MIETTEITÄ ESPANJASSA LOMAILUSTA MARRASKUUSSA

Minulta kysytään todella usein miksi matkustamme joka vuosi marraskuussa Espanjaan. Mieheni loma ajoittuu aina marraskuulla, joten se on meidän perheelle ainoa ajankohta vuodessa kun voimme lähteä pidemmäksi aikaa lomalle. Sen lisäksi meillä on asunto täällä Espanjassa, joten tänne on helppo tulla lastenkin kanssa kun paikat ovat tuttuja ja saa asua omassa ”kodissa”. (Kirjoitin vajaa vuosi sitten toivepostauksena asunnon hankinnasta ulkomailta, voit lukea sen täältä!)

Tämän postauksen yhteyteen ajattelin listata teille minun omia mietteitä siitä, mitä asiota olen kokenut positiiviseksi ja todennut todella hyväksi täällä Espanjassa juuri tähän aikaan vuodessa matkustaessa. Mitkä asiat puolestaan harmittavat tai ovat niitä hieman huonompia asioita marraskuussa Espanjassa?

Positiiviset:

– Miellyttävä sää. Varsinkin lasten kanssa ihanan lämmin muttei kuitenkaan liian kuuma.

– Marraskuu on jo ihanan rauhallinen kuukausi täällä. Ei paljon turisteja, kahviloissa ja ravintoloissa aina hyvin tilaa.

– Lyhyt lentomatka!

– Jos ei huvita mennä rannalle nauttimaan auringosta, löytyy täältä paljon myös toisenlaista puuhaa. Täällä yhdistyy ihanasti ranta- ja kaupunkielämä.

– Aurinkorannikolla on todella paljon pikkukaupunkeja, joihin on kiva tehdä päivätrippejä!

– Aurinkorannikko on todella lapsiystävällistä seutua ja joka puolella sinut otetaan aurinkoisesti ja hymyssä suin vastaan. Täällä myös lapset ovat aina tervetulleita ravintoloihin kellon ajoista riippumatta. (Tämä toki liittyy vahvasti Espanjalaiseen kulttuuriin ja siihen, että täällä lapset otetaan vauvasta asti ravintoloihin mukaan).

Vähemmän positiiviset:

– Vaikka päivät ovat todella lämpimiä, illat puolestaan ovat todella viileitä. Nahkatakkikaan ei oikeastaan enää riitä, vaan miellyttävämpää on iltaisin kulkea kevytuntuvatakki tai ulsteri päällä.

– Lähes poikkeuksetta kaikki hotellien uima-altaat/vesipuistot yms. sulkevat ovensa lokakuun viimeisenä päivä. Marraskuu siis ei enää ole sesonkiaikaa (ainakaan lapsiperheille), joka rajoittaa hieman tekemisen mahdollisuuksia.

– Marraskuulle mahtuu yleensä jo enemmän sateisia päiviä. Tänä vuonna on ollut poikkeuksellisen hyvät ilmat viime vuosien marrakuihin verrattuna.

– Koska asumme täällä kodissamme, kuuluu lomaamme paljon myös kotona kokkailua, siivoamista, pyykinpesua ja muita normaaleja kotiaskareita. Välillä siis aito ”loman tunne” puuttuu. Toisaalta taas juurikin se, että voimme asua omassa asunnossa tekee lapsiperheemme arjesta ja lomailusta helpompaa.

Missquided Swimsuit
Ray Ban Sunglasses
Gina Tricot Shorts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.