MITÄ ODOTAN LOMALTAMME

Tänään on aika pakata matkalaukut, sillä huomenna suuntaamme perheemme kanssa lomalle. Tuntuu, että syksy on mennyt ohi hujauksessa vaikka samalla kalenteria selaillessani huomaan, että paljon erilaisia asioita on kuitenkin tähänkin syksyyn mahtunut. Nyt en malta odottaa perheemme yhteistä lomaa, jolta eniten odotan kiireetöntä yhteistä aikaa. Mitä muita asioita odotan tulevalta lomaltamme? 

* Lämpöä ja aurinkoa! On ihana vaihtaa marraskuun harmaus ja kylmyys lempeämpiin lämpöasteisiin ja auringonpaisteeseen. En malta odottaa, että tunnen lämpimän auringonpaisteen kasvoillani parvekkeella aamukahvia nauttiessani. Auringosta saa ihanaa positiivista energiaa ja jaksamista!

* Perheen yhteistä aikaa. Se, että pääsemme yhdessä tekemään ja kokemaan kivoja juttuja ja nauttimaan asioista perheenä <3 Suomessa viikkomme kuluvat pitkälti niin, että heitämme heipät miehemme kanssa eteisessä kun toinen tulee töistä ja toinen lähtee töihin. Läpsystä vaihtuu lastenhoitovuoro. En siis voisi olla onnellisempi, että pääsemme perheen kanssa viettämään yhdessä kiireetöntä aikaa. Ilman kalentereita, aikatauluja tai jatkuvaa kiirettä.

* Kevyemmät vaatekerrokset. Jokainen vanhempi tietää kuinka haasteellista (lue raivostuttavaa) on kun joka paikkaan lähtiessä lapsille pitää pukea miljoonat vaatekerrokset. Siinä touhussa menee jokaisella osapuolella hermot ja hiki nousee pintaan. Siksipä onkin kerrassaan mahtavaa, että ulosmennessään ei tarvitse kuin kengät sujauttaa jalkaan. Helppoa ja nopeaa ahh!

* Odotan, että pääsen nauttimaan suosikkikahviloistani ja -ravintoloistani. Täydellinen aamuni alkaa lenkillä meren rannalla, jota seuraa pitkä aamupala/brunssi ihanassa kahvilassa.

* En tiedä vielä miten aijon hoitaa kuvaamiset Espanjassa, mutta todella toivon, että pääsisin jossain vaiheessa kuvaamaan. Espanjassa kun on äärimmäisen helppo löytää kauniita kuvauslokaatioita. Flower walls I`m coming for you!

* Kaupoissa pyöriminen ja shoppailu eivät ole itselleni tärkeää/kiinnostavaa puuhaa tällä lomalla, mutta mikäli sadepäiviä lomallemme sattuu en pane pahitteeksi käydä muutamissa kaupoissa tai kauppakeskuksissa. Espanjassa olessamme haluan yleensä käydä muutamissa suosikkiliikkeissäni, kuten esimerkiksi Sandrolla, Majella ja Üterquella. Edullisimmista liikkeistä käyn läpi myös yleensä Zaran (vielä edullisemmat hinnat kuin Suomessa), Sferan, Bershkan ja Topshopin.

* Haluaisin lomallalle lukea ainakin yhden hyvä kirjan. En ole kerennyt lukemaan ikuisuuksiin, joten nyt viimeistään olisi oiva hetki. Voisitteko vinkata (minulle amatöörilukijalle) sellaisia kirjoja, jotka ovat mielestänne ihan superhyviä? Joku sellainen kirja, joka vie mennessään ja joka on ihan pakko ahmia kerralla kannesta kanteen?

* Kuten yläpuolella mainitsinkin ylivoimaisesti eniten odotan lomaltamme kuitenkin sitä, että saamme otettua hieman etäisyyttä Suomeen ja arkeemme täällä. Koska olemme arjessamme niin valtavan kiireisiä (positiivistä kiirettä toki) on aivan fantasista päästä hieman kauemmaksi rauhoittumaan. Rauhoittumaan perheenä ja rauhoittumaan yksilönä. Se, että ”saa olla” tavoittamattomana ainakin pienen hetken tekee ihmismielelle erittäin hyvää.

* Haluan keskittyä olennaiseen, juuri siinä hetkessä. Oli se sitten lasten kanssa leikkiminen, lenkki, keskustelu tai vaikka vain kahvikuppi, haluan keskittyä silloin ainoastaan siihen. En halua multitaskata, sillä Suomessa en mitään muuta teekään, kuin miljoonaa asiaa kerralla samaan aikaan. Lomalla on aikaa rauhoittua.

Wearing:
Zara Top
Bershka Denim Skirt
Ray Ban Sunglasses
Hermés & Carolina Svedblom Bracelets
Chanel Bag
Chanel Espadrilles

Photos: Karoliina Jääskeläinen/Valoon Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

29 kommenttia

 1. Marianne 04.11.2017

  Nauttikaa yhteisestä ajasta, lämmöstä ja auringosta 🙂
  Ihanaa matkaa <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.11.2017

   Kiitos Marianne <3

   Vastaa
 2. Jaana 04.11.2017

  Kyselit suosituksia loma lukemiseksi ja ajattelin ehdottaa kirjaa jonka itse ahmin omalla lomallani 🙂 Kirja on Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää (Me before you). Todella koskettava ja ihanan koukuttava kirja!

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.11.2017

   Hei mä katsoin tämän leffan lentomatkalla Nycistä Suomeen! En muista milloin olisin itkenyt leffan aikana yhtä paljon. Todella todella koskettava leffa <3

   Vastaa
   • Petra 07.11.2017

    Ja ylipäätään tuon saman kirjailijan kaikki kirjat, varsinkin tämä uusin oli kertakaikkiaan super! Ja mä olen ihminen, joka luen paljon 🙂

    Vastaa
 3. Petra 04.11.2017

  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa koko perheelle!! ☀☀☀??

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.11.2017

   Kiitos paljon Petra! <3

   Vastaa
 4. Anni 04.11.2017

  Jos satut pitämään jännäreistä niin Lars Keplerin kirjat ovat niin koukuttavia että lukemista ei malta lopettaa! Aloita ensimmäisestä kirjasta ja lue koko sarja, huhhuh!

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Jes, kiitos tuhannesti vinkistä Anni 🙂

   Vastaa
 5. Iina 04.11.2017

  Oi aurinko!!!
  Ihanan rentouttavaa lomaa koko perheelle <3
  Mä jokin aika sitten ”ahmin” Sophie Kinsellan My (not so) perfect life. Tykkäsin kovasti. Kivaa ja kevyttä luettavaa mutta silti mukaansa tempaavia. Löytyy ainakin iPhonen e-kirjana;)

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Hei mahtavaa! Kiitos vinkistä 🙂 Ja kiitos – täällä nautimme upeasta aurinkoenergiasta <3

   Vastaa
 6. Lina Simojoki 04.11.2017

  Ihanaa lomaa teille <3! Luettavaksi suosittelen Elina Rouhiaisen Susiraja-sarjaa jossa on neljä kirjaa: Kesytön, Uhanalainen, Jäljitetty ja Vainuttu. Sopii varmasti myös aikuisille vaikka se on ehkä nuortenkirjoiksi suunnattu mutta sarja on vaan niiiiin hyvä!! Suosittelen myös Ulla-Lena Lundbergin Jää-kirjaa (tai Is alkuperäiskielellä 😉 ), todella hyvä kans!

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Kiitos Lina <3 Ja kiitos kirjavinkeistä, nämä täytyy tsekata!

   Vastaa
 7. i 04.11.2017

  Riippuu vähän mistä pidät mutta Moyes ja Liane Moriaty ovat aika luottoja jos haluan jotakin viihdyttävää. Nesbön dekkarit ovat myös loistavia.

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Hei mahtavaa – kiitos tuhannesti vinkeistä 🙂

   Vastaa
 8. Jade 04.11.2017

  Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa, olette sen todellakin ansainneet ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Kiitos paljon Jade! <3 Olen samaa mieltä haha 😀

   Vastaa
 9. Pink 04.11.2017

  Minulle tuli sama kirja mieleen. Sattui syvältä sydämestä. Niin koukuttava kirja, mutta itkut on taattu. Ihanaa lomaa ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Kiitos vinkistä <3 Apua, olen sellainen herkkis, että meneeköhän koko kirja kyynel silmässä 😀

   Vastaa
 10. Maikki 04.11.2017

  Ihanaa lomaa teille! Oletko lukenut Katherine Pancolin kirjoja? Ovat tosi viihdyttäviä ja koukuttavia. Esim Krokotiilin keltaiset silmät ja Kilpikonnien hidas valssi. Ovat aika paksuja kirjoja, mutta kerran luin 7 tuntia lentokoneessa, kun en malttanut lopettaa! Samoin saman kirjailijan Mimmit oli helppoa ja kevyttä lomalukemista.

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Kiitos vinkistä Maikki! Nämä eivät ole entuudestaan tuttuja, mutta täytyy ehdottomasti katsastaa nämä 🙂

   Vastaa
 11. Tiina 05.11.2017

  Pienten lasten äitinä sä voisit tykätä Eve Hietamiehen Yösyötöstä josta tuli just leffa. Ja jatko-osia sille kirjoina on Tarhapäivä ja Hammaskeiju 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Kiitos vinkistä Tiina! Olen kuullut, että tämä Yösyöttö -kirja on loistava. Tämä kannattaa varmasti lukea ennen kuin katsoo leffan? 🙂

   Vastaa
 12. Noora 05.11.2017

  Girl on a train kannattaa lukea 🙂 etenkin jos ei ole leffaa nähnyt niin kirja tulee ahmittua kerralla kun haluaa tietää lopputuloksen. Vähän saman tyyppinen kuin Gone girl (sille myös vahva suositus jos et ole vielä lukenut).

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Kiitos Noora! Kuulostaa lupaavalta 🙂

   Vastaa
 13. Viivi 06.11.2017

  Oikein ihanaa lomaa teille! <3 Pääsisipä itsekin lämpöön täältä pimeyden keskeltä 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Kiitos tuhannesti Viivi! Täällä nautitaan täysillä auringosta, lämmöstä ja VALOSTA haha 😀 Ihanaa viikonloppua x

   Vastaa
 14. Have an Ice Day 06.11.2017

  Samaa mieltä kuin yllä eli jos jännärit kolahtaa niin Lars Kepler. 1. kirja Hypnotisoija on mielestäni paras kirja jonka olen lukenut. Se on paksu, mutta luin sen juuri lomalla yhdessä päivässä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.11.2017

   Hei mahtavaa – kiitos vinkistä <3

   Vastaa