METIN JA HANNAN PODCAST

Heeei! Tänään se on vihdoin ulkona – minun ja Hannan ensimmäinen podcast-jakso! Kiitos teille kaikille hurjasti ihanista kommenteista eiliseen postaukseen liittyen sekä mahtavista ideoistanne tulevia podcastejamme varten. Iloksemme huomasimme, että monia toivomianne aiheita olemmekin jo nauhoittaneet, mutta lisää on tulossa ja uusia aiheita ja nimenomaan teidän toiveitanne otamme avosylin vastaan <3

Uusi jakso julkaistaan joka maanantai klo 7, jonka jälkeen jakson voi kuunnella juuri itselleen sopivampana ajankohtana. Jollekin se saattaa on työmatka, toiselle vaunulenkki vauvan kanssa, jollekin urheillessa ja ehkä toiselle kotona arkiaskareiden ohella? Podcastit ovatkin juuri siitä syystä mahtavia kun niitä voi kuunnella samalla kun tekee jotain muuta. Podcastit kun eivät ole millään tavalla aikaan tai paikkaan sidonnaisia!

Lupasin tänään jakaa vielä blogin puolella hieman tarkemmin ohjeita siitä miten ja missä voitte podcastejamme kuunnella! Tässä vaihtoehdot podcastimme kuunteluun:

 1. Lataa puhelimeen ilmainen ”acast” -appi. Tämä appi on kuin audiomaailman Netflix. Todella helppokäyttöinen ja toimiva. Appin ladattuasi kirjoitat vain hakukenttään podcastimme nimen ”Metti & Hanna”. Olen kokenut acastin toimivimmaksi tavaksi kuunnella podeja ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille (varsinkin niille joille podien kuunteleminen on uutta!)
 2. Podeja voi myös kuunnella oman puhelimensa podcast-sovelluksen kautta. Podcast sovellus on iPhonessa valmiina oletusohjelmana (lila pieni kuvake) ja Androideista sovellus löytyy nimellä Cast Box. Avattuasi sovelluksen kirjoitat vain hakukenttään podcastimme nimen ”Metti & Hanna” ja pääset aloittamaan kuuntelun.
 3. Voit myös kuunnella podcastejamme netissä osoitteessa wecast.fi. Sivuilta etsit kohdan ”podcastit”, jonka alta löytyy ”Metti & Hanna”.

Ensimmäinen jaksomme on intro, joka oli itseasiassa täysin koemielessä nauhoitettu. Taustatiimimme halusi antaa meidän kokeilla miltä podcastien nauhoittaminen tuntuu ja vasta siitä lähteä tekemään itse jaksoja. Vuoropuhelu kuitenkin koettiin niin luontevaksi, että päätimme pitää sen ensimmäisenä jaksona. Intro on nimensä mukaisesti johdatus podcastiimme. Kerromme mm. lyhyesti keitä olemme. Miten olemme tutustuneet? Mitkä asiat meitä yhdistää? Mitkä ovat eroavaisuutemme? Miksi aloimme tehdä podcastia? Mitä aiheita tulemme käsittelemään jaksoissamme? Millaisia ruokia meillä tehdään kotona? Suosikkitrendimme tällä hetkellä? Ja paljon muuta.

Joten tästä se alkaa! Ensimmäinen jakso on lyhyempi (22min) mutta seuraavat jaksot ovat kaikki 30-45 minuutin väliltä. Jälleen kerran valtava kiitos teille kaikille tästä upeasta kannustuksesta ja tuesta uuden äärellä. Ensimmäisen jakson pääsette kuuntelemaan myös tämän linkin kautta juuri nyt! Kiitos <3

Photos: Hanna Väyrynen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

32 kommenttia

 1. Anna 19.02.2018

  Ihana jakso! En malta odottaa seuraavia. Näitä on niin helppo ja kiva kuunnella esim. ruokaa laittaessa. 🙂 Odotan ensimmäistä lasta, joten lapsiin ja perheeseen liittyvät teemat ovat nyt itselleni entistä mielenkiintoisempia. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Jee ihan mahtavaa kuulla, iso kiitos kun kuuntelit <3 Ja kiitos ideasta, varmasti lapsiin liittyviä juttuja tulee paljon 🙂

   Vastaa
 2. -H 19.02.2018

  Ihan loistava idea ja ihana kuunnella teidän höpöttelyjä aiheesta kuin aiheesta 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Tosi mahtavaa kuulla! Iso kiitos, että kuuntelit jaksomme <3

   Vastaa
 3. Meeri 19.02.2018

  Iphonen sovelluksesta hakemalla ei löytyny .. 🙁

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Moikka! Muistithan kirjoittaa hakukenttään tarkalleen ”Metti & Hanna” ? Sillä itselläni oli ongelmia aluksi löytää podcastiamme juuri tuon iPhonen sovelluksen kautta, sillä siellä hakukenttään pitää podcastin nimi kirjoittaa tismalleen oikein. (acast appin hakukenttä löytää podin vaikka alkaisi kirjoittamaan vaan Metti… ) Itsekin kirjoitin ajatuksissani Metti JA Hanna iPhonen sovellukseen ja ihmettelin miksi mitään ei löytynyt. Mutta kun muistin laittaa & -merkin, niin löytyi. Voisiko mahdollisesti ongelmasi johtua jostain tällaisesta…?

   Vastaa
 4. pauliina 19.02.2018

  Ihana jakso! ♥️

  Loistavaa että, lähditte tekemää tälläistä. Välillä opiskeluiden jälkeen on niin uupunut ettei jaksa lukea välttämättä enää jaksa lukea näyttöä yhtään.

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Kiitos tuhannesti, että katsoit jaksomme ja ihanaa kuulla, että pidit siitä <3 Ja voin niin samaistua tuohon väsymykseen ja siihen tunteeseen, ettei enää vain yksinkertaisesti jaksa katsoa tietokoneen näyttöä! 😀

   Vastaa
 5. Sara 19.02.2018

  Moikka ja kiitos kivasta podcastista. Haluan kuitenkin antaa palautetta sanavalinnasta ”dagiksen tädit”. Tämä kuulosti omaan korvaani hyvin alentavalta, ottaen huomioon, että kyse on koulutetusta henkilökunnasta, jotka kasvattavat ja ovat suuressa roolissa päivittäin sinun sekä muiden ihmisten lapsien elämässä. Päiväkodeissa työskentelee niin korkeakoulutettua kuin ammattikoulutuksen saanutta henkilökuntaa eri työnimikkeillä, ei tätejä, kuten valitettavan usein kuulee vielä puhuttavan. Tämä kommentti lähinnä siksi, että tämänkaltaisia sanavalintojaan ei useinkaan tule ajatelleeksi. Lisäksi haluan sanoa, että kaikki lapsiin, varhaiskasvatukseen, kotihoitoon ja perhe-elämään liittyvät aihepiirit olisivat kiinnostavia podcasteissa 🙂
  T: Lastentarhanopettaja

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Moikka Sara ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihan mahtavaa, että kuuntelit podimme – kiitos siitä 🙂 Olen todella pahoillani sanavalinnastani. Sillä minun ei todellakaan ollut tarkoitus loukata ketään – päinvastoin! Tyttäreni kun puhuu aina ”dagiksen tädeistä”, niin tämä sanavalinta on varmaan vain alitajuntaisesti jäänyt päähäni. 🙂

   Vastaa
 6. JohannaN 19.02.2018

  Niin ihana! Podcastit on kyllä mahtava idea! Ja ihan huikeaa, että tekin lähsitte kokeilemaan.
  Musta olisi kiva, jos jossain jaksossa teillä olisi vieraita. Joko kollegoja tai esim. teidän perheenjäseniä. Ei välttämättä Hannan siskoa ja sinun miestäsi, vaan esimerkiksi äitienpäivänä molempien äidit. <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Jee ihan mahtavaa – kiitos paljon, että kuuntelitte jaksomme! <3 Ja hei kiitos ideasta, varmasti vieraat studiossa olisivat mahdollista 🙂 Laitetaan tämä idea korvan taakse!

   Vastaa
 7. Johanna 19.02.2018

  Kuuntelin ensimmäisen jakson ja siinä oli mielestäni kivan rento tunnelma. Odotan jo seuraavia jaksoja, jossa pääsette enemmän paneutumaan yhteen aiheeseen. Nyt oli ehkä hieman sellaista sillisalaattia, mutta ei se haitannut 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Ihana kuulla <3 Juuri rennon ja välittömän fiiliksen haluammekin podeistamme välittää kuulijalle! Ja kyllä – intro-jaksossa juttelimme kaikkea mitä mieleen juolahti, mutta tulevissa jaksoissa meillä tulee kyllä olemaan yksi kantava aihe läpi koko jakson 🙂

   Vastaa
 8. Liina 19.02.2018

  Hahah, vitsi miten hauska oli kuunnella teiän höpöttelyjä! Naurahdin tosta, että Hanna on reissuillakin ryhmänjohtaja 😀 Hienoa naiset, tsemppiä tulevaan! Tosi hyvältä kuulosti.

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Ihan mahtavaa kuulla – iso kiitos, että kuuntelit jaksomme <3 Ja toivotaan, että tästä se lähtee! xx

   Vastaa
 9. Heidi.H 19.02.2018

  Tykkäsin paljon teidän podista, näitä lisää!:D ja kiitos instan ruusukaali-parsakaali ohjeesta, ihan super hyvää.

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.02.2018

   IHANA kuulla, iso kiitos sinulle kun kuuntelit jaksomme <3 Ja hei mahtavaa, että ruusukaalit maistuivat! Ne on kyllä niin hyviä 🙂

   Vastaa
 10. Nimetön 20.02.2018

  Hei!
  Ihana juttu. Sulla Metti on kaunis ääni jota kuuntelee mielellään.
  Todella kiva kuunnella teitä molempia ja aiheita kiiltokuvien takaa.
  Terkuin, dagiksen täti ???

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.02.2018

   Kiitos todella paljon ihanasta palautteesta <3 Hienoa, että tykkäsit jaksostamme!

   Vastaa
 11. Jade 20.02.2018

  Kuinka ihana teidän podcastinne olikaan. Niin mukava kuunnella teidän luontevaa jutusteluanne ja ihan kuin täydentäisitte toistenne ajatuksia ja lauseita. Enhän minä malta odottaa seuraavaa ”jaksoa”. Olette suloisia ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.02.2018

   Voi kiitos paljon tuesta ja tsemppauksesta Jade <3 Ihanaa kuulla, että tykkäsit jaksomme! Jee!

   Vastaa
 12. Riitta 20.02.2018

  Aivan mahtavaa, kun lähditte tekemään tällaistä! Vaikutatte molemmat niin luontevilta ja ystävällisiltä, oli ihana kuunnella teidän juttelua. Innolla jään odottamaan uusia jaksoja, tsemppiä tulevaan!

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.02.2018

   Kiitos Riitta! 🙂 Aivan mahtava kuulla, että pidit jaksostamme, isoista isoin kiitos sinulle kun kuuntelit sen! <3

   Vastaa
 13. päivi 20.02.2018

  Kuuntelin uteliaana ja ehkä alkuun hieman epäilevänä teidän podcastia ( kuuntelen päivittäin usean eri genren podcasteja) – ja peukutan! Teissä on ainesta; olette sanavalmiita, positiivisia kuitenkin ” jalat maassa” ettei ole liikaa yritystä. Sisältöä löytyi. Onko teillä esikuvia bodcast maailmasta? Ketä itse seuraat, jos seuraat?

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.02.2018

   Ihana kuulla, kiitos kovasti positiivisesta palautteesta! 🙂 Itselleni podcast-maailma ei ole vielä kovin tuttu, mutta pikkuhiljaa alkaa omallekin suosikkilistalle kerääntymään hyvää kuunneltavaa! Hyviä podeja saa mielellään ehdottaa 🙂

   Vastaa
 14. i 20.02.2018

  Tykkäsin todella paljon 🙂 Ehkä teistä tulee Suomen Säker stil-duo!

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.02.2018

   Voi kiitos niin paljon kauniista sanoistasi! Ihanaa, että löysit podimme – kiitos! Ja haha, you never know.. 😀

   Vastaa
 15. Petra 20.02.2018

  Aivan ihana podcast, alkoi junamatka hyvin kun laitoin napit korviin..
  Teillä on hyvät ja selkeät äänet ja mahtavat jutut.. eli täällä taas yks joka kuuntelee kyllä joka jakson.. ihanaa viikkoa molemmille!!!!

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.02.2018

   Ihanaa kuulla! Kiitos Petra paljon tsempistäsi <3 Ihanaa viikonloppua x

   Vastaa
 16. Maria 27.02.2018

  Heippa, aivan huippua että aloitte tekemään Podcasteja! Ensimmäinen jakso oli mukavaa kuultavaa ja innolla jäin odottamaan uutta. Ymmärsinkö oikein vai pitikö jakson tulla tänä maanantaina ulos kun en sieltä uutta löytänyt? ? Vai enkö vain osannut hakea oikein? Ihanaa alkavaa kevättä <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 28.02.2018

   Moikka Maria! Kiitos kovasti positiivisesta palautteesta podcastimme suhteen. Aivan mahtvaa kuulla, että tykkäsit siitä. Valitettavasti toisen jaksomme kanssa meillä ilmeni hieman ongelmia, mutta toivottavasti pääsemme julkaisemaan sen mahdollisimman pian. Pahoittelut tästä!

   Vastaa