9 X JOULUJUTUT

Suosikki joulukarkkini on ehdottomasti Julia-suklaat. Konvehtirasiasta puolestaan syön ensimmäisenä ne tummatsuklaat minttu- tai karpalosisuksella. Mikä on teidän suosikki joulukarkki?

Erilaiset lauta- ja korttipelit kuuluvat vahvasti meidän jouluun. On niin kivaa yhdessä isommalla porukalla pelata erilaisia lautapeleja kun kerrankin on koko perhe koossa ajan kanssa. Varsinkin Pidro-nimisen korttipelin parissa saattaa helposti vierähtää monia tunteja. Sattuuko kyseinen peli olemaan kenellekään tuttu?

Parasta aattoillassa on se hetki kun saa vaihtaa juhlavatvaatteet mukaviin oloasuihin ja villasukkiin. Aah.

Suosikki jouluruokani on ehdottomasti erilaiset kalat. Rakastan graavilohta, savusiikaa, erilaisia lohimousseja ja -mössöjä, sillejä, mätiä yms. kalaherkkuja. Meillä kalat kuuluvat perinteisesti alkupalapöytään kun taas kinkut ja laatikot syödään enemmänkin pääruokana. Itse yleensä kuitenkin pidättäydyn ainoastaan alkupalojen äärellä, sillä kinkut tai erilaiset laatikot eivät lukeudu lempijouluruokiini. Poikkeuksena tosin lanttulaatikko, joka on niiiin parasta <3

Joulukukista kaunein on valkoinen amaryllis.

Meillä on kotona muovikuusi, jonka osto on ollut paras päätös ikinä. Vaikka tuoksu ei olekaan yhtä hurmaava kuin siinä oikeassa, en silti vaihtaisi muovikuusta enää pois. Minulla on edelleen kauhukuva neljä vuotta sitten tapahtuneesta joulukuusi-episodista, kun raahasimme kolme metrisen (miksi piti hankkia niin iso?), todella kuivuneen kuusen asuntomme neljännestä kerroksesta ulos. Voin kertoa, että neulasia löytyi asunnostamme vielä seuraavana kesänäkin 😀

Rakastan joululauluja! On ihana soittaa kotona joululauluja, mitkä lisäävät joulun taianomaista tunnelmaa. ’Tulkoon Joulu’ on yksi suosikeistani.

Joulukirkko aamulla ja kynttilöiden vienti haudoille illalla ovat kuuluneet jouluperinteisiimme niin pitkään kuin muistan. Haluan pitää näistä perinteistä kiinni.

Missä ovat valkoiset joulut? Nyyh. En edes muista milloin viimeksi Etelä-Suomessa olisi maassa ollut jouluaattona lunta. Ensi vuonna pitää lähteä pohjoiseen ihastelemaan jouluista lumimaisemaa!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. -H 21.12.2017

  Tämä oli kivasti toteutettu postaus – kiva lukea siitä, mitä jouluusi kuuluu 🙂

  Vastaa
 2. Marianne 22.12.2017

  Aivan ihana lukea tämä tunnelmallinen joulupostaus 🙂
  Rauhallista joulunviettoa teille <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Vastaa
 3. Nita 24.12.2017

  Juliat ?

  Vastaa