VUODEN 2018 LOMASUUNNITELMAT

Listasin aikaisemmin tässä postauksessa muutamia tavoitteitani ja toiveitani vuodelle 2018. Yksi listaamani toive oli mahdollisuus matkustella tänä vuonna hieman enemmän. Suunnitteilla tulevalle vuodelle olisi tietysti perheen yhteisiä lomia, mutta ajatuksissa olisi myös ainakin muutama aikuisten kesken toteutettu reissu.

Thaimaa

Tammikuun lopussa suuntaamme Thaimaan auringon alle. Alunperin olimme varanneet matkan Mauritiukselle, mutta siellä tällä hetkellä pauhaava sykloonikausi ei houkuttele.   Siispä vaihdoimme kohdetta varmempaan aurinkoon ja päädyimme Thaimaanseen. Tältä lomalta kun ainoa asia mitä lähdemme tavoittelemaan on lämpö, aurinko ja kaikin puolin helppo ”resorttiloma”.

Tukholma, Lontoo, Pariisi?

Meillä on molemmilla mieheni kanssa keväällä synttärit ja olemme yleensä toistemme synttäreinä tehneet yhdessä jonkun viikonloppureissun kahdestaan. Viime vuonna olimme Tukholmassa, sitä edellisenä Lontoossa. Viime vuonna työmatkalla Pariisissa muistan ajatelleeni, että tänne haluaisin tulla mahdollisimman pian yhdessä mieheni kanssa. Olemme molemmat tahoillamme olleet Pariisissa lukuisia kertoja, muttei koskaan vielä ihan kahdestaan. Ehkä tänä vuonna?

Marbella

Maaliskuussa olisi tarkoitus taas suunnata Espanjaan. Toiveissa olisi viettää siellä ensi kevään aikana mahdollisimman paljon aikaa, mutta suunnitelmamme ovat vielä hieman auki. Varmasti töittemme mukaan vietämme siellä aikaa ja lähdöt sinne saattavat tulla hyvinkin extempore. Tykkään hirmuisesti olla Espanjassa nimenomaan keväällä, jolloin sää on jo ihanan lämmin. Varsinkin kun Suomessa kevään tulo kestää aina niin tuhottoman kauan…

Barcelona

Toukokuun alussa suuntaamme Barceloonaan katsomaan El Clasico -peliä yhdessä ystäväviemme kanssa. En ole koskaan käynyt Barcelonassa, joten kiva päästä tutustumaan uuteen kaupunkiin ja viettämään aikaa yhdessä ystävien kanssa.

Belek

Heinäkuussa suuntaamme koko perheen voimin Turkin Belekiin juhlistamaan isäpuoleni pyöreitä syntymäpäiviä. Mukaan lähtee koko perhe, oman ydinperheeni lisäksi siis vanhempani sekä sisarukseni. Olin itseasiassa tässä samassa paikassa lomalla vuonna 2015 ja minulle jäi ainoastaan positiivisia muistoja siltä reissulta. Hotelli oli unelma ja sää tuohon aikaan mitä parhain. Muistan, että hotellin yhteydessä oli oma vesipuisto, josta silloin 1-vuotias tyttäremme ei vielä niin paljon välittänyt. Luulen kuitenkin vahvasti, että ensi kesänä 2v ja 4v lapsille vesipuisto on mieletön!

Mauritius

Mauritiuksen matkan peruuttamisen jälkeen aloin lukemaan enemmän siitä millon Maurituikselle olisi ihanteellista matkustaa. Syys-loka-marraskuu näytti olevan ihanteellisin aika matkustaa tuonne päin maailmaa, sillä silloin siellä sataa kaikista vähiten ja lämpötilat ovat jo korkealla. Jos siis loppuvuodesta päätämme jonnekin lomailemaan lähteä, ehkäpä se voisi sitten olla Mauritius. Jos toisella kerralla olisi parempi onni!

Lappi / Alpit

Olemme monina vuosina puhuneet siitä, että haluaisimme viettää joulun ja uuden vuoden poissa Suomesta. Vaikka rakastan perinteistä joulua ei minua haittaisi viettää yhtä joulua jossain muualla – jossain missä olisi lunta!!

Zara Dress / Club Monaco Earrings / Ray Ban Sunglasses / Chanel Bag / Mango Boots

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Emmi 08.01.2018

  Moikka. Ajattelin tota teidän viikonloppu lomaa kahdestaan.. Voin lämpimästi suositella Hampuria tai Berliiniä. Hampuri ehkä vähän helpompi kun kaupunkin ei ole ihan niin iso kuin Berliini, siellä pitäis viettää melkein 4-5 pv et ehtis näkemään kaiken.
  Terkkuja

  Vastaa
  • Metti Forssell 08.01.2018

   Kiitos vinkistä! Hampuri on kyllä aivan ihastuttava kaupunki! Olen itseasiassa asunut Hampurissa pariinkin eri otteesseen, mutta voisin matkustaa sinne aina uudelleen ja uudelleen <3

   Vastaa
 2. i 08.01.2018

  Mauritiuksen kohdalla kannattaa todellakin valita hotelli tarkasti. Kaikki ei automattisesti ole luksusta eikä kaikilla hotelleilla ole super hienoja rantoja. Kannattaa ehdottomasti asua myös kahdessa eri paikassa niin saaresta saa enemmän irti. Ja menkää ehdottomasti myös veneretkelle. Valitsisin ainakin yhden hyvän hotellin Le Morne- alueelta(minusta kaunein alue) ja sitten asuisin vaikkapa toisen viikon saaren pohjoisessa tai itärannikolla. Mutta minusta hotellilla on todella suuri merkitys Mauritiuksella koska muuten saareen voi hiukan pettyä, sillä se ei ole kauttaaltaan mikään paratiisisaari. Varsinkin pienten lasten kanssa tulee oltua niin paljon hotellilla ja AI-paketti kannttaa ottaa,joten hotelliin kannattaa panostaa.
  Muistan lukeneeni,että olitte häämatkalla Malediiveilla. Kannattaako sinne mennä lasten kanssa löhölomalle? Meidän tekisi kovasti mieli sinne, mutta emme halua ”heittää hukkaan” seillaista reissua jos se ei sovi lapsille.

  Vastaa
  • Metti Forssell 08.01.2018

   Kiitos vinkeistä! Meillä tosiaan oli sellainen All Inclusive varattuna, sitä kaikki ovat suositelleet Mauritiukselle matkatessa! Mutta kiitos paljon näistä muistakin vinkeistä – tulevat varmasti tarpeeseen 🙂 Me olimme tosiaan häämatkalla Malediiveilla ja se oli kyllä ihan uskomaton paikka <3 Itse en lähtisi sinne ihan pienten lasten kanssa, ihan siitä syystä, että lasten kanssa voi aina sattua ja tapahtua ja esim sairaaloita ei ole missään lähellä (kun tosiaan siellä ollaan niillä pienillä saarenplänteillä :D) Joka paikkaan pitää siis lentää vesitasokoneella ja nopean avun saaminen voisi olla haasteellista. Myöskin matkustusaika Malediiveille on pitkä. Me lensimme ensin Bangkokiin, sieltä Maleen ja sieltä vielä vesitasolla sinne meidän hotellin saarelle. Matkustusaika oli muistaakseni lähemmäs 24h lentoineen ja odotteluineen. Mutta suosittelen silti Malediivejä lämpimästi, sillä se on uskomaton paikka ja ehdottomasti sellainen bucket list -kohde <3 Voisin mennä sinne ehdottomasti uudestaan lastenkin kanssa, sitten kun lapset ovat esimerkiksi 6v. & 8v. 🙂

   Vastaa
   • Henrika 08.01.2018

    Samaa mieltä Metin kanssa Malediiveista, missä myös me olimme häämatkalla. Maleen pääsimme yhdellä vaihdolla Istanbulin kautta mutta Malessa odottelua oli paljon ja vesitasossa oli todella ahdasta eikä ilmastointia. 45 minuutin matka pienen lapsen kanssa siellä olisi kamalaa 😀 aikuisten tai selvästi jo isompien lasten kanssa hyvä kohde!!

    Vastaa
 3. Nella 08.01.2018

  Hei metti! Mistä sun musta pipo on joka näkyu instastoreissa välillä?

  Vastaa
 4. Lili 08.01.2018

  Minne päin Thaimaata menette? Ymmärrän, että etsitte resorttilomaa, mutta Thaimaa on kyllä kohde, jossa kulttuuriin kannattaa pientenkin lasten kanssa tutustua. Mun kuopus oli alle vuoden, keskimmäinen 2,5 ja esikoinen 5v, kun ekan kerran mentiin Thaikkulaan. Käytiin erilaisilla markkinoilla ja paikallisissa jutuissa. Siellä ihmiset ovat vaan kertakaikkiaan ihania ja parasta ruokaa saa paikallisista mestoista. 🙂 Nyt on jo kymmenes kerta siellä ja lapset täysi-ikäisiä/teinejä. 🙂

  Vastaa
 5. Marianne 09.01.2018

  Matkakuume iskee tätä postausta lukiessa! Aivan ihania suunnitelmia 🙂 <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Vastaa
 6. Mira 09.01.2018

  Ihania matkoja tiedossa! Mihin paikkaan ja hotelliin päädyitte Thaimaan lomalla?! Meillä tarkoitus maaliskuussa suunnata lasten kanssa mutta enhän mä osaa päättää mikä olis kiva. Aiemmin kyllä käyty kyseisessä maassa mutta nyt pohdin paremmin kohdetta/hotellia kun mukaan lähtee 3 lasta…

  Vastaa
 7. Täti 54v 12.01.2018

  Kadehdin tuollaista liki kerran kuussa matkustamista. Itse pääsen kerran vuodessa johonkin Euroopassa. Viime kesänäkään ei Gotlantia kauemmaksi.
  Oletko kuitenkaan koskaan ajatellut noin tiheän lentämisen ympäristövaikutuksia?

  Vastaa
 8. Tsirp tsirp 19.01.2018

  Tykkäätkö jalkapallosta?

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.01.2018

   Ehdottomasti! Olen itsekin pelannut pari-kolme vuotta ylä-asteella! 🙂

   Vastaa