LAPSET SOMESSA

Taannoisen lomamme aikana sain osakseni hieman kritiikkiä lapsieni näkyvyydestä sosiaalisen media kanavissani, lähinnä instagram-storyssa. Tämä kritiikki ei tullut suoraan minulle (tietenkään), mutta jotkut teistä vinkkasivat aiheesta käytyjä keskusteluja/kommentteja minulle, varmaankin siitä syystä, että haluaisitte kuulla mitä mieltä minä olen asiasta.

Me päätimme mieheni kanssa jo kauan aikaa sitten, että näytämme lapsiamme somessa. Mielestäni on ihana jakaa lapsiemme/perheemme hauskoja hetkiä sieltä täältä seuraajieni kesken. Koska blogini keskittyy pääsääntöisesti muotiin ja kauneuteen, ja harvemmin kirjoitan blogissani syvällisempiä asioita perheestäni tai lapsistani, mielestäni instagram-storiesin avulla on ihana raottaa teille hieman myös meidän ihan tavallista perhearkea. Perhearkea, johon joskus luonnollisesti kuuluvat myös sekaisin oleva koti tai temppuilevat lapset. Saan teiltä toinen toistaan ihanampia viestejä ja palautetta lapsiemme näkyvyydestä stooreissa ja kerrotte miten parasta ja piristävintä heidän päivittäiset juttunsa ovat. Saan jopa monesti teiltä palautetta, että mielellään katsoisitte meidän perhettä vaikka ihan omassa reality-showssa, haha 😀 Pointtina kuitenkin se, että olen jatkanut perheemme juttujen jakamista somessa, koska te siitä niin pidätte!

Vaikka itse jaan lapsistani jonkin verran materiaalia en kuitenkaan koe, että missään tapauksessa olisin koko ajan puhelin kourassa heitä kuvaamassa, en todellakaan. Omasta mielestäni jaan suhteellisen vähän materiaali heistä päivittäisellä tasolla. Ymmärrän kuitenkin, että monista teistä saattaa tuntua siltä, että feedi on runsasta, sillä ehkä teistä monet saattavat seurata sekä minun että mieheni somekanavia. Mieheni rakastaa kuvata lapsiamme ja hän tekee sitä puhtaasti aidosta ilosta ja onnesta omia lapsiaan kohtaan. Hänestä itsestään on myös ihan parasta seurata muiden lapsia ja saada sieltä positiivista energiaa ja vertaistukea. Enkä voi kyllä kieltää itsekään etteikö omien lasten lisäksi muidenkin pikkuisten hassut jutut ja temput piristäisi päivää. Emme siis ajattele negatiivisesti lasten näkyvyydestä instagram stooreissa. Se sama ilo ja positiivisuus mitä me saamme lapsistamme, haluamme jakaa sitä myös muille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

33 kommenttia

 1. Jasmin 17.02.2018

  Kyllä, instastoriesit lapsista piristää! ❤ Teillä on huippu parivaljakko siellä, heidän temmellykset ja etenkin Lilian ”pistävät analyysit” saa aina hymyn huulille! ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.02.2018

   Hahaha Lilian analyysit on kyllä kovia 😀 <3 Kiitos ihanasta kommentista ja rentouttavaa viikonloppua sinne!

   Vastaa
 2. Anna 17.02.2018

  Heippa!

  Kiva lukea ajatuksiasi asiasta. Mitä mieltä olet siitä, että lapsenne ollessa vielä pieniä ja kykenemättömiä itsenäiseen päätöksentekoon, olette kuitenkin tehneet heidän puolestaan ison päätöksen, joka vaikuttaa myös heidän myöhempään elämäänsä ja yksityisyyteensä? Tämä ikivanha jankutus siitä, että mitä kerran nettiin laitat, sitä et sieltä pois saa. Tekstissä toit lähinnä ajankäytöllisen aspektin esiin (et kulje tosiasiassa lapsien perässä kamera puhelin kuvaten kokoaikaa), mutta olisi kiva kuulla mietteesi lapsien yksityisyyden kannalta ja mitä mieltä olet siitä, että onko vanhemmilla oikeus julkaista lapsista materiaalia nettiin?

  Vastaa
  • Emmi 17.02.2018

   Itsekkin haluaisin kuulla tähän asiaan Metti sinun näkökannan 🙂

   Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Hei Anna! Kiitos kommentistasi 🙂 Pohdimme mieheni kanssa asiaa pitkään ja juttelimme samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa aiheesta silloin kun päätimme (about 6kk tyttäremme syntymän jälkeen), että näytämme lastemme kasvot somessa. (Tämä tiedoksi ainoastaan siksi, että haluan että seuraajani tietävät, että lastemme kasvojen näyttäminen oli mietitty, harkittu ja tietoinen päätös.) Jos olisimme kokeneet, tai tulevaisuudessa koemme, että asettaisimme lapsemme millään tavalla vaaraan, emme tietenkään julkaise heistä mitään. Ajattelen kuitenkin, että some on NIIN tätä päivää. Kaikki postaavat lapsistaan kuvia ja vaikka minulla/meillä olisikin laajempi seuraajakunta, en näe sitä ongelmana. Monilla instagramissa on jopa miljoonia seuraajia ja he näyttävät silti lapsiensa kasvoja ja videoklippejä heidän nukkumaanmenosta/ruokailusta/uimisesta eli kaikista normaaleista arkisista asioista. Kunhan vain vanhemmat pitävät huolen siitä, että julkaisevat hyvän maun rajoissa olevaa materiaalia lapsistaan, se on mielestäni täysin ok. 🙂 Samaan hengenvetoon haluan vielä sanoa, että ymmärrän enemmän kuin hyvin myös niitä vanhempia, jotka eivät halua lapsiensa kasvoja somessa näyttää. Eli kunnioitetaan kaikkia päätöksiä 🙂

   Vastaa
 3. Tiina 17.02.2018

  Moikka!
  Mahtavaa että jaatte arkeanne pienten lasten vanhempina! ? Mikä onkaan sen parempaa vertaistukea tähän ihanan kamalaan lapsiperhe-elämään kuin nähdä että muilla on jokseenkin samanlaista. Paine olla ”täydellinen” vanhempi on tarpeeksi paha ilman virheettömiksi siloiteltuja arkikuvauksia. Kiitos siis!
  Ja päätöshän asiasta on muutenkin yksin teidän.
  Ja parasta on postauksistasi välittyvä vilpitön riemu ja rakkaus! Jee! ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Ihana kuulla, kiitos kovasti Tiina kommentistasi 🙂 Sanoitkin sen juuri täydellisesti, että sieltä somesta voi saada vertaistukea siihen lapsiperheen ”ihanan kamalaan” arkeen, niin mikä olisikaan sen parempaa 🙂 <3 Rentouttavaa sunnuntaita!

   Vastaa
 4. Lasten aitous 17.02.2018

  Teidän lapset on niin hurmaavia. Ja myös mitä päivitette on niin aitoja. Uskon että vältytte”tirkistelijöitä” kun itse laitatte kuvia. Koska ihmiset osaavat olla ilkeitä ja kateellisia.Teidän perhe on niin ihana ja aito. Kaikkea hyvää teille❤️

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi <3 Ihanaa sunnuntaita sinne xx

   Vastaa
 5. Saara 17.02.2018

  Metti teidän perhettä on niin ihanaa seurata! Olette aitoja ja ihania ja oikeasti saan sinusta ja lapsistasi paljon iloa ja hyvää energiaa omaan lapsiarkeeni äitiyslomalla. Jatkakaa siis pliis samaan malliin 🙂 Olette family goals!!

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Voi kiitos niin paljon Saara <3 Aivan upeaa saada tällaista palautetta! Kiitos sinulle suuresti kun seuraat <3

   Vastaa
 6. Ansunen 17.02.2018

  Moikka! Mielestäni videot lapsistanne on niin hauskoja! Etenki minua ja miestäni ihastuttavat videot lucaksen innosta imureihin ? on hienoa kun näytätte aitoa perhe-elämää!

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Kiitos 🙂 Hahaha joo en ymmärrä mikä niissä imureissa niin suuresti pikkumiestämme kiehtoo 😀 Niin huvittavaa!

   Vastaa
 7. Heppulix 17.02.2018

  Hyvä näin, mielelläni seuraan teidän molempien instastooreja juuri valloittavien lasten vuoksi ? ihailen sun aitoutta, kun omat kuvasi ovat viimeisen päälle tehtyjä niin näissä kotitunnelmissa on aito arki kaikkine mausteineen. Ilolla seuraan, kuinka Lucu kehittyy palloilussa. Syntyykö hänestä seuraava suomifudiksen supertähti? ? Ole uskollinen itsellesi ja luota omiin päätöksiisi, ne ovat teidän perheellenne sopivimmat ❤

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Kiitos ihanasta kommentistasi <3 Näin juuri – jokainen perhe tekee omat päätöksensä ja juuri sellaiset jotka ovat omalle parheelle sopivimmat. <3 Rentouttavaa sunnuntaita! 🙂

   Vastaa
 8. Janeem 17.02.2018

  Pakko kommentoida, että oma äitini seuraa miestäsi ig:ssä juuri siitä syystä, kun tykkää katsoa teidän lapsia ja niiden touhuja:D

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Voi kun kiva! 🙂 Kiitos!

   Vastaa
 9. Jade 17.02.2018

  On niin Ihanaa katsoa teitä perheenä niin instassa kuin täällä blogin puolella. Lapsenne ovat suloisia, eikä Liliaa tunnu haittaavan hänen touhujensa kuvaaminen insta-storyyn, niin ihana pieni diva ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Hahah no se hän todella on! Hän rakastaa olla kameran edessä 😀 <3

   Vastaa
 10. Anniina 17.02.2018

  Mäkin haluaisin kuulla enemmän ajatuksia lasten yksityisyydensuojaan liittyen. Itse asiassa olin olettanut että puhuisit tästä aiheesta myös tässä postauksessa, koska oikeustieteen opiskelijana tämä herätti ensimmäisenä mieleen juurikin nämä oikeudelliset kysymykset. Omasta mielestäni ei ole ok julkaista lasten kuvia somessa ilman lapsen lupaa, enkä myöskään olisi hyväksynyt sitä, että itsestäni olisivat omat vanhemmat kuvia tai videoita somessa julkaisseet. Tästä syystä kiinnostaisi vielä sun näkemys ja mielipide tästä asiasta! 🙂 Jokainen vanhempi toki tekee itse niin kuin parhaaksi näkee tämän asian suhteen 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Kiitos kommentistasi. Avasinkin tuolla aikaisemmassa vastauksessani hieman kantaani enemmän. Ymmärrän näkeyksesi, mutta itse täytyy sanoa, että jos omat vanhempani olisivat jakaneet minusta someen (jos silloin olisi ollut some :D) niin ei minua olisi haitannut jos minusta olis uimiskuvia tai kuvia hiekkalaatikolta yms. Mutta tämä tosiaan vain mun mielipide…

   Vastaa
 11. SatuJii 17.02.2018

  Jos rehellinen olen, en ehkä jaksaisi seurata niin aktiivisesti blogiasi/instaasi, jos siellä ei näkyisi myös lapsenne ❤️ Huippua seurata näiden pienten touhuja! Niin niitä hyviä kuin ehkä ei niin hyviä hetkiäkin, koska sehän on juuri sitä arkea, mitä kaikki elämme. Ei aina voi kaikki olla yhtä hymyä jne.

  Keskustelu siitä, voiko lapsia näyttää somessa on mielestäni turha. Se jostain syystä liittyy meihin suomalaisiin tuollainen kummallinen ajatus, että lapsen pitäisi saada itse päättää, haluaako kuvia julkisuuteen vai ei. Ei tarvitse kuin katsoa esim. naapurimaahamme Ruotsiin, siellä lapset ovat yhtä luonnollisesti julkisuudessa/somessa kuin vanhempansa. Täällä meillä ajatellaan, että lapset tulisi pitää piilossa teini-ikään/nuoruuteen asti – kummallista! Toki siinä vaiheessa ovat luonnostaan pois linssin edestä, jos eivät sitä itse halua.
  Jatkakaa Metti vaan samalla kivalla tyylillä, teitä on ilo seurata ❤️

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Kiitos paljon ihanasta kommentistasi <3 Olen kanssasi just samaa mieltä asiasta 🙂 Ihanaa sunnuntaita sinne xxx

   Vastaa
 12. Laura H 17.02.2018

  Teidän perheen Instasrtoryt on ihan parhaita ja seuraan teitä molempia sua ja Miklua ❤️

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Kiitos, ihana kuulla! Iso kiitos kun seuraat <3

   Vastaa
 13. Lara 18.02.2018

  Mustakin on ihanaa ja piristävää seurata teidän perheen touhuja ig-storiesissa 🙂 Seuraan sekä sinua että miestäsi. Kuten joku muukin kommentoi, Lucaksen into imureihin on niin hauskaa seurattavaa 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.02.2018

   Voi kiitos Lara <3 Haha joo on se imuri vaan ihmeellisen kiinnostava härveli 😀

   Vastaa
 14. Maria 18.02.2018

  Keskustelua näkemättä pakko sanoa että sinun ja miehesi instat ovat juuri päivän piristys, videot Liliasta ja Lucaksesta ovat vaan niin huippuja 😀 että jatkakaa samaan malliin vaan, aina löytyy ihmisiä joilla on jotain negatiivista sanottavaa..

  Pakko sanoa että juu onhan sitä omaa somekäyttämistä siis hyvä miettiä mutta en kyllä yhtään tajua miten olisit voinut kysyä kummaltakaan lupaa kuvien julkaisemiseen tms. Eikös se ole jokaisen perheen/aikuisten päätös julkaistaanko kuvia lapsista, varsinkin kun ettei todellakaan ole julkaisseet mitään epäsopivaa vaan juuri ihania videoita ARJESTA ?

  Aurinkoista viikkoa koko teidän perheelle!

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.02.2018

   Kiitos Maria tsempaavasta kommentistasi! <3 Olen kanssasi aivan samoilla linjoilla asian kanssa 🙂 Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

   Vastaa
 15. Matilda 19.02.2018

  Hei Metti! Seuraan sekä sinua että Miklua instassa ja pidän paljon teidän stooreista juuri siksi, että lapset ovat niin ihania! <3 Mutta minua mietityttää toki myös tämä aihe: lapset ja some ja olen miettinyt sitä kun olen katsonut teidän stooreja.

  Haluaisin tietää kuinka paljon te yritätte selittää lapsillenne, erityisesti Lilialle koska hän ehkä ymmärtää paremmin, että moni ihminen internetissä näkee kuvia heistä. Lapselle on tietysti vaikeaa selittää miten some toimii, mutta tärkeä olisi tietysti, että lapsi ymmärtää jotenkin mitä kuvilla tehdään ja mitä tapahtuu – erityisesti kun he ovat vähän vanhempia. Jos esimerkiksi Lilia sanoisi vuoden tai kahden päästä, että hän ei halua olla kuvissa enää, niin miten reagoisitte?

  Kiitos ihanata blogista ja somepresenssistä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.02.2018

   Hei Matilda! Kiitos paljon kommentistasi 🙂 Lilia on vielä sen verran pieni, ettei hän ihan ymmärrä miten some toimii (tai juurikin sitä, että monet ihmiset näkevät hänet – vaikkakin olen hänelle sen selittänyt) Vanhempien vastuulla on se, että materiaali, jota he lapsistaan jakavat pysyvät hyvän maun rajoissa. Jos Lilia joskus sanoisi, ettei halua olla kuvissa niin sitten hän ei enää olisi – ei ongelmaa!

   Vastaa
 16. Kaisa 19.02.2018

  Mun on kauhean vaikea ymmärtää sitä, että pieneltä lapselta pitäisi kysyä lupa kuvien laittamisesta nettiin? Eihän pienet lapset ymmärrä asiaa mitenkään. Lapset eivät päätä muutenkaan juuri mitään asioita (päivän ruokavalinnat eivät kuulu tähän) vaan VANHEMMAT päättävät kaikki lasten asiat. Mun mielestä myös somen. Some on niin uutta, että sitä ei kaikki vielä jotenkin osaa käsittää. Mäkään en olisi moksiskaan jos mun lapsuuskuvat olisi joskus ollut somessa. Mitä sitten? Enhän mä piilossa ole koko lapsuutta elänyt muutenkaan.
  Mä ymmärrän täysin jos ei halua laittaa lastaan someen mutta en ymmärrä kritisointia niille, ketkä laittavat. Ja siis hyvänmaun rajoissa tietenkin. Lasten sairaskertomukset, osoitteet, koulut/tarhat ei missään nimessä kuulu someen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.02.2018

   Kiitos Kaisa tsempista ja komppauksesta! <3 Tuo oli hyvä pointti, että vanhemmat päättävät kaikki lasten asiat, niin miksi ei muka sitten myös tätä? Olen kanssasi aivan samaa mieltä 🙂 Kunhan vanhemmat julkaisevat hyvän maun rajoissa materiaalia lapsistaan se on enemmän kuin ok! Aurinkoista viikonloppua x

   Vastaa