkeen, kun ei ole ollut aikaa muuhun kuin ”suorittamiseen”. Olen jo pitkään elänyt kiireisellä aikataululla ja nyt huomaan todella olevani väsynyt siihen ainaiseen hoppuun. Olen miettinyt luonko itse kiireeni vai olenko vain yksinkertaisesti haalinut itselleni liikaa asioita juuri tähän elämäntilanteeseen? Ehkä luovuuskin on yksilöllistä; toiset tarvitsevat enemmän aikaa yksin itselleen pysyäkseen luovina kun taas toiset pystyvät olemaan luovia kiireessäkin?

Mitä mieltä te olette? Oletteko koskaan huomanneet luovuutenne kärsineen kiireen myötä?

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. pauliina 10.04.2018

  Vaik otsikossa ja tekstissä mietit kiireen vaikutusta luovuoteen, niin postauksen kuvat ovat selittämättömällä tavalla vangitsevia.

  Olen arjessani huomannut sen että, kiire vie kaiken ylimääräisen energian ja helposti se johtaa juuri siihen että, kaikki asiat muuttuvat vielä raskaammaksi. Eikä silloin helposti jaksa tehdä mitään poikkeavaa.

  Vastaa
 2. Arja 11.04.2018

  Miten koet lomailun vaikutuksen, tuoko se enemmäm voimia vai stressiä. Meinaan vaan kun tunnut olevan taviksiin verrattuna usein ulkomailla, mutta etkö saa siellä levättyä?

  Vastaa
 3. Nea 11.04.2018

  Hei Metti ja kiitos mielenkiintoisesta blogista. Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta koska luovuutesi on ihailtavaa, ja olet tyyli-ikonini, minulla olisi muotiaiheinen kysymys sinulle. Miten yhdistäisit nudet ylipolven saappaat keväiselle kaupunkilomalle? Ylipolven saappaat vaikuttavat helposti, noh… hieman tyylittömiltä jos niitä ei osaa yhdistää oikein. Lisäksi nude värikin tuntuu haastavalta. Laitanko siis saappaat kiertoon vai onko sinulla vinkata kivoja ideoita?

  Vastaa
 4. Janika 17.04.2018

  Hei Metti, meikkiaiheinen kysymys.. Muistan kun suosittelit Lumenen Nude Perfection Fluid Foundation -meikkivoidetta, joka oli minulle myös täydellinen samassa sävyssäkin vielä (nro 3). Nyt sitä ei taideta kuitenkaan enää myydä ja haluaisin kysellä, oletko löytänyt hyvää seuraajaa tälle? Vinkkaisitko hyvistä meikkivoiteista, sävyn kera, koska luulen, että sopisi minulle myös kuten tuo Lumenenkin meikkivoiteen sävy.

  Vastaa