10 USEITEN KYSYTTYÄ KYSYMYSTÄ VAATTEISTA

Saan teiltä paljon muotiin, vaatteisiin ja ennen kaikkea pukeutumiseen liittyviä kysymyksiä. Minulla onkin ollut suunnitteilla toteuttaa blogissa hieman kattavampi ”vaatekaapin kulmakivet” -tyylinen postaus, jossa voisin selittää mitä vaatteita ja asusteita tulisi löytyä toimivasta vaatekaapista. Aiheenahan tuo on jo hieman kulunut, mutta ymmärrän enemmän kuin hyvin miksi tämänkaltaiset postaukset ovat suosittuja. Itsekin mielelläni luen muiden mietteitä ja mielipiteitä siitä, mitä tuotteita naisen vaatekaapista ”pitäisi” löytyä. Loppupeleissähän tämä asia on subjetiivinen ja on yksilöllistä mitkä tuotteet kukin kokee toimiviksi itselleen tai tyylilleen sopiviksi.

Ennen kuin pääsen toteuttamaan tämän kattavamman postauksen vaatekaapin kulmakivista ajattelin koota teille yhteen kymmenen useimmiten minulta kysyttyjä kysymyksiä liittyen vaatteisiin ja pukeutumiseen.

Mitkä ovat vaatekaappisi kulmakivet? Jakkupuvut, silkkipaidat, erilaiset farkut, bleiserit, nahkatakit & -housut, villakangastakit, paksut neuleet ja erilaiset mekot. Kengistä ehdottomasti eniten käytän erilaisia nilkkureita sekä avokkaita.

Mitkä 5 asiaa pitäisi jokaisen naisen vaatekaapista pitäisi löytyä? Jakkupuku, poolo/neule, nahkahousut, pikku(musta)mekko ja avokkaat?

Mikä on tämän hetken suosikkivaatteesi? Niin monia, että on mahdotonta sanoa vain yksi. Tällä hetkellä fiilistelen esimerkiksi valkoisia nilkkureita, joita onkin näkynyt päälläni monissa asuissa (mm. tässä & tässä). Tykkään myös valtavasti pallokuosista ja tämä toppi onkin yksi suosikkiyläosistani tälle keväälle. Myöskin tämän postauksen kuvissa päälläni oleva valkoinen Zaran bleiseri on yksi ehdoton kevään suosikkini. Rakastan sen suoraa ja löysähköä mallia, jossa on kuitenkin vyötärölle solmittava vyö, mikäli haluaa jakusta hieman tyköistuvamman.

Jos yhdellä laukulla pitäisi mennä läpi koko loppuelämän, mikä se olisi: Chanelin Classic Double Flap Bag, mustana kultaisilla yksityiskohdilla, medium-kokoisena ( tämä laukku!)

Mikä vaate on ollut vaatekaapissasi pisimpään? – Olen aika kova kierrättämään ja jos huomaan, jonkin vaatteen tai asusteen jääneen itselläni harmillisen vähäiselle käytölle, ei minulla ole vaikeuksia laittaa sitä kiertoon. Toisin sanoen minulla ei synny suuria ”tunnesiteitä” vaatteisiini tai asusteisiini 😀 Jos perintökoruja tai lahjaksi saamiani asioita ei lasketa, yksi Sandin villakangastakki on ollut minulla jo varmaan noin 7 vuoden ajan käytössä.

Mikä on ollut turhin ostoksesi? – Varmaankin jokin mekko tai juhlavampi toppi, jonka olen kiiruspäissäni käynyt perjantaina iltapäivällä hakemassa illan menoja varten, koska tuntui siltä, ettei taaskaan löytynyt ”mitään päällepantavaa”… Tällaisten ostoksien käyttökerrat ovatkin sitten lähes poikkeuksetta jääneet tasan siihen yhteen. Onneksi kiireellä hankittujen vaatteiden ostaminen on jäänyt itselläni todella vähälle nykyään. Heräteostoksia tulee toki joskus tehtyä, mutta en enää kiireessä lähde ostamaan yhtään mitään.

Minkälaisista vaatteista et yleisesti pidä? – Väreistä vihreää, lilaa, kirkkaansinistä tai oranssia minun tulee ainakin käytettyä todella harvoin. Ei sillä ettenkö pitäisi niistä, mutta yleensä tuollaiset värit eivät vain herätä mielenkiintoani. Olen myöskin aika nirso erilaisten kuvioiden ja printtien suhteen, mutta joskus saatan kyllä löytää kuviollisen vaatteen josta pidän. Liian löysät vaatteet eivät ole niin mun juttu, tykkään enemmän tyköistuvista vaatteista.

Mikä on vaateongelmasi? – Minun on haasteellista löytää tarpeeksi pitkiä housuja ja farkkuja. Kesällä ei haittaa jos farkut ovat hieman vajaamittaiset, mutta talvella olisi kiva saada lahje kunnolla kengän päälle (onneksi tämän hetken sukkabootsi-trendi on kyllä hieman auttanut piilottamaan muuten paljaaksi jääviä nilkkoja!). Olen myös monet todella kivat leveälahkeiset housut joutunut jättämään kauppaan juurikin siitä syystä, että lahje on sen 5 cm liian lyhyt.

Mikä vaate asuste on kevään ostoslistalla? – Olen käyttänyt mustaa ohutta merinovillaista pooloani todella paljon kuluneen talven aikana ja kevääksi olisi ihana löytää vastaavanlainen poolo keväisemmässä materiaalissa ja värissä. Olen myös pitkään himoinnut pientä Chanelin laukkua esimerkiksi herkullisessa vaaleanpunaisessa tai rohkean punaisessa sävyssä. Vielä ei ole osunut kohdalle se oikea, mutta ehkä tulevaisuudessa!

Zara Blazer / Bershka Jeans / Chanel Bag / H&M Earrings / Dior Heels
Photos: Hanna Väyrynen/ edit by me

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

15 kommenttia

 1. Merja 21.03.2018

  Listasi oli kyllä ihan perus, mutta jokanaisen vaatekaappiin eivät nahkahousut kuulu. En sano tässä, mitä minulle niistä tulee mieleen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.03.2018

   Kiitos kommentista 🙂 Niin kuin tekstissa kirjoitinkin niin ainahan tällaiset listaukset ovat jokaisen kirjoittajan omia mielipiteitä aiheesta, eli tässä tapauksessa siitä mitä naisen vaatekaapissa kuuluisi olla. Itse olen vain kokenut nahkahousut niin toimiviksi, tyylikkäiksi ja ennen kaikkea monikäyttöisiksi, että sellaiset ehdottomasti kuuluvat omat vaatekaappini perusvaatteisiin/kulmakiviin ja siitä syystä lämpimästi suosittelen niitä muillekin 🙂

   Vastaa
  • . 22.03.2018

   Merjan ei varmaan sitten ole pakko käyttää nahkahousuja jos ne eivät jalkaasi istu. Metti puolestaan on upea omissaan ja kiva että jakoi vinkkinsä!

   Vastaa
 2. Anne-Mari 21.03.2018

  Vau mitä kuvia (jälleen kerran)! Ja asukin on tosi onnistunut, varsinkin kenkiin kiinnittyi huomio. Kaunis yksityiskohta toi rusetti sivussa 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.03.2018

   Kiitos paljon Anne-Mari! <3 Tässä oli kyllä kuvauspaikka kohdillaan 😉 Ja eikö vain – nämä Diorit ovat niin suloiset tuon sivurusetin kanssa!

   Vastaa
 3. Tiina 22.03.2018

  Hei, ei ihan suoranaisesti liity tähän postaukseen vaikka nahkahousut mainitsetkin mutta siis minkä kokoiset ovat sinun nahkahousut ja ovatko ne siis ne leggingssit vai ihan oikeat housut? Tilaisin itselleni ja haluaisin kerralla oikean kokoiset. Kiitos avustasi etukäteen!

  Ps. Tunnistin sinut Tukholmassa äänestäsi 🙂 Olin lasten kanssa jo aamuvarhaisella menossa ja porhalsitte kovaa kyytiä ohitse.

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.03.2018

   Moikka! Mun nahkahousut ovat ihan housut, mutta kuitenkin todella pelkistetty ja yksinkertainen malli, jossa huomaamaton vetoketju sivussa. Nahkahousuista kannattaa ottaa niin pieni koko kuin vain päälleen saa mahdutettua, sillä nahkahousut venyvät käytössä. 🙂 Minulla on koko 34 omistani, mutta nekin ovat käytössä hieman löystyneet…

   Ja voi ei – mun kälkätys on kuulunut varmaan taas liiankin kovaa 😀 Ensi keralla jos törmätään, tulethan kiskaisemaan hihasta 🙂 <3 Ihanaa loppuviikkoa xx

   Vastaa
 4. Riitta 22.03.2018

  Aivan upeita kuvia! ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.03.2018

   Kiitos kovasti <3 Tämä oli niin kaunis paikka kuvata 🙂

   Vastaa
 5. Silvia Cardinali 22.03.2018

  Love your beautiful pictures and awsome looks.
  Just wish you had an English version too!

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.03.2018

   Thank you so much!! <3 Maybe some day also in english..? Hope you enjoy the pics though xx

   Vastaa
 6. Ella 22.03.2018

  Moi! Voisitko tehdä postauksen parhaista materiaaleista eri vaatteissa, mitä kannattaa suosia ja mitä välttää, miten eri materiaalit käyttäytyvät? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.03.2018

   Moikka Ella! Kiitos kommentista ja postaustoiveesta 🙂 Tässä ehdottomasti hyvä postausidea! Laitan aiheen ylös 🙂

   Vastaa
 7. Mari 23.03.2018

  Hyvästä kohtaa kuvat Eiffelin tornista. Sen lähiympäristö Seineltä katsottuna on melko synkkä ja rähjäinen. Kovin vaatimattomattomasti pukeutuneilta näyttää kuvissa ihmiset taka-alalla.

  Vastaa
 8. Aino 02.04.2018

  Hei! Mistä kohtaan Effel Tornista nämä kuvat on otettu, tai muistatko tuon paikan osoitetta?:-)

  Vastaa