LUONNONKOSMETIIKKA SUOSITUS

Kuinka monelle lukijoistani luonnonkosmetiikka on tuttua? Varmasti monille, sillä luonnonkosmetiikka ottaa enenevissä määrin jalansijaa niin päivittäiskosmetiikassa kuin ihonhoitotuotteiden puolella. Itse tutustuin ja testasin ensimmäisiä luonnonkosmetiikkatuotteita noin nelisen vuotta sitten, kun olin raskaana tyttärestäni. Silloin muutavat ystäväni vinkkasivat tutustumaan erilaisiin luonnonkosmetiikkatuotteisiin, sillä niitä olisi turvallisempi käyttää raskaana ollessaan sekä sitten myös myöhemmin pienen vauvan kanssa. Myöhemmin olen päässyt myös ihanien yhteistöiden puolesta tutustumaan vielä syvemmin tähän luonnonkosmetiikkatuotteiden lumoavaan maailmaan.

Mutta mitä luonnonkosmetiikka sitten oikeastaan on? Lyhyesti sanottuna luonnonkosmetiikassa kaikki raaka-aineet ovat niin luonnollisia kuin mahdollista. Esimerkiksi monet luonnonkosmetiikkatuotteet sisältävät erilaisia kasviöljyjä, kasviuutetta tai mineraaleja. Pääasiallisesti pyritään käyttämään raaka-aineita, jotka olisivat mahdollisimman vähän prosessoituja. Myöskin luonnonkosmetiikan valmistuksessa pyritään ottamaan huomioon ympäristöystävällisyys sekä kaikinpuolinen eettisyys aina tuotteiden valmistuksesta tuotteiden hävittämiseen.

Olen tutustunut vuosien varrella moniin luonnonkosmetiikkamerkkeihin, lähinnä erilaisten rasvojen ja muiden ihonhoitotuotteiden kautta. Tykkään monista rasvoista erityisesti niiden kevyen ja luonnollisen koostumuksen sekä miellyttävien tuoksujen vuoksi. Ja onhan se myös ihana tietää, että tuote on mahdollisimman turvallinen kun lapsieni kanssa olen läheisessä kosketuksessa päivittäin.

Puolestaan meikkipussissani luonnonkosmetiikka ei olla paljon nähty. Monien testaamieni luonnonkosmetiikkatuotteiden ongelmana on ollut kehno pigmentti ja/tai kestävyys iholla. Sain kuitenkin hetki sitten blogini kautta testiin Estelle & Thild -merkin meikkituotteita. Olen ollut positiivisesti yllättynyt niiden kestäviin pigmentteihin ja laatuun muutenkin. Tuotteiden sävymaailma myös miellyttää, sillä joukosta löytyy ihania pinkkejä ja nudeja huulituotteita sekä luomivärien joukosta erittäin kauniita ruskeansävyjä. Myöskin merkin aurinkopuuteri ja poskipuna saavat minulta plussaa. Zuii on toinen hyväksikoettu luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteet kestävät mielestäni kiitettävän hyvin iholla. Esimerkiksi tässä meikkipostauksessa käytin Zuii.n tuotetta silmämeikkini luomiseen.

Samaan hengenvetoon haluan kuitenkin sanoa, että vaikka luonnonkosmetiikkaa on kiva kokeilla, en silti usko, että se tulee korvaamaan synteettiset meikkituotteet (ainakaan omassa meikkipussissani). Silti on virkistävää kokeilla erilaisia tuotteita ja niiden joukosta mahdollisesti löytää muutamia uusia ja hyviä tuotteita omaan käyttöön.

Olisi kiva kuulla mitä mieltä te olette luonnonkosmetiikasta? Kuulisin myös erittäin mielelläni teidän vinkkejä hyvistä luonnonkosmetiikkasarjoista/tuotteista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Annika 22.02.2018

  Sama homma, siirryin luonnonkosmetiikkaan raskausaikana kohta 6v sitten. Halusin ehdottomasti lapselleni sekä itselleni mahdollisimman pienen kemikaalikuorman. Tällä hetkellä kaikki taloudessamme löytyvä kosmetiikka on luomua, omat, lapsen sekä mieheni. En näe mitään syytä käyttää muuta ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.02.2018

   Mahtavaa! Minäkin tosiaan huomaan, että mitä enemmän tutustun ja käytän luonnonkosmetiikkatuotteita, sitä enemmän niihin tykästyn! Silti itselleni olisi hyvin vaikeaa kuvitella ihan kokonaan siirtyväni luonnonkosmetiikkaan tai täysin luonnollisiin tuotteisiin. Mutta you never know! 😉 Ihanaa viikonloppua!

   Vastaa
 2. S 22.02.2018

  Mä en enään edes uskalla käyttää muuta kuin luonnonkosmetiikkaa. Samaten kaikki kodin pesuaineet ja siivoustarvikkeet olen vaihtanut turvallisempiin merkkeihin. Monet meikit sisältää esim. mikromuoveja ja haitallisia kemikaaleja, jotka pitkällä aikavälillä pakkautuu elimistöön. Puhumattakaan vaatteiden pesu ja huuhteluaineista mistä jää myrkyllisiä jäämiä ihmisen iholle sekä meidän vesistöihin. Suosittelen siis tutustumaan myös luonnollisempiin kodintarvikkeisiin ja facebookissa on kanssa paljon omia vinkkiryhmiä näihin liittyen. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.02.2018

   Hei kiitos paljon vinkeistä! Pitää tutustua luonnollisempii tuotteisiin juuri esim peruaineissa. 🙂 Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Vastaa
 3. Eve 22.02.2018

  Mä en itse meikkaa lainkaan ja oonkin vasta parikymppinen ja iho luonnostasn hyvinvoiva. Mä en välitä laittaa oikeastaan mitään kemikaalrja ihoon, huomaan että oma nassu ainakin voi parhaiten pelkällä puhdistuksella ja kevyellä kasvovoiteella. Hiukset on mulle enemmän se mihin tykkään panostaa. Huomaan kyllä että luonnollinen ihanne alkaa näkyä hiusten värjäyksissäkin jossa olen pyrkinyt vaaleasta siirtymään luonnolliseen kullanvaaleaan väriin, sillain Rosie Huntington-Whitley tyylillä. 😀 huomaan kyllä että teinivuosien jälkeen luonnollinen ja freesi lookki miellyttää eniten. Rakkaus muotiin on kuitenkin edelleen säilynyt ja hiuksiin käytän laadukkaampia tuotteita eli just nyt kerastasen tuotteita. Mutta siis se mitä olin sanomassa, niin jos vielä joskus innostun meikkaamaan, niin kokeilen luonnonkosmetiikalla ? vielä kysyisin teiltä jotka meikkaatte luonnonkosmetiikalla, pysyykö iho tasaisena ja pehmeänä, vai ilmestyykö näpyt ja finnit heti kun peittää ihohuokoset meikillä? Mulla ainakin iho on todella herkkä reagoimaan heti jos siihen laittaa ylimäärästä :Dd ripsari toimis, mut muu kasvojen alue on herkkä reagoimaan.

  Ja upea blogi metti! Alusta asti oon seurannut, harvoin vaan tulee kommentoitua. Tosi upeat nuo sun edellisetkin asukuvat! Ja ihailen sua kovasti äitinä ja naisena. Oot upea! ? ihanaa kevään aloitusta sulle ja perheellesi!

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.02.2018

   No näinhän se juuri on – ihohan rakastaa meikittömyyttä ja voi paljon paremmin ilman pakkeleita kasvoilla 🙂 Vaikka itse meikkaankin usein, pyrin silti aina pitämään paljon myös meikittömiä päiviä. Se on tärkeää hyvinvoivan ihon kannalta 🙂 Ja itse olen muuten ihan samoilla linjoilla hiusasioissa – tykkään juuri luonnollisesta väristä hiuksissa!

   Ja mitä tulee luonnonkosmetiikkaan, sillä kannattaakin juuri aloittaa meikkaamisen kokeilu, varsinkin jos iho on herkkä. Jotkut merkit eivät ole toimineen minulla (saanut just nyppyjä naamaan), mutta puolestaan toiset toimivat ihanasti. Tässäkin pitää ehkä hieman tehdä taustatyötä ja sitten ihan vain kokeilemalla selviää mitkä tuotteet/merkit itselleen toimii parhaiten 🙂

   Ja kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi liittyen blogiini ja minuun <3 Ihan mahtavaa, että olet ollut jo niin pitkään blogini mukana. Ei haittaa vaikka ei kommentoisikaan, tärkeintä on että olet siellä – Kiitos <3 Ihanaa viikonloppua!

   Vastaa
 4. EB 23.02.2018

  Minä suosittelen kokeilemaan mineraalimeikkipohjia. Itse käytän BareMinerals Original foundation puuterimaista meikkipohjaa josta pidän ihan valtavasti. Kerrostamalla saa peittävämmän pinnan tai sitten tosi läpikuultavan kevyen pinnan vain muutamalla kerroksella.

  Olen huomannut, että mineraalimeikit eivät ainakaan minulla tuki samalla tavalla ihoa kuin muut meikkivoiteet. Lopputulos on siis paljon raikkaampi.

  Hiusten hoitoon kannattaa kokeilla kampaamoissa myytävää Gold-merkkiä. Ovat aivan ihania! Eivät tosin taida olla ihan täysin luonnonkosmetiikkaa, mutta tietääkseni luonnollisempia ja ympäristöystävällisempää kuin monet muut tuottteet. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.02.2018

   Hei kiitos mahtavista vinkeistä! Itseasiassa olen testaillut joskus aikanaan näitä Bare Mineralsin tuotteita ja niiden puuterimaisten tuotteiden helppous kyllä viehätti 🙂

   Ihanaa viikonloppua!

   Vastaa