NEW YORK ENSIKERTALAISEN SILMIN

 

Muutaman viikon takainen reissu oli minulle ensimmäinen kerta New Yorkissa. Vaikka reissumme oli työreissu ja sen vuoksi hyvin kiireinen, kerkesi minulle silti jäämään hyvin positiivinen fiilis ja ensivaikutelma tästä upeasta kaupungista. Olisi ollut mahtavaa jos olisi pystynyt jäämään kaupunkiin vielä muutamaksi extrapäiväksi työmenojen päätteeksi. No ensi kerralla! 🙂

En koe vielä, että olisin oikea henkilö antamaan mitään varsinaisia NYC -tipsejä, mutta ajattelin kuitenkin listata yleisiä fiiliksiäni kaupungista, joita minulle jäi visiitimme jälkeen. Ehkä niistä voi olla apua jollekin, joka matkaa Nyciin ensimmäistä kertaa!

– Kaupunki on valtava eikä kaikkea haluamaansa varmasti kerkeä nähdä ja tehdä yhden reissun aikana. Siksi kannattaakin jo hyvissä ajoin ennen matkaa priorisoida tekemiset ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen.

– Mikäli sinulla on tiettyjä (suosikki)ravintoloita, brunssipaikkoja yms. joissa haluat reissusi aikana käydä, kannattaa näihin paikkoihin tehdä varaukset etukäteen. Koska kaupungissa on valtavasti populaa ja turisteja, varaamalla varmistat pääsysi suosikkiravintoloihisi. Tämä ensisijaisen tärkeää varsinkin silloin jos matkustat isommalla porukalla.

– Suosituille nähtävyyksille kannattaa mennä mahdollisimman aikaisin. Suomesta Nyciin lentäessä jetlag mahdollistaakin tämän ”kätevästi”, sillä ensimmäisinä päivinä luonnollinen kellosi herättää sopivasti jo 5-6 aikaan aamulla. Silloin on ihana lähteä tutkimaan kaupunkia, joka pikkuhiljaa herää uuteen päivään. Kuvien ottaminen on myös miellyttävämpää ja helpompaa kun joka puolella ei vilise järkyttävä määrä ihmisiä ja autoja.

– NYC on iso (ylläri) ja kaupungista löytyy valtavasti eri kaupunginosia. Mielestäni paras ratkaisu reisullamme oli päätös vaihtaa hotelliamme reissumme puolessa välissä. Näin pääsimme kätevästi näkemään kaksi aivan erilaista kaupunginosaa ja kokemaan niiden erikoisuuksia visiitimme aikana. Tämän aijon tehdä ehdottomasti myös ensi kerralla!

– Taksien saaminen on helppoa, kätevää ja aika edullista. Ehdottomasti helppo tapa päästä paikasta A paikkaan B! Varsinkin jos on kyse lyhyemmästä reissusta  eikä halua kuluttaa aikaa kartan kanssa seikkailuun.

– New Yorkista luonnollisesti löytyy KAIKKI maailman merkit ja shoppailumahdollisuudet, mutta oikeastaan jenkeistä ei kannata ostaa eurooppalaisia merkkejä korkeiden verojen vuoksi. Siispä jenkeissä ollessa kannattaa suosia jenkkimerkkejä. Itse tein löytyjä mm. Banana Republicilta, Club Monacolta ja J. Crewlta.

– Nycissä on mielettömiä vintage- ja second hand liikkeitä, joista voi tehdä upeita löytöjä. Brooklyn Flea on rankattu maan parhaaksi markkinaksi useaan otteeseen ja sen pitäisi kuulua jokaisen New Yorkiin saapuvan must-listalle Minua harmittaa todella paljon (varsinkin sen jälkeen kun ystävämme kertoivat, että olivat ostaneet Balenciagan kenkiä satasella ja Guccin bleisereitä neljälläkympillä!!), ettemme kerenneet näissä second hand -liikkesissä käymään.

– Muistathan, että ESTA-matkustuslupa pitää olla voimassa USA.an matkustaessa. ESTA.n hakeminen on vaivatonta ja sen voi hoitaa kätevästi netissä (kuitenkin viimeistään 72h ennen reissua).

Wearing:
Samsoe & Samsoe T-shirt
Zara Skirt
Triwa Sunglasses (*gifted)
Gucci Bag
Zara Boots
Photos: Hanna Väyrynen/edit by me

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Mette 26.09.2017

  Pakko sanoa, että kyllä se on metro joka on kätevin kulkea nycissä 🙂

  Vastaa
 2. S 26.09.2017

  Vintage*

  Vastaa
 3. Marianne 26.09.2017

  Huippu NYC ensikertalaisen vinkkejä! Tuosta kaupungista löytyy jotakin jokaiseen makuun! Kuten Alicia Keys laulaa ”concrete jungle where dreams are made of” 🙂 <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Vastaa
 4. Jade 27.09.2017

  Ensiksi, upeita kuvia sinulla ja Hannalla Nykistä mutta miten muutenkaan kun on upea kaupunki ja upeat te! Allekirjoitan joka sanan tästä postauksistasi. Itse olen käynyt 6 kertaa Nykissä viimeisen neljän vuoden aikana ja rakastun kaupunkiin joka kerta enemmän.

  Vastaa