VIIKONLOPUKSI KAUPUNKILOMALLE – MITÄ MUKAAN?

Mitä pakata mukaan viikonloppumatkalle? Tätä kysytään minulta usein ja nyt kun meidän Tukholman viikonloppureissu on tuoreessa muistissa, ajattelin jakaa teille omat vinkkini aiheesta. Matkustamme suurimman osan ajasta perheen kanssa, joten jos lähden yksin/aikuisten kesken reissuun haluan pitää matkatavaran määrän minimissään. Viime viikonlopun aikana olikin mahtava huomata, kuinka vähällä tavaralla sitä oikeastaan pärjääkään. Kunhan vain muistaa suunnitella huolella sekä pakata mukaan mahdollisimman monikäyttöisiä vaatteita.

 

Lento:

Lennolle suosittelen pukemaan jotain mukavaa ja lämmintä. Itse ainakin olen sellainen vilukissa, että en koskaan matkusta (oli kohdemaassa kuinka lämmin tahansa) ilman pehmoista cashmereneuletta. Cashmereneule on muutenkin minulle sellainen go-to vaate, joka on helppo vetäistä päälleen moniin eri tilanteisiin. Se on siisti, tyylikäs ja niin mukava päällä. Viikonlopun matkustusasuni olikin siis cashmereneule, nahkahousut ja mustat matalat bootsit. Jalkineeksi olisin voinut valita myös astetta mukavammat lenkkarit, mutta tällä kertaa päätin minimoida myös kenkien määrän, joten halusin laittaa lennolle samat kengät mitä tulisin käyttämään myös päivisin kaupungilla.

Päivä kaupungilla:

Tällä kertaa matkustusasuni oli siis täysin sama kuin mitä käytin päivisin kaupungillakin. Nahkahousut valitsin jalkaani farkkujen sijaan sen vuoksi, että nahkahousuihin voisin pukeutua myös illalliselle. Nahkahousujen helppoudesta ja monikäyttöisyydestä olenkin monen monta kertaaa blogissa maininnut ja taas jälleen kerran voi vannoa niiden nimeen. Nahkahousut ovat myös mukavammat päällä kuin useammat farkkuni, joten valinta senkin puolesta oli helppo.

Ilta:

Cashmereneule vaihtui valkoiseen silkkipaitaan kun menimme illalliselle. Jalkaan puolestaan sujautin korot astetta tyylikkäämään lopputuloksen aikaansaamiseksi. Riippuen illallispaikasta olisin voinut yhtä hyvin pitää tuon cashmereneuleen päälläni, sillä jo pelkillä koroilla asusta tuli puetumman näköinen.

Mikäli nahkahousujen ja silkkipaidan yhdistelmä tuntuu omaan makuun liian arkiselta tai tylsälstä vaihtoehdolta iltamenoihin, mekko on myös erinomainen vaihtoehto illalliselle. Mekko on kätevä ottaa mukaan, sillä se ei matkalaukussa paljon tilaa vie. Tällä kertaa kuitenkin mietin illallisasun sellaiseksi, että voisin ”hyödyntää” samoja nahkahousuja koko matkan ajan.

Asusteet:

Vain muutaman päivän matkalle suosittelen ottamaan ainoastaan yhden käsilaukun. Esimerkiksi crossbody laukku, joka sopii sekä päivä- että iltakäyttöön. Lentokentällä toiminen on myös hurjan paljon helpompaa kun on molemmat kädet vapaina. Kenkiäkin suosittelen ottamaan mukaan maximissaan kahdet, yhdet matalat ja yhdet korkeat. Koruja voi pakata niin ikään muutamia mukaan, sillä koruilla saa muokattua asun ilmettä juhlavammaksi niin halutessaan. Itse otin mukaan yhdet näyttävämmät korvakorut, jotka laitoin illalliselle silkkipaidan ja nahkahousujen kanssa. Muuten menin niillä muutamilla peruskoruilla, joita muutenkin käytän päivittäin.

Mitkä vaatteet tai asusteet te olette kokeneet toimiviksi lyhyillä viikonloppureissuilla? Vinkkejä saa mielellään jakaa 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Merja 22.03.2018

  Kiitos postauksesta, on hyvinkin ajankohtainen. Olen varannut kolme ns. viikonloppureissua keväälle. Tallinna 2 pv maaliskuun loppu, Praha 3 pv huhtikuun puoliväli ja Amsterdam 3 pv toukokuun alku. Vähillä mennään täälläkin, eli käsimatkatavaroilla. Mutta eniten päänvaivaa tuottaa päällystakki? Trenssillä ehkä selviää toukokuussa, mutta entä aiemmat reissut. En halua palella. Oliko sinulla pitkä villakangastakki vai mikä Tukholmassa?

  Vastaa
  • Metti Forssell 26.03.2018

   Kiva kuulla, kiitos Merja! 🙂 Minä olen sellainen vilukissa, että turvaudun yleensä trenssin tai nahkatakin sijaan mielummin kevyeen villakangastakkiin. Minulta löytyy pari sellaista vuoretonta, kyvin ohutta villaa olevaa villakangastakkia, jotka ovat olleet erinomaisia aina näin keväisin ja varsinkin matkustaessa 🙂

   Vastaa
 2. Elllla 22.03.2018

  Olen oppinut kantapään kautta, et matkalle tulee ottaa vähintään kahdet kengät (kerran esim. ainoat balleriinani kastuivat aivan litimäräksi). Lisäksi haluan, että illalle ja päivälle on eri vaatteet, sillä päivisin kaupungilla (varsinkin lämpimissä kohteissa) kierrellessä hikoilee helposti.

  Vastaa
  • Metti Forssell 26.03.2018

   Totta! Tietysti matkalaukun sisältö täytyy aina miettiä kohdemaan lämpötilan mukaan. Kuumissa kohteissa tosiaan helpommin hikoilee ja silloin haluaakin vaihtaa esim yläosia useammin 🙂

   Vastaa
 3. Maikki 23.03.2018

  Kaunis neule kuvassa, mistähän se on? Itselläni on aina liikaa vaatteita mukana, oli reissu sitten lyhyt tai pitkä ?. Kiitos vinkeistä, täytyy panna korvan taakse seuraavaa lyhyttä matkaa varten!

  Vastaa
  • Metti Forssell 26.03.2018

   Kiitos! Tämä neule on Alexander Wangin. Minulla on ihan sama homma – pakkaan AINA liikaa tavaraa mukaan! 😀 Huomasin vaan nyt Tukholmassa kuinka paljon helpompaa on, kun oikeasti on miettinyt tarkasti etukäteen mitä pukee päälleen. On ihanaa kun on vähän tavaraa mukana! Ja aina paikan päältä saa ostettua tarvittavaa tavaraa jos yllättävä tilanne/sää yms. iskee 😀

   Vastaa
 4. Karoliina 27.03.2018

  Hei! 🙂 minkä merkin tuo valkoinen pilkkupaita on?

  Vastaa
 5. Emilia 31.03.2018

  Hei! Minäkin kyselisin että mistä tuo valkoinen pilkullinen paita on? ? Ihana kollaasi!

  Vastaa